A gyermekkori Hodgkin limfóma kezelése

Szerencsére, a rák a gyermekek és serdülők ritka, bár a teljes idence gyermekkori rák már lassan növekszik 1975 óta [1] A gyermekek és serdülők; rák kell hivatkozni egészségügyi központok, amelyek multidiszciplináris csoport; rák szakemberek tapasztalata kezelésére rák során előforduló; gyermekkorban és serdülőkorban. Ez a multidiszciplináris team megközelítés magában foglalja a készség; Az alábbi egészségügyi szakemberek és mások, hogy a gyermekek kapnak kezelést, szupportív kezelés és rehabilitáció; amely optimális túlélés és az életminőség

(Lásd a szupportív és palliatív összefoglalók részletes információk szupportív terápia alkalmazása gyermekek és serdülők számára a rák.)

Irányelvek gyermekonkológiai központok és azok szerepe a kezelésére; gyermekgyógyászati ​​betegek rákos vázolt az American Academy of; Pediatrics. [2] Ilyen gyermekonkológiai központokban, klinikai vizsgálatok; rendelkezésre a legtöbb ráktípus, amely gyermekeknél fordulnak elő; és serdülők, és a lehetőséget, hogy részt vegyenek ezekben a vizsgálatokban kínálják; a legtöbb beteg és a családok. Klinikai vizsgálatok gyermekek és serdülők; rák általában összehasonlítására potenciálisan jobb kezelés; terápia jelenleg elfogadott szabvány. A legtöbb előrelépés; tett azonosításában gyógyító terápiák gyermekkori rákos sikerült elérni; a klinikai vizsgálatok során. A folyamatban levő klinikai vizsgálatok; elérhető ez a fórum.

Drámai a túlélés javulását sikerült elérni a gyermekek és serdülők számára a rák. [1] 1975-től 2010-gyermekkori daganatos halálozás csökkent több mint 50%. Hodgkin-lymphoma, az 5 éves túlélési arány nőtt, ugyanakkor 81% -ról több mint 95% a gyermekek és serdülők esetében. [1] A gyermekkori és serdülőkori rákot túlélők szoros monitorozása szükséges, mivel késői hatásai rákterápia fennmaradhat vagy fejleszteni hónap vagy év kezelés után. (Lásd az összefoglalót késői hatásai a kezelés gyermekkori rák specifikus információit idence, típusa és monitorozása késői hatások gyermek- és serdülőkori rákot túlélők.)

A gyermekkori Hodgkin limfóma egyike azon kevés gyermekgyógyászati ​​malignaes hogy osztja szempontokat a biológiai és természettudományi egy felnőtt rák. Amikor kezelési módszereket a gyermekek után mintázták azok, amelyeket a felnőttek jelentős morbiditás eredt elfogadhatatlanul magas sugárdózis. Így új stratégiák felhasználásával kemoterápia és az alacsonyabb dózisú sugárzást fejlesztettek ki. Körülbelül 90% -95% -a gyermekek Hodgkin limfóma gyógyítható, kéri fokozott figyelmet kidolgozása terápia ami kevesebb hosszú távú morbiditás ezeknél a betegeknél. Kortárs kezelési programok használata kockázatalapú és válasz adaptált folyamat, amelyben a betegek multiágens kemoterápia vagy anélkül alacsony dózisú érintett mező, vagy részt vesz-site sugárkezelés .; Prognosztikai tényezők meghatározásához használt kemoterápia intenzitás közé szakaszban, jelenléte vagy hiánya B-tünetek (láz, fogyás, és az éjszakai izzadás), és / vagy terjedelmes betegség.

Hodgkin lymphoma amely 6% gyermekkori rák. Az Egyesült Államokban, a idence Hodgkin limfóma a korral járó és a legnagyobb az serdülők 15-19 év (29 eset per 1 millió euró), a gyermekek életkora 10 és 14 év, 5-9 év, és 0-4 év, amelynek körülbelül háromszorosára, nyolcszoros, és 30-szer alacsonyabb áron, ill. [3] a fejlődő országokban, van egy hasonló arányban fiatal felnőttek, hanem egy sokkal magasabb idence gyermekkorban. [4]

Hodgkin lymphoma a következő egyedi epidemiológiai jellemzői

Epstein-Barr-vírus (EBV) szerepet játszik az okozati Hodgkin limfóma. A nagy része a betegek Hodgkin lymphoma magas EBV titereket, ami arra utal, hogy a fokozott aktiválása EBV megelőzheti a fejlesztés a Hodgkin lymphoma egyes betegeknél. EBV genetikai anyag mutatható Sternberg-Reed-sejtek néhány betegnél Hodgkin limfóma.

A idence EBV-asszociált Hodgkin-lymphoma is mutatja, az alábbi főbb epidemiológiai jellemzői

EBV szerológiai státusz nem prognosztikai tényező iránti túlélés gyermek és fiatal felnőtt Hodgkin limfóma betegek, [13-15, 17, 18], de a plazma EBV DNS járt egy gyengébb eredmény a felnőttek körében. [19] betegek kórtörténetében szerológiai megerősítette fertőző mononukleózis egy négyszeres kialakulásának fokozott kockázatát EBV-pozitív Hodgkin lymphoma; Ezeknél a betegeknél nem fokozott a EBV-negatív Hodgkin limfóma. [20]

Egyének között immunhiány, a kockázat a Hodgkin limfóma emelkedett, bár ez nem olyan magas, mint a kockázata a non-Hodgkin-limfóma.

