az alfa-fetoprotein (AFP) a vérben

Az alfa-fetoprotein (AFP) vérvizsgálat ellenõrzi az AFP egy terhes nő véréből. AFP olyan anyag a májban a születendő gyermek (magzat). Az összeg AFP a vérben egy terhes nő segíthet-e a baba is ilyen problémák spina bifida és anencephalia. Az AFP vizsgálat is elvégezhető részeként szűrővizsgálat találni más kromoszóma probléma, mint a Down-szindróma (21-es triszómia) vagy Edwards-szindróma (18-as triszómia). Az AFP vizsgálat segíthet megtalálni egy omphalocele, veleszületett probléma, amely néhány, a baba belek kiáll a hasa falon.

A szint AFP a vérben használják egy anyai szérum hármas vagy négyes szűrővizsgálatként. Általában történik között 15 és 20 hetes, ezek a vizsgálatok ellenőrizze a szintet a három vagy négy anyagok egy terhes nő vére. A három képernyős ellenőrzés alfa-fetoprotein (AFP), humán chorion gonadotropin (hCG), és egy olyan típusú ösztrogén (konjugált ösztriol, vagy uE3). A quad képernyő ellenőrzi ezeket az anyagokat, és a szint a hormon inhibin A. A szintek ezen anyagok-együtt nő életkora és egyéb tényezők, segít az orvos becslése az esélye, hogy a baba is bizonyos problémái, vagy születési rendellenesség.

A szűrővizsgálatok használják, hogy mi az esélye, hogy a baba egy bizonyos születési rendellenesség. Ha egy szűrővizsgálat pozitív, az azt jelenti, hogy a baba nagyobb valószínűséggel, hogy a születési rendellenesség és orvosa szeretné, hogy egy diagnosztikai teszt, hogy megbizonyosodjon arról.

A férfiak, nem terhes nő és gyerek, az AFP a vérben azt jelentheti, hogy bizonyos típusú rákos -especially rák a herék, petefészkek, gyomor, hasnyálmirigy, máj vagy -Most jelen. Magas szintű AFP is megtalálható Hodgkin-betegség, limfóma, agydaganatok, és vesesejtes rák.

Tippek gyomorégés Relie; Egészséges Diapering: A Basic; Fogászati ​​Látogatás a terhes nők

Egészséges Receptek Mínusz a Heartbur; Védje meg családját A Germ; Zavarba inkontinencia?