arthritis kiegészítők: glükózamin, kondroitin, MSM

Sokan arthritis – különösen osteoarthritis – használata kiegészítők a diéta, hogy megkönnyítse az izületi gyulladások. Glükozamin és a kondroitin a legismertebb. Metil sulfonylmethane (MSM) egy másik kiegészítő, amit enyhíteni az izületi gyulladások, de ez még nem ment keresztül annyi tudományos vizsgálatok.

A glükózamin és kondroitin-szulfát komponensei normális porc. A szervezetben, ezek az építőelemei porc és úgy tűnik, hogy ösztönözze a szervezet, hogy több porc.

Egymásnak ellentmondó tanulmányok glükózamin és kondroitin, néhány bizonyító jótékony hatással osteoarthritis fájdalom. Mások, köztük a NIH által szponzorált multicentrikus Glucosamine / Kondroitin Arthritis Intervention Trial (GAIT), nem mutatott előnyt mutatott az elsődleges eredményét csökkenti a fájdalmat. Újabban egy másik tanulmány azt is megállapította, hogy a glükózamin nem lassítja a porc károsodását vagy csökkentse térdfájdalom.

A kiegészítők, amelyek rendelkezésre állnak a gyógyszertárakban és bioboltokban nélkül kapható, jól tolerálható, és úgy tűnik, hogy biztonságos legyen. Azonban nincsenek hosszú távú vizsgálatokat, hogy erősítsék meg a hosszú távú biztonságosságát és hatékonyságát. Tartsuk szem előtt, hogy az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) szabályozza kiegészítők, de kezeli őket, mint az élelmiszer, nem pedig gyógyszer; kiegészítő gyártók nem kell bizonyítani, hogy termékeik biztonságosak és hatékonyak, mielőtt eladták őket a piacon.

Sok orvos még ajánlani egy próba glükózamin ezen a ponton, és ha nincs látszólagos javulás három hónappal, indokolt lenne, hogy hagyja abba a glükózamin. Kutatások folynak.

Sok különböző márkájú glükozamin és a kondroitin, melyeket általában együtt értékesítik, mint az egyik arthritis kiegészítés. Ismét nincs állami felügyeleti tisztaságának biztosítása ezeket a termékeket.

Annak érdekében, hogy biztosítsa, hogy kapsz egy konzisztens dózisa a kiegészítőket, kibír egy jó hírű gyártása; válassza által forgalmazott termékek nagy és jól működő cégek. Ha nem ismeri fel a márkanevet, kérdezd a cég hírnevét, hogy mennyi ideig volt az üzleti életben, és milyen hosszú a bolt tele a márka.