Jellemzői Hodgkin lymphoma bemutató keretében immunhiányos következők

A következő bemutató jellemzőit Hodgkin lymphoma eredmény közvetlen vagy közvetett hatásai csomóponti vagy extranodalis bevonására és / vagy általános tünetek kapcsolódó citokin felszabadulás Sternberg-Reed-sejtek.

Mivel a kezelés Hodgkin limfóma javult kapcsolatos faktorok eredményének nehezebbé vált azonosítani. Számos tényező, azonban továbbra is befolyásolják a siker és a választott terápia. Ezek a tényezők közötti összefüggéseket, abban az értelemben, hogy a betegség stádiuma, ömlesztett, és biológiai agresszivitása gyakran egyenesen van.

Előkezelés kapcsolatos tényezők kedvezőtlen kimenetel egy vagy több tanulmányok tartalmazzák a következőket

Prognosztikai tényezőkkel kiválasztott több intézményi tanulmányok között a következő

A gyorsasága válasz kezdeti kemoterápiás cikluson is úgy tűnik, hogy prognostically fontos és használják a kutatási területen, hogy meghatározza a későbbi terápia. [29, 30, 32] A pozitron emissziós tomográfia (PET) vizsgálat folyamatban van értékelni, mint egy módszer, hogy értékelje korai válasz gyermekkori Hodgkin limfóma. [33] fluorodezoxiglukóz-PET aviditású miután két ciklus kemoterápiát Hodgkin limfóma felnőtteknél kimutatták, hogy előre a sikertelen kezelés és a progressziómentes túlélés. [34-36] További vizsgálatok gyermekek megítéléséhez szükséges a szerepe a korai; alapuló válaszként PET. Az érték a PET aviditású megjósolni kimenetelét, és hogy a jobb eredmény érhető el, megváltoztatva a terápiás stratégia alapján korai PET válasz az, hogy meg kell határozni.

Prognosztikai faktorok is változni fog, mert a kockázat rétegződés és választott terápia, a paramétereket, mint például a betegség stádiuma, ömlesztett, szisztémás tünetek, és a korai válasz kemoterápia használt rétegződik terápiás feladat.

Hodgkin-limfóma jellemzi változó számú jellegzetes többmagvú óriássejtek (Sternberg-Reed-sejtek) vagy nagy mononukleáris sejt variánsok (limfocitás és histiocytás sejtek) a háttérben a gyulladásos sejtek amely a kis limfociták, hisztiociták, epitheloid histiocyták, neutrofilek, eozinofilek, plazma sejtek és fibroblasztok. A gyulladásos sejtek vannak jelen különböző arányokban függően szövettani altípust. Azt meggyőzően mutatja, hogy Sternberg-Reed-sejtek és / vagy limfocita és histiocytás cellák klonális populációját. Szinte minden esetben a Hodgkin-lymphoma adódnak germinális centrum B-sejtekben. [1, 2] A szövettani jellemzői és klinikai tünetei Hodgkin-lymphoma volna tulajdonítható, hogy a számos citokinek, kemokinek, és a termékek a tumor nekrózis faktor receptorok (TNF-R) családi kiválasztódik a Sternberg-Reed-sejtek. [3]

A Hallmark Hodgkin lymphoma a Sternberg-Reed-sejt és variánsai, [4], amely a következő tulajdonságokkal

Hodgkin lymphoma lehet osztani a következő két nagy patológiai osztályok: [9, 10]

Klasszikus Hodgkin limfóma osztva a következő négy altípusa

Ezek az altípusok szerint meghatározott száma Sternberg-Reed-sejtek jellemzői a gyulladásos miliő, és a jelenléte vagy hiánya fibrózis.

Jellemzői a szövettani altípusok klasszikus Hodgkin limfóma tartalmazzák a következőket

A tanulmány több mint 600 beteg noduláris sclerosis Hodgkin lymphoma három különböző egyetemi kórházak az Egyesült Államokban azt mutatta, hogy a két haplotípus a HLA II régióban korrelál a 70% -kal nagyobb a kockázata a noduláris szklerózis Hodgkin limfóma. [13] Egy másik haplotípus társított 60% -kal csökkent kialakulásának kockázatát Hodgkin limfóma. Feltételezhető, hogy ezek a haplotípusok társított atipikus immunválaszt hajlamosító Hodgkin limfóma.

A frekvencia noduláris lymphocyta-Hodgkin limfóma a gyermekkorú népesség aránya 5% -tól 10% -ig a különböző vizsgálatokban, nagyobb gyakorisággal a gyermekek 10 évesnél fiatalabb képest éves gyermekek 10-19 év. [12] noduláris lymphocyta-predomináns Hodgkin limfóma leggyakrabban a férfiak 18 évesnél fiatalabb. [15, 16] átfogó felülvizsgálata noduláris lymphocyta-Hodgkin limfóma kezelése biológia, az értékelés, és a kezelés nem tettek közzé. [17]

Jellemzői noduláris lymphocyta-Hodgkin limfóma között a következő

Staging és értékelése a betegség állapot vállalt diagnózis és újra el kell végezni a korai során a kemoterápia és a végén a kemoterápia.

A diagnosztikai és stádium értékelés kritikus meghatározó kiválasztásában kezelést. Elsődleges értékelés a gyermek Hodgkin limfóma a következőket tartalmazza

Az alábbi három egyedi szisztémás tünetek (B-tünetek) korrelál prognózis és tartják a hozzárendelés a színpad

További Hodgkin-asszociált általános tünetek nélkül prognosztikai tartalmazzák a következőket

Anatómiai információt CT egészíti ki a PET funkcionális képalkotó, amely érzékeny meghatározásában kezdeti oldalakon való részvétel, különösen a helyszínek túl kicsi figyelembe kell venni egyértelműen részt CT kritériumoknak.

