ajak- és szájpadhasadék

Ajak- és szájpadhasadék nyílások vagy szakadások a felső ajak, a szájpadlás (szájpad), vagy mindkettő. Ajak- és szájpadhasadék eredmény, ha az arc struktúrák fejlődnek a magzatban nem záródik tökéletesen.

Ajak- és szájpadhasadék között leggyakoribb születési rendellenesség. Ezek leggyakrabban fordulnak elő izolált veleszületett, de kapcsolatban is számos öröklött állapotok vagy szindrómák.

Mikor kell orvoshoz

Miután a baba született egy hasadék is felkavaró, de ajak- és szájpadhasadék lehet korrigálni. A legtöbb baba, egy sor műtétek helyreállíthatja a rendes működését és megvalósítsa a normális megjelenés, minimális hegesedés.

Amit megtehetsz

Általában, egy split (hasadék) az ajak vagy szájpad azonnal felismerhető a születéskor. Ajak- és szájpadhasadék jelenhetnek meg, mint

Mit várnak el az orvos

Ritkábban a hasadék esetén csak az izmok, a lágyszájpad (submucosus szájpadhasadék), amelyek a hátsó a száj és fedezi a száj nyálkahártyáját. Ez a fajta hasadék gyakran észrevétlen a születéskor, és nem lehet diagnosztizálni csak később, amikor tünetek alakulhatnak ki. Jelek és tünetek a submucosus szájpadhasadék tartalmazhat

Ultrahang a születés előtt

Ajak- és szájpadhasadék legtöbbször már a születéskor, és az orvos indul koordináló ellátást abban az időben. Ha a baba már jelei és tünetei a submucosus szájpadhasadék, hogy egy találkozót a gyermek orvosa.

Ajak- és szájpadhasadék fordul elő, amikor a szöveteket a baba arca és a szája nem biztosíték megfelelően. Normális esetben, a szöveteket teszik ki a ajak és szájpad biztosíték együtt a második és harmadik hónapban a terhesség. De csecsemők ajakhasadék és szájpadhasadék, a fúziós soha folyik, vagy csak akkor következik be, amely félúton, így lehetőség nyílik (hasadék).

A kutatók úgy vélik, hogy a legtöbb esetben a ajak- és szájpadhasadék okozza kölcsönhatás genetikai és környezeti tényezők. Sok csecsemő, határozott ok nem fedezték fel.

Az anya vagy az apa is át a gének okozzák clefting, akár egyedül, akár részeként genetikai szindróma, amely magában foglalja ajak- vagy szájpadhasadék, mint annak egyik jelek. Egyes esetekben, csecsemők öröklik egy gént, amely teszi őket nagyobb valószínűséggel alakul ki egy hasadék, majd egy környezeti kiváltó valóban okoz a hasadék fordul elő.

Számos tényező növelheti annak valószínűségét, hogy a baba fejlődő ajak- és szájpadhasadék, beleértve

Gyermekek ajakhasadék vagy anélkül szájpadhasadék szembe a különböző kihívások, típusától függően és súlyossága a hasadék.

Ha a gyermek diagnosztizáltak ajak-, szájpadhasadék, vagy mindkettő, akkor utalják szakemberek, akik segíthetik a kezelési tervet a gyermek. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és mit várnak el az orvos.

Mielőtt a kinevezés

Mert ajak- és szájpadhasadék, az alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Légy kész válaszolni rájuk, hogy időt, hogy fedezze a többi pontot szeretne foglalkozni. Orvosa kérheti

A legtöbb esetben a ajak- és szájpadhasadék észre rögtön a születés és nem igényelnek speciális vizsgálatokat a diagnózis. Egyre ajak- és szájpadhasadék láthatók ultrahang, mielőtt a baba megszületik.

Sebészet

A kezelés a szövődmények

A szülők és a család

A gyermek számára

A prenatális ultrahang vizsgálat, amely hanghullámok létrehozni képeket a fejlődő magzatra. Elemzésekor a képeket, az orvos különbséget észlel az arc struktúrák.

Ajak- lehet kimutatni ultrahangos kezdete körül a 13. terhességi hét. Mivel a magzat továbbra fejlődik, könnyebb lehet pontosan diagnosztizálni ajak-. Farkastorok fordul elő, hogy egyedül nehezebb látni ultrahang segítségével.

Ha a szülés előtti ultrahangos mutat hasadék, kezelőorvosa ajánlhat eljárás mintát venni magzatvíz származó méh (magzatvíz). A folyadék vizsgálat jelezheti, hogy a magzat örökölt genetikai szindróma okozhat más születési rendellenességeket. Azonban legtöbbször az oka ajak- és szájpadhasadék ismeretlen.

A kezelés célja a az ajak- és szájpadhasadék, hogy javítsa a gyermek képes enni, beszélni és hallani rendesen és elérése normál arc megjelenését.

Gyermekfelügyeletet ajakhasadék és szájpadhasadék gyakran jár egy csapat orvosok és szakértők, köztük

A kezelés lényege műtét megjavítani a hibát és terápiák javítását a kapcsolódó feltételeket.

Műtét a ajak- szájpadhasadék alapja a gyermek sajátos helyzetét. A kezdeti hasadék javítás, orvosa javasolhatja nyomon követése műtétek javítására beszéd vagy javítja a megjelenését az ajak és az orr.

Műtétek jellemzően végezzük ebben a sorrendben

Ajak- szájpadhasadék műtétet zajlik a kórházban. A gyermek kap az általános érzéstelenítés, így ő nem érzi a fájdalmat, vagy ébren van a műtét során. Számos különböző műtéti technikák és eljárások javítására használták, ajak- szájpadhasadék, rekonstruálni az érintett területeken, és megelőzésére, illetve kezelésére kapcsolódó komplikációk.

Általában eljárások közé

Műtét jelentősen javíthatja a gyermek megjelenése, az életminőség, és képes enni, lélegezni és beszélni. Lehetséges kockázatok műtét a vérzés, fertőzés, rossz gyógyulás, összehúzódást hegek, és átmeneti vagy tartós károsodása idegek, a véredények vagy egyéb szerkezetek.

Orvosa javasolhatja további kezelés szövődményei ajak- és szájpadhasadék. A példák közé tartoznak

Senki sem várja, hogy a baba a születési rendellenesség. Amikor az izgalom az új élet találkozott a stressz felfedezte, hogy a csecsemőnél ajak- vagy szájpadhasadék, a tapasztalat lehet érzelmileg megterhelő az egész család számára.

Ha üdvözölve a baba ajak- és szájpadhasadék be a család, tartsa ezeket a megküzdési tanácsokat szem előtt

Támogatni tudja a gyermek sok szempontból

Miután a baba megszületik egy hasadék, a szülők érthetően aggódik a lehetőségét, hogy egy másik gyerek az azonos állapotban. Bár sok esetben az ajak- és szájpadhasadék nem lehet megakadályozni, úgy ezeket a lépéseket, hogy növelje a megértést vagy csökkentheti a kockázatot

keresse fel orvosát