baba fejlődési mérföldkövek: 8-12 hónap

Ez idő alatt, a baba nyomja magát ülő helyzetbe, ahol elérheti a és fedezze fel a játékok, könyvek, és az új tevékenységeket. Segíts neki a készségek fejlesztése, mint a taps a Patty-torta és egyéb kézi játékok.

A baba a mozgás! Ezalatt az idő alatt, ő is indul mászik, kúszik pocakját, vagy scooting a fenekét. Ne aggódj az ő stílusa. Amíg ő használja a karok és lábak mindkét oldalán a teste mozog, minden rendben. Ösztönözni autózás azáltal, hogy egy érdekes játék mögött ahhoz, hogy elérje.

Ringatózva négykézlábra áll a baba előtti utolsó lépésként mászik. Ő építette a kar és a láb izmait, így azok meghajtására őt előre (vagy hátra). Adj neki sok felügyelt időt a kiságy, autósülés, babakocsi és így tud dolgozni mozog.

Ha tud ülni is támogatás nélkül (általában körülbelül 7 hónap), a baba megtanulják hajoljon rá négykézláb. Hamarosan ő lesz elrugaszkodását térde feltérképezni. Ahogy egyre mozgékonyabb, meghatározott párnák, párnák, és a dobozok neki, hogy átmászik és környékén. Mindig felügyeli ezt a tevékenységet!

Védelme baba Infectio; Baby Vision: Mi a baba Lásd; Segítség a baba ekcéma

A baba “normál” – séta, miközben rá bútorok, hogy megtartsa őt. Győződjön meg arról, éles sarkok párnázott és bútorok biztosított. Tartsa a baba kezét, miközben sétál, hogy segítsen neki gyakorolni. Vagy hadd álljon egy erős séta játék felügyeletével. Az első lépések önmagukban a sarkon.

A körülbelül 8-12 hónap, a baba törzs és a láb izmait elég erősek, hogy kiálljanak segítség nélkül. Borulás, felült a saját, és a csúszó növelték neki bizalmat. Győződjön meg arról, toxikus termékek, gyógyszerek elzárva és biztonsági kapuk fel.

A baba mozog a gereblyézés felfogni, hogy egy pontos ujj-és hüvelykujj harapófogó felfogni. A gyakorlás, neki kisujj élelmiszerek felvenni -, mint a főtt borsó vagy O alakú gabona. Tartsuk távol fulladásveszély, köztük az idősebb gyermekek kis játékok és élelmiszerek, mint a szőlő, dió, és a nyers zöldségek.

A baba keze foglalt, amivel tárgyakat és ki a konténerek és dörömböl őket. Nem kell beruházni egy dobfelszerelés még. Bármit biztonságos fog működni, beleértve az edények, műanyag edények és fakanalak, és tojástartók.

A baba már megtette első firkák – némi jelek egy darab papír! Ő utánozza, amit a szülei és az idősebb testvérek nem. Rávenni, hogy doodle a járdán vastag járda kréta. Vagy állítsa őt irkál zsírral, stabil ceruzák és vastag papírra.

Bár ő nem használ szavakat még a baba használ testét beszélni. Rámutatott arra, hogy a dolgokat, és bólint “igen” vagy “nem”. Lehet leáll, ha azt mondod: “Nem!” és “Uh-oh.” Lehet hullám “bye-bye.” Segíts neki megtanulni szavakat mondókák, dalok, és a könyvek. Név tárgyak számára gyakran.

Korai jelei meghallgatási Los; Védje Kids: Get Your Shot; Baktériumokat Napköziotthon: kérdéseket feltenni

Esetleg baba mondjuk az első szó? Vajon “dada”? Ha igen, ne vedd magadra, anya. Ő kitámasztás hangok most együtt, és az “m” nehezebb kimondani, mint a “d”. Tény, hogy ő valószínűleg belebotlottam “dada” véletlenül. De nagyon hamar ő lesz mondván mind a “mama” és a “dada”, és komolyan is gondolta.

Néhány hónappal ezelőtt, ha elbújt egy játék a takaró alatt, miközben a baba nézte, a lány nem csinál semmit. Most, ő találja meg könnyen. Ő tanulás “tárgy állandóság” -, hogy a dolgok léteznek, ha nem láthatja őket. Add a nézőknek, hogy kukucs: Dobj egy takarót a fejedre, és hagyta, hogy húzza le, hogy megtalálják.

Közeledik 1 éves kor, a baba, aki dörömböl játékát telefon nem régen most tárcsázás és tartja a kagylót a füléhez. Ő megtanulta, hogy a tárgyak nevét és célra. Adj neki egy hajkefe, egy csésze, vagy kanalat, és látom, hogy ő játszik velük most.

A kimenő baba hirtelen ideges körül mások, sőt rokonok és bébiszitterek. Stranger szorongás az egyik baba első érzelmi mérföldkövek. Mintegy új embereket, vagy új helyeken, tartsa őt és adjon neki időt beállítani. Kérd rokonok, hogy hagyja a baba meg az első lépést.

Az idegen szorongás jön kezdete szeparációs szorongás. A baba felfogja, hogy ő külön tőled, és hogy néha nincsenek ott. Lehet fel egy nagy felhajtás, de nem kiosonnak. Mindig mondják, hogy “viszlát”, és mondd meg neki, akkor visszatér. Végül ő fog jönni, hogy mindig.

A baba utánozza a dolgokat, hogy messze túlmutatnak utánzó arcok és hangok most. Amikor játszik, élvezi utánozza, amit az emberek – függetlenül attól, hogy beszél a telefonon vagy söpörte a padlót. Adj neki egy műanyag tálba, és kanállal és hagyd, hogy “szakács” veled, vagy hagyd, hogy “drive” egy játékautó műszerfalon.

A baba ujj etetés magát, akkor ellenőrizd, hogy az élelmiszer tud gumit. Ez magában foglalja a gabonák, reszelt sajt, és a kis darab tofu, jól főzött gyümölcsök vagy zöldségek, vagy érett banán. Kerülje élelmiszerek, mint a nyers zöldségek, kemény gyümölcsök, teljes szőlő, mazsola, pattogatott kukorica, kemény sajt, és a hot dog.