Történelmileg, a jelenléte terjedelmes betegség, különösen mediastinalis nagy jósolt megnövekedett kockázata helyi hiba, és ennek eredményeként a beépítése nagy tételben fontos tényező a kezelési séma. A meghatározás ömlesztett változott át gyermekgyógyászati ​​protokollok és idők folyamán nagy előrelépést diagnosztikai képalkotó technológia .; Az észak-amerikai protokollok, a posteroanterior mellkas röntgenfelvétel továbbra is fontos, mert a kritériuma terjedelmes mediastinalis lymphadenopathia határozza aránya az átmérője a mediasztinális nyirokcsomó tömege a maximális átmérője a borda ketrecben függőleges mellkas röntgenfelvétel, az arány 33 % vagy nagyobb tartják terjedelmes. Ezzel ellentétben, az Euronet-Pediatric Hodgkin lymphoma csoport határozza mediastinalis nagy a térfogata a legnagyobb összefüggő nyirokcsomó tömege pedig 200 ml vagy több, a CT. Ez a két definíció különbözik a közelmúltban megjelent konszenzusos irányelvek a nemzetközi konferencia rosszindulatú limfómák Imaging Group (Lugano), ahol tömeges nagyobb vagy egyenlő 10 cm dimenzióban a CT-t. [2]

A kritériumok terjedelmes perifériás (nonmediastinal) limfadenopátia is változtak az évek per kooperatív csoport vizsgálati protokollok (általában meghaladja 4-6 cm), és ez a betegség jellegzetes nem következetesen kezelésére használt rétegződés. A mai amerikai egyesült államokbeli protokollok terjedelmes perifériás nyirokcsomó meghatározása nagyobb, mint 6 cm, aggregátumok mért keresztirányban. Az Euronet protokollokat, úgy definiáljuk, mint egy térfogata nagyobb, mint 200 ml. Ezzel szemben a mediastinalis ömlesztve, ez a betegség jellegzetes nem következetesen kezelésére használt rétegződés.

Meghatározása szigorú CT méret kritériumok létrehozása a limfómás nyirokcsomó-érintettség bonyolítja számos tényező, mint például átfedése jóindulatú reaktív hyperplasia és rosszindulatú nyirokmirigy és ferdesége csomópont orientáció a szkennelési sík. További nehézséget konkrétabb gyermekek közé nagyobb változékonyság normális csomóponti méretű test régió és a kor és a gyakori előfordulása reaktív megnagyobbodás.

Általános fogalmak, hogy fontolja meg a meghatározása tekintetében, limfómás részvétele CT tartalmazzák a következőket

Az ajánlott funkcionális képalkotó eljárás kezdeti stádium most PET segítségével a radioaktív glükózt analóg, FDG. [4, 5] FDG-PET meghatározza azokat a területeket a tumor fokozott metabolikus aktivitás, különösen az anaerob glikolízis. PET-CT, amely integrálja a funkcionális és anatómiai tumorjellemzők, gyakran használják staging és ellenőrzését a gyermekgyógyászati ​​betegek Hodgkin limfóma. Maradék vagy tartós FDG aviditás összefüggésbe hozták a prognózis és a szükséges kiegészítő terápiaként a kezelés utáni értékelést. [6-9]

Általános fogalmak, hogy fontolja meg a meghatározása tekintetében, limfómás részvétele FDG-PET tartalmazzák a következőket

Az FDG-PET korlátai a gyermekkorú beállítást. Tracer aviditás lehet látni a különböző rosszindulatú feltételek thymus rebound gyakran megfigyelhető befejezése után a limfóma kezelés. Az FDG-aviditás a normál szövetekben, például a barna zsír nyaki izomzat, félrevezető lehet értelmezése jelenlétében nyirokcsomó-érintettség által limfóma. [4]

Miután alapos fiziológiai és radiográfiai értékelését a beteg, a legkevésbé invazív eljárást kell alkalmazni, hogy a diagnózis felállítását limfóma. Ez azonban nem lehet úgy értelmezni, hogy a biopszia az optimális módszer. Kis fragmensei limfóma szövet gyakran nem megfelelőek a diagnózis, ami a szükségességét, második eljárások késleltetheti a diagnózist.

Kulcskérdései kiválasztásában a diagnosztikai megközelítés tartalmazza a következő

Stage határozza anatómiai bizonyítékok betegség CT szkennelés együtt funkcionális képalkotó. A staging alkalmazott osztályozási Hodgkin lymphoma fogadtak el az Ann Arbor-konferencián 1971 [15] és a felülvizsgált 1989-ben [16] A megállóhelyek független a képalkotó használni.

Extralymphatic betegség eredő közvetlen meghosszabbítására érintett nyirokcsomó régió kijelölt E. Extralymphatic betegség okozhat zavart a megállóhelyeken. Például az E jelzésű nem helyénvaló esetekben elterjedt betegség, vagy diffúz extralymphatic betegség (például nagy mellkasi folyadékgyülem, hogy citológiailag pozitív Hodgkin limfóma), amelyet figyelembe kell venni a szakaszban IV. Ha kóros bizonyítja, nem összefüggő bevonása egy vagy több extralymphatic oldalak dokumentálásra került, a szimbólum a helyén bevonásával, majd egy plusz jel (+), felsorolva. A jelenlegi gyakorlat az, hogy ennek a klinikai fázisban a megállapításai alapján a klinikai értékelés; azonban patológiai megerősítését, nem összefüggő extralymphatic részvétel erősen ajánlott hozzárendelés szakasz IV.

