asztma légzésfunkciós vizsgálatok: spirometriát, csúcs áramlásmérő, és több fajta

Légzésfunkciós vizsgálatok egy módja annak, hogy ellenőrizze, hogy milyen a tüdő működését. Az orvosok légzésfunkciós vizsgálatok diagnosztizálni asztma, és figyelemmel kíséri a progressziót. Monitoring asztma légzésfunkciós vizsgálatok hasznos, mert lehet, hogy nem mindig tudják megmondani – csak az Ön tüneteit – e vagy sem, hogy az asztma kontroll alatt.

Ha asztmás, akkor meg kell tenni, amit csak lehet, hogy csökkentse a kitettség asztma kiváltó. Asztma kiváltó súlyosbíthatja az asztmás tünetek – köhögés, zihálás és nehézség fogása a levegőt. Bár nincs gyógymód az asztma, vannak olyan lépések, amit megtehetsz, hogy tartsa a asztma kontroll és megakadályozza asztmás roham (asztma rosszabbodása tünetek).

Kérdezze meg orvosát, ha kell semmit, hogy felkészüljenek a légzésfunkciós vizsgálatok. Például, lehet, hogy módosítani kell a gyógyszert. Akkor is kell, hogy elkerüljék a nehéz ételeket, a dohányzás, és minden irritáló vagy egyéb anyagok, amelyek asztmás rohamot vált ki.

Ezek légzésfunkciós vizsgálatok általánosan használt diagnosztizálni és nyomon asztma

A csúcs áramlásmérő egy kézi műanyag cső egy szájrésszel az egyik végén, amely lélegzik be. Orvosa megkérheti Önt, hogy használja a csúcs áramlásmérő minden nap, és írja le az adatokat. Miután egy pár hétig, akkor az eredményekről orvosával.

Vegyük az asztma értékelését, hogy személyre szabott cselekvési terv

da; Éjszaka