áttekintést álmatlanság

Alvászavar Trends

Nem tud aludni? Nem lehet aludni? Álmatlanság olyan alvászavar, amely megakadályozza emberek leessen és / vagy átalvási. Emberek álmatlanság egy vagy több ilyen tünet

Elsődleges álmatlanság nem kapcsolódik közvetlenül az egyéb egészségi állapot vagy probléma.

Másodlagos álmatlanság származik valami mást, mint egy egészségügyi állapot (például az asztma, a depresszió, az ízületi gyulladás, a rák, vagy gyomorégés), a fájdalom, egy gyógyszert, vagy egy olyan anyag, mint az alkohol.

Álmatlanság lehet rövid távú (akut), vagy pedig hosszú ideig (krónikus). Azt is jönnek és mennek, és időszakok, amikor egy személy alszik finom. Akut álmatlanság tarthat akár 3 hónapig, és gyakran van oka, mint a stressz. Álmatlanság krónikus, ha egy személy aludni baj, legalább 3 éjszaka egy hét egy hónapig vagy tovább. Álmatlanság évekig, ha nem az okot kezeljük.

Okai az akut álmatlanság lehetnek

Oka a krónikus álmatlanság közé

Ha úgy gondolod, hogy az álmatlanság, beszéljen orvosával vagy az egészségügyi szolgáltató. A szűrés lehetnek a fizikális vizsgálat és a kérdések az egészség és alvási problémák. Lehet kérni, hogy tartsa alvási naplót egy hétre vagy 2, ahol nyomon követheti a alvási szokások és hogyan érzi magát a nap folyamán. Az egészségügyi szolgáltató akar beszélni az ágy partner is, ami a jó minőségű és mennyiségű alvás. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy utalják alvási központ speciális vizsgálatok.

Nehézségi esés aslee; Felébred az éjszaka folyamán, és gondjai megy vissza SLEE; Ébredt fel túl korán reggel; Fáradtság ha ébred u; Mivel aluszékonyság, fáradtság során da; Feeling házsártos vagy irritabl; Problémák a fókusz vagy a memória