Miután a diagnosztikai és staging értékelési adatok megszerzése, a betegeket tovább osztályozták kockázati csoportok céljából a tervezésben. A besorolás a betegeket alacsony, közepes vagy magas kockázati kategóriába között jelentős eltérés mutatkozik az egyes gyermekgyógyászati ​​kutatócsoportok, és gyakran még a különböző tanulmányok szerint az azonos csoportba, összefoglalt 1. ábra [18]

 1. ábra Változás rizikóstratifikáció egész gyermekgyógyászati ​​Hodgkin tanulmányi csoportok és protokollok. E, extranodalis kiterjesztése, X, terjedelmes betegség (perifériás> 6 cm és mediastinalis ömlesztett), MX, mediastinalis ömlesztett (≥0.33 mediastinalis a mellkasi arány), ns, csomóponti helyén, TG, kezelési csoport, TL, kezelési szint, RF, kockázati tényezők: vérsüllyedés (ESR) ≥30 mm / óra, és / vagy a csoportos ≥200 ml. (*) Euronet-PHL-C1-ben módosították 2012: Alacsony kockázatú (TG1) betegek ESR ≥30 mm / óra, és / vagy a csoportos ≥200 ml kezeltek TG2 (közepes kockázat). Christine Mauz-Körholz; Monika L. Metzger; Kara M. Kelly; Cindy L. Schwartz; Mauricio E. Castellanos; Karin Dieckmann; Regine Kluge, és; Dieter Körholz, Pediatric Hodgkin limfóma, a Journal of Clinical Oncology, térfogat 33 kérdés 27 oldalas 2975-2985. Engedélyével közöljük. © (2015) American Society of Clinical Oncology. Minden jog fenntartva.

Bár az összes főbb kutatócsoportok osztályozni szerinti betegek klinikai kritériumok, mint például a színpadi jelenléte és B-tünetek, extranodalis bevonása, illetve terjedelmes betegség, összehasonlítva az eredmények egész kísérletek tovább bonyolítja különbségek miatt, hogy ezek az egyéni kritériumok meghatározása.

További finomítására kockázati besorolás hajthatjuk végre értékelése válasz után a kezdeti kemoterápiás ciklusok vagy a kemoterápia befejezését.

Az ideiglenes választ ad a kezdeti terápia, amelyek alapján értékelhető mennyiség csökkentése betegség, funkcionális képalkotó állapot, vagy mindkettő fontos prognosztikai változó mindkét korai és előrehaladott stádiumú gyermekkori Hodgkin limfóma. [19, 20]

Meghatározások átmeneti intézkedési változó, és a protokoll-specifikus, de terjedhet térfogat csökkentése nagyobb, mint 50% eléréséhez a teljes választ térfogatú csökkenése 95% -nál nagyobb anatómiai képalkotó vagy felbontása FDG-PET aviditás. [3, 21, 22]

A gyorsasága válasz korai terápia óta használják rizikóstratifikáció alakítani terápia annak érdekében, hogy fokozza kezelés magasabb kockázatú betegek vagy csökkentheti a késői hatásai a hatékonyság megtartása mellett. [22-24]

Restaging végezzük befejeződése után minden tervezett kezdeti kemoterápia és fel lehet használni, hogy meghatározzák, hogy szükség van consolidative sugárkezelés. Kulcsfogalmai hogy fontolja meg a következő

A hosszú távú túlélés értek el a gyermekek és serdülők Hodgkin limfóma besugárzással, multiágens kemoterápia, és a kombinált-modalitás terápia. Válogatott esetekben lokalizált limfocita-Hodgkin limfóma, a teljes sebészi eltávolítást lehet gyógyító és feleslegessé citotoxikus terápia.

Kezelési lehetőségek gyermekek és serdülők Hodgkin limfóma tartalmazzák a következőket

Kortárs kezelés gyermekgyógyászati ​​Hodgkin lymphoma használja a kockázattal kiigazított és válasz alapú paradigma, mely kijelöli az intenzitása és hossza terápia alapján a betegséggel összefüggő tényezők, mint a színpadon, több érintett nyirokcsomó régiók, tumor ömlesztve jelenlétében B-tünetek, és korai választ kemoterápia funkcionális és anatómiai képalkotás. Az életkor, a nem és a szövettani altípus is figyelembe kell venni a tervezésben.

A szövettani altípus utasíthatja terápia I. stádiumú teljesen eltávolított, noduláris lymphocyta-Hodgkin lymphoma, melynek kezdeti kezelés lehet műtéttel.

Ez a kezelés a megközelítést támasztja alá az alábbi megállapítások az irodalomból

Egy összefoglaló kezelés megközelítések noduláris lymphocyta-Hodgkin limfóma megtalálható a 9. táblázatban.

Amint azt az előző részekben, a legtöbb újonnan diagnosztizált gyermekek kezelünk kockázattal kiigazított kemoterápia önmagában vagy kombinációban consolidative sugárkezelés (RT). RT kötetek variábilis és protokoll-specifikus meghatározások, de általában magában nyirokcsomó régiókat kezdetben részt a diagnózis idején, hogy részletes felvételét kívülálló régiókban. RT mező csökkentések hogy feleljenek a tumor regresszió kemoterápiával. [30]

A fejlesztések a szisztémás kezelés, RT mezőmeghatározásainak kialakult és egyre korlátozott. RT már nincs szükség, hogy sterilizálja az összes betegség. Fejlesztések a radiológiai képalkotó lehetővé pontosabb sugárzás célmeghatározása. Történelmileg, aggodalmak szimmetria növekedése kisgyermekek egyoldalú betegség bevonásával gyakran kéri kezelés az ellenoldali szövetekben. Modern kezelések kisebb sugárdózis (15-21 Gy) és a csökkentett mennyiséget (érintett telephelyen RT [ISRT]), a kezelés ellenoldali érdektelen oldalak nem szükséges.

