antipszichotikumok bipoláris: felhasználás és mellékhatások

Antipszichotikus gyógyszereket alkalmaznak, mint a rövid távú kezelésére bipoláris zavar, hogy ellenőrizzék a pszichotikus tünetek, például hallucinációk, téveszmék, vagy mánia tünetei. Ezek a tünetek az akut mánia vagy súlyos depresszióban. Néhány bipoláris depresszió, és néhány bebizonyították hosszú távú értéket a továbbiakban az epizódok mánia vagy depresszió.

A növekvő egészségügyi költségek, akkor csodálkozom az alternatív gyógyászat és étrend-kiegészítők kezelésére bipoláris zavar és más hangulati zavarok. Alternatív gyógyászat látja a testet és az elmét, mint egy integrált rendszer, ami azt jelenti, befolyásolják egymást. Alternatív gyógyászat, a kötelezettségvállalás él kiegyensúlyozott életet játszik kulcsfontosságú szerepet az egészség és a gyógyulás. Azonban fontos, hogy felismerjük, hogy az étrend-kiegészítő vagy egészségügyi és a “gyógyhatású” nem ismerik …

Bizonyos antipszichotikumok úgy tűnik, hogy segítsen stabilizálni hangulatok saját. Ennek eredményeként, ezek alkalmazhatók önmagukban, hosszú távú kezelés az emberek, akik nem tolerálják, vagy reagál a lítium és a görcsoldók.

Az antipszichotikus gyógyszerek segítenek szabályozni a működését az agy áramkörök, amelyek szabályozzák a gondolkodás, a hangulat, és az észlelés. Nem világos, hogy pontosan hogyan működnek ezek a gyógyszerek, de ezek általában javul mániás epizódok gyorsan.

Az újabb antipszichotikumok általában gyorsan és segít elkerülni a vakmerő és impulzív viselkedés társul mánia. Több normális gondolkodás gyakran visszaáll néhány héten belül.

Az antipszichotikumok kezelésére bipoláris zavar közé

Egyes antipszichotikumok okoz jelentős súlygyarapodás és a magas koleszterinszint, és így növelhetik a cukorbetegség kockázatát. Emberek tekintve antipszichotikus bipoláris szűrni kell a szívbetegségek kockázatát, a stroke és a cukorbetegség, állítja egy tanulmány a Diabetes Care.

Gyakori mellékhatások az antipszichotikus gyógyszerek közé

Megjegyzés: Clozaril nem használják gyakran, annak ellenére, hogy annak hatékonyságát a bipoláris zavar. A gyógyszer okozhat egy ritka, életveszélyes mellékhatás érintő vér, amely előírja, hetente vagy kéthetente vérvétel ellenőrzés. Továbbá, Geodon kapcsolódik egy ritka, de halálos kimenetelű bőrreakciót válthat ki.

Régebbi antipszichotikus gyógyszerek is általában nem használják a bipoláris zavar, bár ezek kevésbé jól megalapozott a depresszív szimptómák kezelésére vagy megelőzésére epizódok során a hosszú távú használatra. Ezek azonban hasznos lehet, ha egy személy kellemetlen mellékhatásai, vagy nem reagál az újabb gyógyszerek. Régebbi antipszichotikumok közé Thorazine (klórpromazin), Haldol (haloperidol), és Trilafon (perfenazin). Ezek a gyógyszerek okozhatnak komoly, hosszú távú mellékhatás, az ún retardált dyskinesi egy, a mozgás betegség, amelyet ismétlődő, akaratlan mozgások, mint ajak smacking, kiálló nyelv, vagy fintorogva. Újabb atípusos antipszichotikumok is okozhatnak ez a mellékhatás, de úgy gondolják, hogy egy viszonylag alacsonyabb kockázatot jelent, mint a régebbi hagyományos antipszichotikumok.

Abilify (aripiprazol; Clozaril (klozapin; Geodon (ziprasidone; Latuda (lurasidone; Risperdal (riszperidon; Saphris (asenapine; Seroquel (kvetiapin; Zyprexa (olanzapin)

FORRÁS; : “Bipoláris zavar (mániás depresszióban) Mérje Plus: bipoláris zavar értékelés. National Institute for Mental Health:” Step-BD Womens Studies; Massachusetts General Hospital Clinic bipoláris & Research Program. MedicineNet: “bipoláris zavar (mánia).” : “Effects of kezeletlen depresszió; Psychiatric Association:” Gyakorlat Útmutató kezelése bipoláris zavarban szenvedő betegek; Sunovion Pharmaceuticals, Inc.