agyrázkódás gyermekek: mik a hatásai?

A legtöbb sporttal kapcsolatos fejsérülések, például agyrázkódás – amely ideiglenesen zavarhatja az utat az agy működik – enyhék, és lehetővé teszi a teljes gyógyulás. Azonban agyrázkódást gyerekek is komoly egészségügyi kockázatot.

Fejsérülések időt a gyógyulásra. A gyerekeknek szükségük van idő pihenni, amíg a tünetek már rég elmúltak, ami általában néhány naptól néhány hétig. Gyermekek kell pihenni mind fizikai, mind gondolkodás (kognitív) tevékenységek egy-két nap után agyrázkódás, majd visszatér a tevékenység fokozatosan tüneteik lehetővé.

A gyerekek, akik vissza az iskolába után agyrázkódás miatt szükség lehet néhány tanterem kiigazításokra, beleértve a könnyebb terhelés során vagy egy rövidített tanítási nap. Ha egy tevékenység, mint az olvasás vagy kocogás tüneteket okoz, mint a fejfájás, a gyermek egy kis szünetet, majd folytassa a tevékenységet rövidebb ideig, és fokozatosan a munka akár előre agyrázkódást szinten a tünetek javulnak.

Gyerekek fejlesztésére szövődmények, ha visszatérnek a sport és egyéb tevékenységek előtt agyrázkódás nem gyógyul. Egy másik ütés a fejre, amíg a kezdeti sokk gyógyító esetenként eredményezheti tartósabb tünetekkel vagy több-maradandó károsodást.

Továbbá, ha valaki egy agyrázkódás kialakulásának kockázata utáni agyrázkódást szindróma. A szindróma magában folyamatos agyrázkódás tünetei: fejfájás, szédülés, fáradtság, ingerlékenység és nehézség gondolkodási készségek, mint például a memória és a figyelem. Szenvedés ismétlés agyrázkódás növeli a post-agyrázkódást szindróma tovább.

A kutatók továbbra is tanulmányozza más potenciális hosszú távú hatásai agyrázkódás. Miután egy agyrázkódás teszi ki a gyermekeket nagyobb a kockázata annak, hogy egy másik. A hatások ismétlődő agyrázkódás évek tud szaporodni.

Ahhoz, hogy védi a gyermeket a fejsérülések, ragaszkodjon a megfelelő és megfelelően felszerelt védőfelszerelés – például a sisak alatt – sport és egyéb tevékenységek. Azonban még a legjobb védőfelszerelés nem tudja megakadályozni minden agyrázkódás.

Tudod van egy agyrázkódás nélkül elveszti az eszméletét. Továbbá, egy ütést a testet, hogy a fej tégelyek eredményezhet agyrázkódást. Győződjön meg arról, hogy gyermeke az edző tudja, ha gyermeke volt egy agyrázkódás. Gyermeke nem vissza játszani, amíg ő törölték egészségügyi szakember.

Jelek és tünetek egy agyrázkódást lehetnek

Ha úgy gondolja, hogy gyermeke egy agyrázkódást, azonnal kérjen orvosi segítséget. A gyermek orvosa fogja meghatározni, hogy milyen súlyos a agyrázkódás, és ha az biztonságos a gyermek, hogy visszatérjen a sport, iskolai vagy egyéb tevékenységek.

Val vel