Általános tendenciák sugárkezelést kötet az alábbiak szerint alakultak

Visual PET kritériumok szerint pontoztuk felvétel által bevont lymphoma a Deauville 5 pontos skálán, 1-5 alábbiak

A mell-megtakarító sugárkezelés terv proton terápia értékelik annak megállapítására, hogy van egy statisztikailag szignifikáns csökkenését adagot. [36] A hosszú távú eredmények még váratnak magukra.

Sugárkezelés tervezés, amely a CT során kapott szimulációs eljárás követelménye kortárs INRT vagy ISRT. Fusion megállóhelyek képalkotó (CT vagy PET-CT) a tervezési CT-adatbázisba megkönnyítheti lehatárolása a kezelés hangerőt. RT tervezés vizsgál, amelyek kiterjednek a teljes mértékben a védendő szervek (például a tüdő) fontos, hogy a normális szövet kitettségek lehet számítani pontosan.

Meghatározások, amelyek fontosak a tervezés sugárterápia tartalmazzák a következőket

A kezelés hangerő kedvezőtlen vagy előrehaladott betegség valamelyest változó, és gyakran protokoll-specifikus. Nagy volumenű RT veszélyeztethetik szerv funkcióinak korlátozása intenzitása második vonalbeli kezelés Visszaesés esetén. Azoknál a betegeknél, középhaladó és haladó betegség, akik gyakran multifokális / extranodalis betegség, a jelenlegi standard terápia magában kemoterápia után ISRT amely korlátozza sugárterhelése nagy része a szervezetben. [14, 37]

A besugárzás dózisa is különféleképpen határozzák meg, és gyakran protokoll-specifikus. Általános szempontok sugárdózis tartalmazzák a következőket

Műszaki megfontolások használatára vonatkozó sugárkezelés kezelésére Hodgkin limfóma között a következők

Mert minden gyermek és serdülők Hodgkin lymphoma kap kemoterápiát, a kérdés parancsoló jelentős figyelmet az, hogy a betegek, akik elérik a gyors korai válasza vagy CR kemoterápia RT. Ezzel szemben, a megfontolt alkalmazása LD-ISRT engedélyezhetik csökkentését az intenzitás vagy időtartamát kemoterápia alatt toxicitás küszöbértékeket, amelyek nem lenne lehetséges, ha egyetlen modalitás kemoterápia használtak, ezzel csökkentve az általános akut és késői toxicitások.

Key pontot figyelembe kell venni szerepével kapcsolatban a sugárzás gyermekgyógyászati ​​Hodgkin limfóma tartalmazzák a következőket

Végül egy inherens feltevés egy összehasonlító vizsgálatban a csak kemoterápiával szemben a kemoterápia és a sugárzás, hogy a hatás a sugárzás EFS egységes lesz minden beteg alcsoportban. Azonban nem világos, hogy hogyan szövettan, jelenlétében terjedelmes betegség, jelenlétében B-tünetek, vagy más változók befolyásolják a hatásosságát kemoterápia után sugárzás.

Minden a hatóanyagok eredeti MOPP és ABVD rendek továbbra is használhatók a mai gyermekgyógyászati ​​kezelésükhöz. COPP (helyettesítve ciklofoszfamid mechlorethamine) csaknem egyenletesen helyébe MOPP a preferált alkylator rend a legtöbb fronton vizsgálatokban. Etopozid már beépítették kezelésükhöz, mint egy hatékony alternatívája az alkilezőszerek annak érdekében, hogy csökkentsék gonad toxicitás és fokozza daganatellenes aktivitását.

Kombinációs kemoterápia használt kortárs vizsgálatokban -ról 5. táblázatban.

A Pediatric Oncology Group szervezésében két per jellemző válasz alapú, kockázat igazított terápia alkalmazásával ABVE (doxorubicin [Adriamycin] bleomycin, vinkrisztin és etopozid) [43] kedvező alacsony stádiumú betegek és dózissûrített ABVE-PC (prednisolon, ciklofoszfamid) számára kedvezőtlen előrehaladott stádiumú betegek együtt 21 Gy érintett. [38]

Főbb megállapítások Ezeknek a vizsgálatoknak egyebek között a

A gyermekek Cancer Group (CCG) vállalta a randomizált, kontrollált vizsgálat, amely a túlélési eredmények kezelt gyermekeknél kockázattal kiigazított COPP / ABV hibrid kemoterápia önmagában azokkal kezelt COPP / ABV hibrid kemoterápiával és LD-IFRT. [14] A tanulmány zárult korai miatt lényegesen nagyobb visszaesések számának betegek között csak kemoterápiával kezelt. Hosszú távú eredmények a következők: [14, 19]

Tovább CCG Study (COG-59704) értékelték válasz igazított terápia mely négy ciklust a dózis-intenzív BEACOPP rend követ a nemek szabott konszolidációs gyermekgyógyászati ​​stádiumú IIB, IIIB terjedelmes betegség, és a IV Hodgkin limfóma. [44] [Level bizonyíték: 2Dii] a gyors korai reagáló lányok, további négy tanfolyam COPP / ABV (nélkül IFRT) kaptak. Rapid korai reagáló fiúk két ciklus ABVD majd IFRT. Lassú korai reagáló kapott négy további tanfolyamok BEACOPP és IFRT. Felszámolása IFRT a lány terápia célja, hogy csökkentse a mellrák kialakulásának kockázatát. Főbb megállapításai a vizsgálat magában foglalja a következőket: [44]

