arthroscopy rheumatoid arthritis

Artroszkópiás egyfajta közös műtét, ahol egy vékony csövet egy fényforrás (úgynevezett arthroscop) helyezünk a közös egy kis bemetszést (vágás) a bőrben, amely lehetővé teszi az orvos, hogy a belsejében a közös. Műszerek egészül más apró darabok dolgozni a közös. Műtét nem gyógyítja reumás ízületi gyulladás vagy megállítani a betegség előrehaladását. De lehet, javítja a funkciót, és valamennyire a fájdalmat.

Artroszkópiás általában nem igényel egy éjszakát a kórházban. A beavatkozás után, a vegyes kell használni a lehető legritkábban néhány napig. Mankó lehet szükség, ha a láb vagy a térdízület vizsgáltuk, attól függően, hogy milyen mértékben az eljárás és az orvos előnyben.

Ezt az eljárást használják kezelés nagy ízületek. Eljárások történik arthroscopy közé

Ez az eljárás nem lehet megfelelő, ha az ízületi destrukció súlyos.

Tisztító és eltávolítja a szennyeződést a közös (öntözés); Megszüntetve a szabadon lebegő darab csont és porc a közös; Elsimítja a durva vagy szabálytalan ízületi felszínek; Limited eltávolítása a gyulladt szövetekbe (synovectomy) nagyobb ízületek.

Artroszkópiás átmenetileg enyhíti a fájdalmat, és néha megkönnyíti a közös mozgást, de nem sokat, hogy lassítja a betegség előrehaladását. 1

Kockázatai arthroscopy közé kockázatának műtét és a fájdalomcsillapító és enyhe fertőzés kockázatát, és vérzés az együttes.

Artroszkópiás nem sokat változtatni a betegség folyamata. Kiújulása fájdalom és más tünetek is valószínű, de arthroscopia nyújthat átmeneti enyhülést.

Töltse ki a műtét adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen felkészülni a műtétet.

Firestein GS (2010). Rheumatoid arthritis. EG Nabel, szerk., ACP Medicine, 15. szakasz fickó. 2. Hamilton, ON: BC Decker.

Anne C. Poinier, MD – Internal Medicin; Nancy Ann Shadick, MD, MPH – Internal Medicine, reumatológia

Szeptember 9, 2014