asztigmatizmus diagnózis és kezelés

Az emberek általában panaszkodnak homályos látás, vagy a gyermekek nem adja át a látás vizsga az iskolában, mielőtt ők diagnosztizált asztigmatizmus.

Tudjon meg többet a asztigmatizmus

alapjai

Tünetek

Diagnózis és kezelés

Vision teszt. Szabványosított chart, beteg elolvasni a betűket is láthatja 20 méterről. Ha a látása 20/20, láthatjuk a 20 láb, amit egy szokásos szemmel látható 20 láb. Ha a látása 20/80, csak akkor tudjuk látni a 20 láb, amit egy normális szem képesnek kell lennie arra, hogy 80 méterről.

Fénytörés. A lencse gép (Phoropter) tartalmazó korrekciós lencse előtt helyezkedik el a szem és mérésére a receptet. Néha az orvos nézi a fény reflex a szeme egy kézi eszköz úgynevezett retinoszkóp és használ kézi lencsék meghatározásra, hogy a fénytörési hiba áll fenn. Ezután a szemorvos felajánlja különböző alternatívák lencsén keresztül a Phoropter finomítani a korrekció, amíg meg nem látták a látomást ábrán jól. Miután mindkét szeme mérik, orvosa levelet receptet szemüveg vagy kontaktlencse, amelynek alapján korrekciós lencsék dolgozott az Ön számára.

Keratometria. Ez a gép méri a görbület a központi szaruhártya. A szaruhártya külső lencsét a szem, mint egy autó szélvédő. Szaruhártyák nincs asztigmatizmus mutatnak egységes vagy szimmetrikus görbület, míg a szaruhártyát asztigmatizmus, nem egyenletes görbületű. A keratometer határozza meg a legmeredekebb és leglaposabb görbék a szaruhártya, mérések, tájékoztassa orvosát arról, hogy a szaruhártyát “alakú, és amelynek középpontjában a hatalom. A keratometer is használják, hogy illeszkedjen a kontaktlencsét, és figyelemmel kíséri a szaruhártya görbülete után szemműtét.

Cornea topográfia. Ez a fejlett technológia biztosítja a legrészletesebb információt alakú szaruhártya. A beteg úgy néz ki a vizuális cél, miközben a készülék összegyűjti ezer apró mérések. A számítógép ezután létrehoz egy színes térkép a számítógép az adatokat. Ez szaruhártya térkép lehetővé teszi az orvos, hogy egy átfogó képet a szaruhártya. Ilyen bonyolult mérések fontosak tervezés refraktív sebészet, szürkehályog műtét, és esetenként illeszkedő kontaktlencse. Corneatopográfia fontos a diagnózis keratoconusos okaként asztigmatizmus.