A Stanford, St. Jude Gyermek Kutató Kórház, és a Boston konzorcium beadott egy sor kockázati adaptált kísérletek az elmúlt 20 évben. A legfontosabb megállapítások a következők

A COG AHOD0031 (NCT00025259) vizsgálatba 1712 beteg egy randomizált, kontrollált klinikai vizsgálat, szerepe a korai; kemoterápiára adott válasz szabás későbbi kezelés gyermekeknél közepes kockázatú Hodgkin limfóma. Közepes kockázatú Hodgkin lymphoma definiáltuk Ann Arbor állapotok IB, IAE, IIB, IIAE, IIIA, IVA vagy anélkül ömlesztve betegség, és az IA vagy IIA ömlesztett betegség. Minden beteg két ciklus doxorubicin, bleomicin, vinkrisztin, etopozid, ciklofoszfamid és prednizolon (ABVE-PC), majd a Response Evaluation. [18]

Key 4 éves OS és az EFS eredmények a vizsgálatnak az alábbi

Az elmúlt 30 évben, a német kutatók végre egy sor kockázati adaptált vizsgálatból nemi alapú kezelések jellemző multiágens kemoterápia vinkrisztin, prednizolon, prokarbazint és doxorubicin (OPPA) / COPP és IFRT.

Főbb megállapítások Ezeknek a vizsgálatoknak egyebek között a

Kortárs vizsgálatok gyermekgyógyászati ​​Hodgkin lymphoma veszélyeztessék adaptált, válasz alapú kezelési megközelítés, hogy titrálja intenzitása és hossza a kemoterápia és a besugárzás dózisa alapján a betegséggel összefüggő tényezők, köztük a szakaszban számos érintett nyirokcsomó régiók, tumor, ömlesztve jelenléte B-tünetek, és a korai válasz kemoterápia által meghatározott funkcionális képalkotó. Ezen túlmenően, a kiszolgáltatottság életkori, nemi is figyelembe kell venni a kezelés megtervezéséhez.

Az alábbi példa a nemzeti és / vagy intézményi klinikai vizsgálat, amely jelenleg folyik, vagy elemzés tárgyát. Információ folyamatban lévő klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kombinált kemoterápia és / vagy sugárkezelés lehet elérni kiváló hosszú távú progressziómentes túlélés és az OS betegeknél noduláris lymphocyta-Hodgkin limfóma. [26, 53, 54] Késő kiújulás számoltak be, és általában reagálnak, hogy újra -kezelés. Mivel haláleset betegek körében ezzel szövettani altípus gyakran kapcsolódik szövődmények citotoxikus kezelés, kockázat-adaptált kezelés feladat különösen fontos a kitettség korlátozásához szerek létre dózisfüggő toxicitás. [53, 54] 9. táblázat foglalja össze az eredményeket a kortárs kezelés alkalmazott módszer noduláris lymphocyta-predomináns Hodgkin-lymphoma, melyek közül néhány a műtét önmagában teljesen eltávolított betegség és korlátozott kemoterápiás ciklust vagy anélkül alacsony dózisú IFRT. Mivel a relatív ritkasága ez altípus, a legtöbb vizsgálatban korlátozza kis csoportjában számok és véletlenszerű elosztását kezelés.

A kezelés alkalmazott megközelítés serdülők és fiatal felnőttek Hodgkin limfóma függ közösség hivatkozási mintákat és az életkor korlátozások gyermekonkológiai központokban. A betegek nagy kockázatú betegség, az ellátás színvonalát felnőtt onkológiai gyakorlat jellemzően magában legalább hat ciklus ABVD kemoterápia, amely szállít egy antraciklin kumulatív dózisa 300 mg / m 2 [55, 56] késői egészségügyi felmérések és tanulmányok gyermekgyógyászati ​​rák túlélők, a kockázat az antraciklin cardiomyopathia kimutatták, hogy exponenciálisan növelik expozíció után a kumulatív dózisok 250 mg / m 2 és 300 mg / m 2 [57, 58] Későbbi szükségességét mediastinalis sugárzás tovább növeli a kockázatot a különféle késő cardiovascularis eseményeket. [57-59] Annak érdekében, hogy optimalizálja a járványvédelmi és megőrizni mind a szív- és ivarmirigyek működését, gyermekgyógyászati ​​rendek az alacsony kockázatú betegségben leggyakrabban jellemző a korlátozott számú ciklus ABVD származék kombinációja, míg alkilező ügynökök és etopozid beépülnek antraciklin tartalmú kezelésben azok a közepes és magas kockázatú betegségben.

Részvétel klinikai vizsgálatban figyelembe kell venni a serdülő és fiatal felnőtt betegek Hodgkin limfóma. A folyamatban levő klinikai vizsgálatok; elérhető ez a fórum.

Ellenőrizze a támogatott rák klinikai vizsgálatok, amelyek most elfogadó betegek; I. stádiumú gyermekkori Hodgkin limfóma, színpadi II gyermekkori Hodgkin limfóma, színpadi III gyermekkori Hodgkin limfóma szakaszban levő gyermekkori Hodgkin limfóma. A listát a klinikai vizsgálatok tovább szűkült az elhelyezkedés, a kábítószer, a beavatkozás, és egyéb szempontok alapján.

Általános információk a klinikai vizsgálatok is elérhető ezen a fórumon.

