aszatgyanta: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

A Wei, AsafÃtida, Ase FÃtide, Assant, Crotte du Diable, Ördög Dung, Ferula Asafoetida, Ferula Assa foetida, Ferula ASSA-foetida, Ferula foetida, Ferula pseudalliacea, Ferula rubricaulis, FÃrule, FÃrule Persique, az istenek eledele, FUM, óriás Fe ..; See All nevek A Wei, AsafÃtida, Ase FÃtide, Assant, Crotte du Diable, Ördög Dung, Ferula Asafoetida, Ferula Assa foetida, Ferula ASSA-foetida, Ferula foetida, Ferula pseudalliacea, Ferula rubricaulis, FÃrule, FÃrule Persique, az istenek eledele , FUM, Giant édeskömény, Heeng, Hing; elrejtése nevek

Asafoetida egy növény. Ez egy rossz szag és keserű. Ez valószínűleg megmagyarázza, hogy miért is nevezik â € œdevil a dung.â €; Az emberek használják aszatgyanta gyantát, gumiszerű anyag, mint gyógyszert. Asafoetida gyanta által termelt megszilárduló lé jön ki vágásokat a növény élő gyökerek; Asafoetida használják légzési problémák, beleértve a folyamatos (krónikus) bronchitis, H1N1 “sertésinfluenza” influenza és asztma. Azt is használják az emésztési problémák, beleértve a bél gáz, émelygés, az irritábilis bél szindróma (IBS), és ingerlékeny vastagbél. Más felhasználások közé kezelése â € œ szamárköhögés â € (szamárköhögés), far, és rekedt torok; Néhány ember használja aszatgyanta a hisztéria, őrület, görcsök, és egy ideg stimuláló folyamatos mentális és fizikai fáradtságot depresszióval (ideggyengeség); Női néha használja aszatgyanta újraindítani a menstruációs ciklus a menstruáció után leállt valamilyen okból; Asafoetida néha alkalmazható közvetlenül a bőrön tyúkszem és bőrkeményedés; A gyártás, aszatgyanta használják illat kozmetikai és aromaanyagként összetevőként ételek és italok. Asafoetida is használják termékek célja, hogy taszítják a kutyák, macskák, és az élővilág.

Van némi tudományos bizonyíték arra, hogy a vegyi anyagok a aszatgyanta segíthet kezelni irritábilis bél szindróma (IBS), és azt is lehet, hogy véd a vér magas bizonyos zsírok, köztük a koleszterin és a trigliceridek. Vegyszerek úgynevezett kumarinok a aszatgyanta lehet vékony a vér.

Elegendő bizonyíték fo; Hörghurut; Asztma; â € œWhooping coughâ € (pertussis); Rekedtség; Hisztéria; Bélgázok; Gyomorrontás; Az irritábilis colon; rohamok; Idegi rendellenességek; Menstruációs problémák; Tyúkszem és bőrkeményedés, ha közvetlenül a bőrre; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát aszatgyanta e célra.

Asafoetida valószínűleg biztonságos a legtöbb ember az összegek általában élelmiszerekben található meg. Van némi bizonyíték arra, hogy aszatgyanta valószínűleg biztonságos, ha szájon át gyógyszert. Egyes emberek, aszatgyanta okozhat az ajkak, böfögés, bélgázok, hasmenés, fejfájás, görcsök, vér rendellenességek és más mellékhatásai; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Gyermekek: Asafoetida nem biztonságos a csecsemők, ha szájon át, mert okozhat a vér bizonyos rendellenességek; Terhesség és szoptatás: nem biztonságos, hogy aszatgyanta szájon, ha terhes. Ez okozhat vetélést. Ne használja a készüléket; Azt is biztonságos, hogy vegye aszatgyanta szájon ha szoptat. A vegyszerek aszatgyanta is átjut az anyatejbe, majd okoz vérzési rendellenesség a csecsemő. Ne használja a készüléket; A vérzési rendellenességek: Aggodalomra ad okot, hogy aszatgyanta növelheti a vérzés kockázatát. Ne használja aszatgyanta ha vérzési rendellenesség; Epilepszia vagy görcsrohamok: Ne használja aszatgyanta ha epilepsziás vagy más központi idegrendszeri állapot vezethet rohamok vagy görcsök; Gyomor-és bélrendszeri (gasztrointesztinális, GI) problémák: Asafoetida irritálhatják a gyomor-bél traktusban. Ne használja a van egy GI fertőzés vagy más GI állapot; A magas vérnyomás (hipertónia) vagy alacsony vérnyomás (hipotenzió): Van némi aggodalom, hogy aszatgyanta zavarhatja vérnyomás ellenőrzése. Ne használja a készüléket, ha van egy probléma a vérnyomása; Műtét: Asafoetida lelassíthatja a véralvadást. Aggodalomra ad okot, hogy aszatgyanta növelheti a vérzés kockázatát műtét alatt és után. Hagyja abba aszatgyanta legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Asafoetida úgy tűnik, hogy csökkentik a vérnyomást. Figyelembe aszatgyanta együtt gyógyszereket a magas vérnyomás okozhat a vérnyomás megy túl alacsony; Egyes gyógyszerek a magas vérnyomás többek között a kaptopril (Capoten), enalapril (Vasotec) lozartán (Cozaar), a valzartán (Diovan), diltiazem (kardizem) Amlodipin (Norvasc), a hidroklorotiazid (hidrodiuril), furoszemid (Lasix), és még sokan mások .

