allerclear d-12 óra orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): loratadin / pszeudoefedrin-szulfát

Loratadin egy antihisztamin, amely enyhíti a szezonális allergiás tünetek, mint a vizes és szemviszketés, orrfolyás, tüsszögés és. Pszeudoefedrin nyálkahártya, amely enyhíti az orrdugulást, elősegíti sinus elvezetését, és javítja a légzést.

Ez a gyógyszer nem javallott 12 év alatti gyermekek fiatalabb miatt nagy mennyiségű pszeudoefedrin.

Vedd ezt a gyógyszert szájon az orvos utasítása szerint, általában naponta kétszer (12 óránként), egy pohár vízzel.

Ne törje vagy rágja ezt a gyógyszert. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem ketté a tablettákat, ha olyan törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Ne növelje az adagot, vagy ezt gyakrabban, mint irányított.

Ne szedje ezt a gyógyszert néhány nappal azelőtt, allergia vizsgálat, mivel a vizsgálati eredmények is érinthet. Forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez a további információkért.

Szájszárazság, enyhe gyomorpanaszok, alvászavar, szédülés, fejfájás, idegesség, étvágytalanság, vagy szomjúság előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatások jelentkeznek: gyors / szabálytalan szívverés, remegés ellenőrizetlen vagy remegés.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: görcsroham, mentális / hangulati változások (mint például a zavartság), vizelési nehézség.

Ez a gyógyszer általában nem okoz álmosságot használva ajánlott dózisban és normális körülmények között. Azonban ez a gyógyszer tehet meg Dizz; ezért óvatosan használja az olyan tevékenységeket igényelnek éberséget, mint a gépjárművezetés vagy gépek kezelése.

A súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer nem valószínű, de azonnal forduljon orvoshoz, ha az bekövetkezik. A tünetek súlyos allergiás reakció: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt loratadin és pszeudoefedrin, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy desloratadin; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható, ha bizonyos betegségek. Mielőtt ezt a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha: glaukóma (keskeny szög típus), súlyos vizelési nehézség (vizeletretenció), súlyos magas vérnyomás, súlyos szív / érrendszeri megbetegedés (koszorúér-betegség), májbetegség, tapasztalt súlyos mellékhatásokat duzzanatát csökkentő (szabálytalan szívritmus).

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: vesebetegség, problémák vizelés (pl megnagyobbodott prosztata), a magas vérnyomás, a cukorbetegség, szívproblémák (pl ischaemiás szívbetegség), pajzsmirigy problémák (hyperthyreosis) , glaukóma (nyitott zugú típus).

Limit alkoholtartalmú italok, mivel ez fokozza a kábítószer mellékhatásai. (Lásd még a Side Effects).

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen a gyors / szabálytalan szívverés, szédülés, problémák vizelés, alvászavar, vagy zavart. Szédülés, alvászavar, és zavar növelheti a leesés veszélye.

Ezt a gyógyszert kell használni, csak akkor, ha erre egyértelműen szükség van a terhesség alatt. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, és nem valószínű, hogy kárt okoz a csecsemő. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

MAO-inhibitorok és ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerülje a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin) kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható termékek használhat, különösen: adrenalin-szerű gyógyszerek (pl efedrin, metilfenidát), bizonyos magas vérnyomás gyógyszerek (pl guanetidin, metildopa, rezerpin, béta blokkolók, például a propranolol), gyógynövény tartalmú termékek efedrin.

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg ételekhez), mert tartalmazhat további duzzanatát csökkentő, amelyek növelik a kockázatot a mellékhatások miatt. Kérdezze meg gyógyszerészét, a biztonságos használatával ezeket a termékeket.

Loratadin nagyon hasonlít a dezloratadin. Ne használjon gyógyszereket tartalmazó dezloratadin használata közben a loratadin.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve allergiás bőrteszt), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: szabálytalan vagy szokatlanul lassú vagy gyors szívverés, szokatlan idegesség vagy izgalom, és görcsrohamok.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Ha kihagy egy adagot, pótolja, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Között tárolandó 59-77 ° F (15-25 ° C) fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.