A kiváló válasz vonalbeli kezelés gyermekeknél és serdülőknél Hodgkin limfóma korlátok lehetőséget, hogy értékelje a második vonal (salvage) terápia. Mivel a kis betegek száma, amelyek nem az elsődleges terápia, nincs egységes másodvonalbeli kezelési stratégia létezik ebben a betegcsoportban. Kedvezőtlen prognosztikai faktorok után visszaesés a következők: [1] [Level bizonyíték: 3iiA]

Gyermekek lokalizált kedvező (visszaesés ≥12 hónappal a kezelés befejezése után) a betegség kiújulásának, amelynek eredeti terápia részt csökkentett ciklus kockázati igazított terápia vagy kemoterápia önmagában és / vagy alacsony dózisú érintett mezős sugárkezelés (LD-IRFT) konszolidációs magas elérésének valószínűsége a hosszú távú túlélés kezelés után intenzívebb hagyományos kemoterápia. [5, 6]

Kulcsfogalmának történő kezelése tűzálló vagy visszatérő Hodgkin limfóma gyermekeknél és serdülőknél a következők

Minőségben alkalmazható önmagában vagy kombinált kezelésben a kezelés a refrakter vagy visszatérő Hodgkin limfóma a következőket tartalmazzák

Vannak folyamatban lévő vizsgálatok, hogy meghatározzák a toxicitását és hatékonyságát ötvözi brentuximab vedotin kemoterápiával.

Kezelt betegek HCT relapszus a végén, mint 5 évvel a beavatkozás után; azokat ellenőrizni kell a relapszus és a késői kezelés következményei.

Balesetes árak betegek primer refrakter Hodgkin lymphoma szegény még autológ HCT és a sugárzás. Azonban intenzívebbé terápiát követően HCT konszolidáció számoltak, hogy a hosszú távú túlélés az egyes tanulmányok.

Egy fázis II vizsgálatban a betegek (átlagéletkor 26,5 év), akik kiújult betegség után autológ HCT kapott brentuximab vedotin, azzal a céllal válasz aránya 73%, a teljes remissziót 34%. Azon betegek, akik komplett remissziót (n = 34) volt a 3 éves PFS aránya 58%, a 3 éves OS 73% -os, és csak 6 34 beteg halad az allogén SCT míg elengedés. [18] [ szintű bizonyíték: 2A]

Az alábbi példa a nemzeti és / vagy intézményi klinikai vizsgálat, amely jelenleg folyik, vagy elemzés tárgyát. Információ folyamatban lévő klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

Ellenőrizze a támogatott rák klinikai vizsgálatok, amelyek most elfogadó betegek; ismétlődő / tűzálló gyermekkori Hodgkin limfóma. A listát a klinikai vizsgálatok tovább szűkült az elhelyezkedés, a kábítószer, a beavatkozás, és egyéb szempontok alapján.

Általános információk a klinikai vizsgálatok is elérhető ezen a fórumon.

Gyermekek és serdülők túlélők Hodgkin lymphoma veszélyben lehet számos késői szövődmények kezelési kapcsolódó sugárzás speciális kemoterápiás expozícióval, sebészeti stádium. [1] A kedvezőtlen hatások kezelésére befolyásolhatja az orális / fogászati ​​egészség; mozgásszervi növekedését és fejlődését; endokrin, reproduktív, szív és tüdő funkció; és a kockázat a másodlagos kialakulásában. Az elmúlt 30-40 év, gyermekgyógyászati ​​Hodgkin-lymphoma terápiájában drámaian megváltozott, hogy proaktív módon korlátozni besugárzás, valamint a kemoterápiás szerek, például antraciklinek, alkilezőszerek, és bleomicin. Felvilágosítása során egyes betegeknél a kockázata specifikus kezelési szövődmények, a korszak kezelést kell mérlegelni.

The following table summarizes late health effects observed in Hodgkin lymphoma survivors, followed by a limited discussion of the common late effects. (Refer to the summary on Late Effects of Treatment for Childhood Cancer for a full discussion of the late effects of cancer treatment in children and adolescents.)

(Refer to the Testis section of the summary on Late Effects of Treatment for Childhood Cancer)

(Refer to the Ovary section of the summary on Late Effects of Treatment for Childhood Cancer)

The relative risk (RR) of thyroid cancer is increased among Hodgkin lymphoma survivors (approximately 18-fold for the CCSS Hodgkin lymphoma cohort compared with the general population).[ 19 ] Risk factors for the development of thyroid nodules in Hodgkin lymphoma survivors reported by CCSS include time since diagnosis of more than 10 years (RR, 4.8; 95% confidence interval [CI], 3.0–7.8), female gender (RR, 4.0; 95% CI, 2.5–6.7), and radiation dose to thyroid higher than 25 Gy (RR, 2.9; 95% CI, 1.4–6.9).[ 19 ] The absolute risk of thyroid cancer is relatively low, with approximately 1% of the CCSS Hodgkin cohort developing thyroid cancer, with a median follow-up of approximately 15 years.[ 19 ]

A single-institution Hodgkin lymphoma survivor cohort that included both adult and pediatric cases showed a cumulative idence of thyroid cancer at 10 years from diagnosis of 0.26%, increasing to approximately 3% at 30 years from diagnosis. In this cohort, age younger than 20 years at Hodgkin lymphoma diagnosis and female gender were significantly associated with thyroid cancer.[ 21 ]

(Refer to the Thyroid Gland section of the summary on Late Effects of Treatment for Childhood Cancer summary)

Hodgkin lymphoma survivors exposed to doxorubicin or thoracic radiation therapy are at risk for long-term cardiac toxicity. The effects of thoracic radiation therapy are difficult to separate from those of anthracyclines because few children undergo thoracic radiation therapy without the use of anthracyclines. The pathogenesis of injury differs, however, with radiation primarily affecting the fine vasculature of the heart, and anthracyclines directly damaging myocytes.[ 22 – 24 ]

The risks to the heart are related to the amount of radiation delivered to different depths of the heart, volume and specific areas of the heart irradiated, total and fractional irradiation dose, age at exposure, and latency period.

