allergia és ekcéma: mi a kapcsolat?

Volt ekcéma, mint egy gyerek, és most kap szénanátha, mint egy felnőtt? -E a gyermeknek vörös, viszkető kiütések, amíg Ön vagy partnere szezonális allergia vagy asztma? Ha igen, ez nem véletlen.

A tudósok még mindig tanulmányozza a kapcsolatot a feltételeket. De megérteni a kapcsolatot segít kezelni a betegséget.

Ekcéma a kifejezés néhány különböző bőrbetegségek. De a legtöbb időt, arra utal, hogy a közös nevezett bőrbetegség atópiás dermatitisz, ami száraz, viszkető, vörös kiütések. Ha karcolja meg, el lehet kezdeni a váladék és kéreg alatt. Tedd meg hosszú ideig, és a bőr is kap vastag és sötét.

A legtöbb ember ekcéma kapni, mint a gyermekek. Tünetek gyakran javul kor, 5 vagy 6, és fellángolások megállítani több mint felét a gyerekek által kamaszkorban. De sokan még mindig jelen van a betegség, mint a felnőttek, de a tünetek általában enyhébbek. Ez kevésbé gyakori, hogy az ekcéma az első alkalommal, mint egy felnőtt.

A legtöbb fajta ekcéma nem allergia. De a betegség fellángolnak, ha éppen körül a dolgokat, hogy allergiás reakciót válthatnak ki. A szervezet immunrendszere túlzottan reagál anyagok, az úgynevezett allergének, amelyek általában nem okoz károsodást. Lehet, hogy csalánkiütés, viszketés, duzzanat, tüsszögés és orrfolyás. Allergének közé

Ekcémás gyermek is nagyobb valószínűséggel, hogy az élelmiszer-allergia, például a tojás, dió, vagy tejjel. Ők gyakran az ekcéma tünetei rosszabbodhatnak a gyerekeknek, de nem a felnőttek számára.

Egy időben a tudósok úgy gondolták, hogy valamennyi típusú ekcéma okozta allergiát. Most már tudjuk, hogy a kapcsolat sokkal bonyolultabb. A kutatók még mindig feltárásában új részleteket okairól ekcéma vezethetnek jobb kezelések. Néhány újabb tanulmányi területen is