allersol szemészeti: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): nafazolin HCL

Nafazolin van nyálkahártya enyhítésére használják bőrpír, duzzanatokat, és viszkető / könnyezés miatt megfázás, allergia, vagy a szem irritációja (szmog, úszás, vagy kontaktlencse viselése). Köztudott, mint a szimpatikus (alfa-receptor-agonista), hogy működik a szem csökken torlódás.

Egyes márkák nafazolin szemcsepp más hatóanyagot is tartalmazhatnak. Kenőanyagok (például glicerint, hipromellóz, vagy polietilén-glikol 300), segít megvédeni a szemet a több irritációt. Cink-szulfát, összehúzó hatású, csökkenti a bőrpírt és az irritációt.

Kövesse minden irányból a termék csomagolásán, vagy használja az orvos utasítása szerint. Ha bizonytalan abban, bármely információt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Alkalmazni szemcseppek, mossa meg a kezét először. A szennyeződés elkerülése érdekében ne érintse meg a cseppentő illetve ne érintsen meg a szemed, vagy bármilyen más felületre.

Esetben a kontaktlencsék eltávolítása, mielőtt a szemcsepp. Várjon legalább 10 percet követően használja ezt a gyógyszert a kontaktlencse felhelyezése előtt.

Használat előtt ellenőrizze a termék vizuálisan. Ne használja, ha a folyadék színe megváltozott, vagy zavaros. Használd az érintett szem (ek), mint irányított.

Hajtsa hátra a fejét, meg felfelé, és húzza le az alsó szemhéját, hogy a tasakot. Tartsa a cseppentő közvetlenül a szem és elhelyezni 1 csepp a tasakba. Nézd lefelé és óvatosan csukja be a szemét 1-2 percig. Helyezzük az egyik ujját a szemzug az orr környékén, és alkalmazza gyengéd nyomást. Ez megakadályozza, hogy a gyógyszert a elvezetését távol a szem. Próbálj nem pislogni, és ne dörzsölje a szemét. Ismételje meg ezeket a lépéseket, ha a dózis több mint 1 csepp és a másik szem, ha olyan irányba.

Ne öblítse le a cseppentő. Cserélje ki a kupak szorosan minden használat után.

Ha ön használ egy másik fajta szem gyógyszert (például csepp vagy kenőcs formájában), várjon legalább 5 percig mielőtt más gyógyszereket. Használja szemcsepp előtt szemkenőcsök, hogy a szemcseppet, hogy adja meg a szemet.

Túlzott az ilyen típusú gyógyszert megemelkedhet a szem kivörösödése (rebound vérbőséget). Tájékoztassa orvosát, ha ez bekövetkezik, vagy ha az állapot fennmarad, vagy rosszabbodik 48 óra után. Ha Önnél szemfájdalom / látászavarok, vagy úgy gondolja, hogy egy komoly orvosi problémát, azonnal forduljon orvoshoz

Szúró, bőrpír, kiszélesedett a tanulók, vagy homályos látás előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: szédülés, hányinger, izzadás, álmosság, gyengeség, idegesség, romló bőrpír / viszketés / duzzanat vagy a szem körül.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: szemfájdalom, egyéb látási problémák, fejfájás, csökkent testhőmérséklet, szabálytalan szívverés.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha bármilyen a következő tünetek súlyos allergiás reakció: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Használata előtt nafazolin, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék tartalmazhat inaktív összetevőket (például a tartósítószerek, mint a benzalkónium-klorid), amely allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: szívproblémák (például a magas vérnyomás), zöldhályog, a cukorbetegség, a szem fertőzést / sérülés, fokozott pajzsmirigyműködés (hyperthyreosis).

Miután alkalmazni ezt a gyógyszert, a látás válhat átmenetileg homályos. Ez a gyógyszer is, hogy ha szédül vagy álmos. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Óvatosan kell eljárni, ha használja ezt a gyógyszert gyermekek, mert érzékenyebbek lehetnek a hatását, különösen súlyos álmosság, és súlyosan csökkent testhőmérséklet.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: ciklobenzaprin, guanetidin, MAO-gátlók (linezolid, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazin, razagilin, szelegilin, izokarboxazid, tranilcipromin), a maprotilin, a triciklusos antidepresszánsok (például amitriptilin).

Ez a gyógyszer lenyelése ártalmas. Ha nyelési vagy túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Ha a tünetek az allergia miatt, ne az allergéneket, lehet az oka a tünetek. Néhány gyakori oka az allergia közé pollen, füvek, gyomok, poratka és a kedvtelésből tartott szőr.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ha ezt a gyógyszert írták fel Önnek, használja azt a jelenlegi állapot csak. Ne használja azt később egy másik feltétele, kivéve, ha erre nem az orvosa. Egy másik gyógyszert lehet szükség ebben az esetben.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, menetrend és kihagy egy adagot, pótolja, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Store csepegtetős üveg függőleges Szobahőmérsékleten 68-77 ° F (20-25 ° C), távol nedvességtől és napfénytől. Ne tárolja a fürdőszobában. Öntsük el, ha csepp elszíneződhet vagy zavaros. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.