(Refer to the Late Effects of the Cardiovascular System section of the summary on Late Effects of Treatment for Childhood Cancer)

(Refer to the Subsequent Neoplasms section of the summary on Late Effects of Treatment for Childhood Cancer)

A rák információ összefoglalását rendszeresen felülvizsgálják és frissítik; új információ áll rendelkezésre. Ez a rész bemutatja a legújabb; végrehajtott módosításokat összefoglaló, a fenti dátum.

General Information About Childhood Hodgkin Lymphoma

Added Linabery et al. as reference 12.

Diagnosis and Staging Information for Childhood Hodgkin Lymphoma

Added text to state that the Euronet Hodgkin lymphoma trials use a similar early response assessment definition of positron emission tomography (PET) positivity, which is a Deauville score of greater than 3 after two cycles of OEPA (vincristine [Oncovin], etoposide, prednisone, doxorubicin [Adriamycin]). However, the definition for late response assessment after all chemotherapy is a Deauville score of greater than 1 (cited Hasenclever et al. as reference 28).

Treatment for Newly Diagnosed Children and Adolescents with Hodgkin Lymphoma

Revised text to state that omission of radiation for patients completely responding (defined as complete resolution or only minor residuals in all previously involved regions using clinical examination and anatomic imaging) to risk- and gender-based OEPA or OPPA/COPP chemotherapy results in a significantly lower event-free survival in intermediate- and high-risk patients compared with irradiated patients, but no difference among nonirradiated and irradiated patients assigned to the favorable-risk group.

Ez az összefoglaló és tartja fenn a Pediatric kezelés Editorial Board, ami; szövegezését független. Az összefoglaló tükrözi független felülvizsgálatát; A szakirodalom és nem jelent politikai nyilatkozat vagy. Több; információkat összefoglaló politika és a szerepe a szerkesztő bizottságok az; fenntartása összefoglalók megtalálhatók az About This összefoglalása és – Comprehensive Cancer Database oldalain.

This cancer information summary for health professionals provides comprehensive, peer-reviewed, evidence-based information about the treatment of childhood Hodgkin lymphoma. Célja, mint erőforrás, hogy tájékoztassa és segítse az orvosok, akik törődnek a rákos betegek. Nem nyújt hivatalos iránymutatást vagy ajánlásokat az egészségügyi ellátás döntéseket.

Ez az összefoglaló rendszeresen felülvizsgálják, és szükség szerint aktualizálja a Pediatric kezelés Editorial Board, amely szövegezését független a National Cancer Institute (). Az összefoglaló tükrözi független felülvizsgálatát a szakirodalom, és nem jelent politikai nyilatkozatot vagy a National Institutes of Health ().

A testületi tagok áttekintheti nemrég megjelent cikkek minden hónapban annak megállapítására, hogy egy cikket kellene

Változások az összefoglalók keresztül konszenzus folyamat, amelyben a testület tagjai értékelik az erejét a bizonyíték a megjelent cikkeket, és meghatározza, hogy a cikket be kell vonni az összefoglaló.

The lead reviewers for Childhood Hodgkin Lymphoma Treatment are

Néhány referencia hivatkozások ebben az összefoglalóban kíséri szint A bizonyítékok megjelölése. Ezek a jelölések célja, hogy segítségével az olvasó értékeli az erőt a bizonyítékokat a konkrét beavatkozások és megközelítések. A Pediatric kezelés Editorial Board használ formális bizonyíték rangsorolási rendszer fejlesztésében szintjét A bizonyítékok elnevezések.

bejegyzett védjegye. Bár a dokumentumok tartalma szabadon felhasználható, mint szöveget, akkor nem lehet azonosítani, mint a rák információs összefoglalót, kivéve, ha bemutatják a maga egészében és rendszeresen frissítik. Ugyanakkor a szerző megengedett lenne levelet mondat, mint a ” ‘s rákinformációs összefoglaló a mellrák megelőzésére állapotok kockázatainak tömören: [tartalmazzák részlet összefoglaló].”

Az előnyös idézés ez az összefoglaló

Pediatric kezelés Editorial Board. Childhood Hodgkin Lymphoma Treatment. Bethesda, MD: /types/lymphoma/hp/child-hodgkin-treatment-. . [PMID: 26389170]

Képek ezen összefoglaló engedélyével használjuk a szerző (k), az előadó és / vagy a kiadó belüli használatra összefoglalók csak. Engedélyt használni a képeket kívül összefüggésben adatokat kell beszerezni, a tulajdonos (ok) és nem adható a használatával kapcsolatos információ az illusztrációk ezt az összefoglalót, valamint sok más rákkal kapcsolatos képek, kapható Vizuális Online, a gyűjtemény a több mint 2000 tudományos képeket.

Alapján az erejét a rendelkezésre álló bizonyítékok, a kezelési lehetőségek nevezhetjük akár “standard” vagy “alatt a klinikai értékelés.” Ezek a besorolások nem használható alapként a biztosítási visszatérítési meghatározás. További információ a biztosítási fedezet rendelkezésre áll az irányító Cancer Care oldalon.