Asafoetida lelassíthatja a véralvadást. Figyelembe aszatgyanta együtt olyan gyógyszerekkel, amelyek szintén lassú véralvadás növelheti az esélyét a zúzódások és vérzések; Bizonyos gyógyszerek, hogy lassú a véralvadást közé aszpirin, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, egyéb), ibuprofen (Advil, Motrin, egyéb), naproxen (Anaprox, Naprosyn, egyéb), dalteparin (Fragmin), enoxaparin (Lovenox) , heparin, warfarin (Coumadin), és mások.

A megfelelő adag aszatgyanta számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok aszatgyanta. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Abd El-Razek, M. H., Ohta, S. Ahmed, A. A. és Hirata, T. szeszkviterpén kumarinok a gyökerek Ferula ASSA-foetida. Növénykémiai 200; 58 (8): 1289-1295.

Appendino, G., Maxia, L., Bascope, M., Houghton, P. J., Sanchez-Duffhues, G., Munoz, E., és Sterner, O. meroterpenoid NF-kappaB-inhibitor és drimane sesquiterpenoids származó Asafetida. J Nat Prod. 200; 69 (7): 1101-1104.

Carrubba, R. W. Az első jelentés a betakarítása Asafetida Iránban. Agric.Hist 197; 53 (2): 451-461.

Duan, H., Takaishi, Y., Tori, M., Takaoka, S., Honda, G., Ito, M., Takeda, Y., Kodzhimatov, OK, Kodzhimatov, K., és Ashurmetov, O. poliszulfid származékok előállítása Ferula foetida. J Nat Prod. 200; 65 (11): 1667-1669.

Fatehi, M., Farifteh, F., és Fatehi-Hassanabad, Z. görcsoldó és vérnyomáscsökkentő hatását Ferula aszatgyanta rágógumi kivonat. J Ethnopharmacol 200; 91 (2-3): 321-324.

Harve, G. és Kamath, V. larvicid növényi kivonatok önmagában és kombinációban ismert szintetikus larvicid szerek ellen Aedes aegypti. Indian J. Exp Biol 200; 42 (12): 1216-1219.

Ren, D., Yang, W. és Zeng, G. [hatásai a mikrohullámú sugárzás tartalmát öt elem egerekben csontszövet]. Wei Sheng Yan.Jiu. 200; 30 (4): 201-202.

Singh, U. P., Singh, D. P., Maurya, S., Maheshwari, R., Singh, M., Dubey, R. S., és Singh, R. B. vizsgálatot a fenolos néhány fűszerek rendelkező pharmacotherapeuthic tulajdonságokkal. J Herb.Pharmacother. 200; 4 (4): 27-42.

Uma, Pradeep K., Geervani, P., és Eggum, B. O. közös indiai fűszerek: tápanyag összetétele, a fogyasztás és a hozzájárulás táplálkozási értékét. Plant Foods Hum.Nutr 199; 44 (2): 137-148.

Unnikrishnan, M. C. és Kuttan, R. citotoxicitása kivonatok fűszerek tenyésztett sejtekben. Nutr Cancer 198; 11 (4): 251-257.

Elektronikus Code of Federal Regulations. Cím 21. rész 182 – anyagok általánosan biztonságosnak. Elérhető: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió