Asperger-szindróma: a tünetek, diagnózis és kezelés

Ha találkozol valakivel, aki Asperger-szindróma, talán észre két dolgot rögtön. Ő csak annyira okos, mint más emberek, de van több gond a szociális készségeket. Ő is hajlamos arra, hogy egy megszállott összpontosítani egy témát, vagy végezze el ugyanazt a viselkedést újra és újra.

Az megfizethető Care Act, számos egészségügyi biztosítási tervek nyújt ingyenes megelőző ellátási szolgáltatások, beleértve a szűrések, oltások és szűrővizsgálatok, a gyerekek és a tizenévesek. Tudj meg többet.

Egészségbiztosítási Központ

Ma Asperger-szindróma része egy tágabb kategória az úgynevezett autizmus spektrum zavar (ASD). Ez a csoport a kapcsolódó mentális egészségügyi problémák osztja néhány tünetek. Még így is, sok ember még mindig használja a kifejezést Asperger.

A feltétel az, amit az orvosok hívja a “nagy működését” típusú ASD. Ez azt jelenti, a tünetek kevésbé súlyos, mint a többi fajta autizmus spektrum zavarok.

A DSM-5 is egy új diagnózis, az úgynevezett szociális gyakorlatias kommunikációs zavar, amely néhány tünete átfedésben Asperger. Az orvosok azt mondják, akik nehezen beszél és az írás, de normális intelligenciájuk.

Kezdik az élet korai szakaszában. Ha egy anya vagy apa a gyereket, aki, akkor előfordulhat, hogy nem tud szemkontaktust. Azt is megállapíthatja, hogy a gyermek úgy tűnik, ügyetlen a társadalmi helyzeteket, és nem tudja, mit mondjon, vagy hogy hogyan reagál, ha valaki beszél hozzá.

Ő is hiányzik társadalmi jeleket, amelyek nyilvánvaló, hogy más emberek, mint a testbeszéd, illetve a kifejezések az emberek arcára. Például, lehet, hogy nem veszik észre, hogy amikor valaki keresztezi a karját, és scowls, mérges.

Egy másik jele az, hogy a gyermek mutathat néhány érzelmek. Lehet, hogy nem mosolygott, amikor ő boldog vagy nevetni egy vicc. Vagy ő is beszélni egy lapos, robot módján.

Ha gyermeke az állapot, akkor lehet beszélni magáról a legtöbb időt és nulla sok intenzitású egyetlen téma, mint a sziklák, vagy foci statisztika. És talán ismételni magát sok, főleg egy témát, hogy érdekli. Ő azt is ugyanezt mozgások újra és újra.

Azt is lehet nem tetszik a változás. Például, lehet, hogy ugyanazt az ételt fogyasztjuk reggelire minden nap, vagy nehezen mozgó egyik osztály a másikra a tanítási nap.