asztma gyógyszerek: inhalátorok, porlasztók, hörgőtágító és több

Ha Ön vagy egy szeretett ember asztmás, amit érdemes tudni a leghatékonyabb asztma kezelésének rövid távú enyhítésére és a hosszú távú ellenőrzése. Megértése asztma kezelés lehetővé teszi, hogy működjön együtt az asztma tüneteinek orvos, hogy magabiztosan kezelni az asztmás tünetek naponta. Ha megvan az asztmás roham és asztmás tüneteket, ezért fontos, hogy tudja, mikor kell hívni az orvost, vagy asztma szakember, hogy megakadályozzák az asztma vészhelyzet. Mindenképpen olvassa el az összes részletes cikkeket hivatkozó témák mindegyike keretében a következő részekben. Ezzel, akkor kapnak új betekintést asztma és hogyan is kezelik.

Asztma gyógyszert; megmenteni az életét – és hagyja, hogy aktív életet élni, annak ellenére, hogy az asztma. Két alapvető típusú használt gyógyszerek asztma kezelésében

Szteroidok és más gyulladáscsökkentő szerek

Gyulladáscsökkentő szerek, különösen inhalációs szteroidok, a legfontosabb a kezelés a legtöbb ember asztmás. Ezek lifesavin; gyógyszer; megelőzni az asztmás rohamok és a munka csökkentése duzzanat és nyák termelése a légutakban. Ennek eredményeként, a légutak kevésbé érzékenyek, és kevésbé valószínű, hogy reagáljon a T; asztma kiváltó; és asztmát okozhat tüneteket.

Mélyreható információkért lásd: ‘s article asztma, szteroidok és más gyulladáscsökkentő szerek.

hörgőtágító; és asztma

Bronchodilatátorok enyhíti az asztma tüneteit ellazítja az izmokat, amelyek húzza körül a légutakat. Ez segít kitágítani a légutakat.

A rövid hatású hörgőtágító inhaláló gyakran nevezik mentő inhaláló és arra használják, hogy gyorsan enyhíti a köhögés, sípoló légzés, mellkasi szorító érzés, légszomj okozta asztma. Azt is fel lehet használni edzés előtt, akik a testmozgás által kiváltott asztma. Ezeket nem szabad használni naponta a rutin az asztma kezelésére. Ha kell használni a rövid hatású hörgőtágító, mint egy mentő inhaláló több mint kétszer egy héten, akkor az asztma nem optimálisan szabályozható. Kérdezze meg kezelőorvosát, javítja az asztma vezérlő gyógyszert.

A hosszú hatású hörgőtágító szerek néha együtt használják inhalációs szteroidok az asztma tüneteit, vagy ha valaki folyamatos asztmás tüneteket kezelés ellenére napi inhalációs szteroid. A hosszú hatású hörgőtágító szerek sohasem önmagában a hosszú távú terápia az asztma.

Mélyreható információkért lásd: ‘s article Bronchodilatátorok: légúti nyitók.

Vegyük az asztma értékelését, hogy személyre szabott cselekvési terv

da; Éjszaka