anosmia – téma áttekintése

Anosmia (mondjuk “ay-NAWZ-mee-uh”) a veszteség a szaglás. Ez lehet egy probléma önmagában, vagy egy tünete egy másik egészségügyi probléma. Ez nagyon rövid ideig, például ha van egy orrdugulás hideg, vagy lehet maradandó.

Dohányzásról való leszokás és a súlygyarapodás már régóta kapcsolódik. De ha rúg a seggüket, ez elkerülhetetlen tiéd bővül; Igaz, ötből négy ember, aki dohányzik szert némi súlyt. Átlagosan az emberek, akik kilép erősítés 4-10 fontot. A legtöbb fogyókúrás hajlamos lehet nyerni az első hat hónapban leszokás után; A félelem a súlygyarapodás olyan nagy sok dohányos hivatkoznak rá, mint az oka, hogy továbbra is elfúj. Bár az előnyeit leszokás messze felülmúlják a lehetőségét felesleg, néhány akarjuk cserélni …

A szaglás szorosan kötődik az ízérzés. Ha nem érzem az aroma élelmiszer, akkor valószínűleg baj ízű étel. Ez oda vezethet, hogy nem eszik eleget, és a fogyás. Azt is lehet, hogy nem kap a szükséges tápanyagokat.

Anosmia hatással lehet a hangulat. Ez lehet, hogy úgy érzi, szomorú, depressziós vagy, mert az aromák élelmiszerek, virágok, és egyéb dolgok hozzá az élet örömét.

Hiánya szaglás is veszélyes lehet. Például, ha nem lenne képes, hogy illata gázszivárgást vagy füst a tűz.

Sokan veszítenek szaglás vagy ízlés, hogy idősebb korukban. De hiánya a szaglás általában okozta sérülés vagy egészségügyi probléma. Anosmia lehetnek rövid távú és jobb, ha az egészségügyi probléma elmúlik. De néha ez állandó.

Anosmia okozhatja

Az orvos diagnosztizálja hiánya a szaglás és

Bizonyos esetekben, akkor is lehet, hogy

Megfázás vagy orrmelléküreg-gyulladás; Szezonális allergiák; A dohányzás cigaretta; Egyes gyógyszerek; Fejsérülés; Bizonyos agyi problémák, mint például a stroke, Alzheimer-kór, vagy egy tumor.

A család és a személyes történelem; A vizsga a fej, a nyak és az orr.

Tesztek, hogy ha a szagát bizonyos illatok vagy szagot; A vérvizsgálat keresni a vitaminhiány vagy más egészségügyi probléma; Az MRI vagy CT-t, hogy vizsgálja meg a problémákat az agyban.