atherosclerosis: mi súlya van köze hozzá?

Brunilda Nazario, M; A 14 augusztus 2014

Fogyás nem csak hogy nézel ki, és jobban érzi magát. Azt is teszi a jó dolgok történnek benne az artériák.

Az artériák szállítják a vért a szívedből a többi a szervezetben. A koszorúerek különösen fontos, hiszen a kínálat a szívizmot vérrel.

Azt a munkát, az artériák kell az egészséges. Amennyiben mégis keskenyebb és kevésbé rugalmas, mert a lepedék kiépítése bennük, ami az érelmeszesedés. Ez nagyon kockázatos, mert ez vezethet a szívinfarktus vagy a stroke.

Felesleg, hogy az érelmeszesedés kialakulásának esélyét. Így egyre alakú az egyik legjobb dolog, amit tehetünk a szív.

Ez nem csak a számok a skála. Ahol a zsír található is számít.

Egészségesebb, “rugalmas” véredény; Csökkenti a vér pressur; A magasabb szintű “jó” (HDL) cholestero; Az alacsonyabb szintű “rossz” (LDL) cholestero; Alsó eséllyel a 2. típusú cukorbetegség

Kifelé egy mérőszalag, és mérjük a derék köldök. Te sokkal valószínűbb, hogy az érelmeszesedés, ha egy nő egy derék nagyobb, mint 35 hüvelyk, vagy egy ember, egy derék, ami 40 colos vagy annál nagyobb.

Meg kell egy kis zsír, hogy egészséges, de ha túl sokat belőle, a bélés artériák nem működik olyan jól, ahogyan kellene. Ez teszi az érelmeszesedés kialakulásának esélyét.

Túl sok zsír is emeli a vérrögképződés kockázatát, ami oda vezethet, hogy a szívinfarktus vagy a stroke.

Vesztes extra súly csökkenti az esélyét annak, szívroham, stroke és keringési problémák.

Sok dolog, amit tehetünk, hogy lefogy, mintha aktív és egészséges táplálkozás élelmiszerek, hogy egy nagy különbség. Kapsz

Kérdezze meg orvosát, hogy mi a cél súly legyen, milyen étrend iránymutatások azt javasolja (például korlátok sót és zsírt), milyen típusú mozgás rendben vannak, hogy nem, és milyen hamar meglátod eredményeket.

Továbbá, ha dohányzik, nem mindent, amit lehet, hogy a leszokásban. A dohányzás teszi érelmeszesedés kialakulásának esélyét. Ha már van az érelmeszesedés, a dohányzás teszi, hogy rosszabb. Kerüljük mások füstje (a passzív dohányzást) is.

FORRÁS

Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet: “Mi az atherosclerosis?” “Ki van veszélyben az Atherosclerosis?” “Hogyan Atherosclerosis akadályozható meg vagy késleltethető?

Heart Association: “Atherosclerosis”.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …