belataceptet intravénás

Fokozott kockázatot a fejlődő poszttranszplantációs lymphoproliferatív betegség (PTLD), elsősorban magában a központi idegrendszerben. Címzettek nélkül immunitás Epstein-Barr-vírus (EBV) vannak egy különösen fokozott kockázata, ezért a felhasználás EBV-szeropozitív betegek csak. Ne használja belataceptet transzplantáción átesett, akik EBV szeronegatív vagy ismeretlen EBV szerostatusra. Csak jártas orvosok immunszuppresszív terápiában és kezelése vesetranszplantáción átesett betegek esetében kell írnia belataceptet. Kapó betegek a gyógyszert kell kezelni létesítmények felszerelik és ellátják megfelelő laboratóriumi és támogató orvosi források. Fokozott hajlam a fertőzésekre és a lehetséges a rosszindulatú daganatok kialakulásának eredhet immunszuppresszió. Alkalmazása máj- transzplantált betegeknél nem ajánlott, mivel a fokozott kockázata graft veszteség és halál.

Használja a belataceptet

Terápiás Osztály: Immunológiai Agent

Amikor a beteg megkapja a veseátültetés, a test fehérvérsejtek megpróbál megszabadulni a (elutasítja) a beültetett vese. Belataceptet hogy elnyomja az immunrendszert, és megakadályozza, hogy a fehérvérsejtek próbál megszabadulni az átültetett szervet.

belatacept kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert belatacept, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a belatacept vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását belatacept injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát belatacept injekció az idősek.

Használata előtt belataceptet

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát belatacept. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad belataceptet kórházban. belataceptet kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába. A gyógyszert kell beadni, lassan, így a tű kell maradni a helyén, legalább 30 percen keresztül.

belataceptet jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a belataceptet megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt.

Fontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik. Orvosa, hogy csatlakozzon egy terhességi regiszterben a betegek számára a belatacept.

Nem fogad belataceptet, ha az orvos azt mondja, hogy az Epstein-Barr vírus (EBV) negatív. Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja, hogy az EBV.

Használata belataceptet növelheti a kockázatát, hogy a súlyos körülmények úgynevezett transzplantáció utáni limfoproliferatív rendellenesség (PTLD) vagy progresszív multifokális leukoencephalopathia. Kialakulásának kockázata PTLD magasabb azoknál a betegeknél, akik EBV negatív, van citomegalovírus (CMV) fertőzés, vagy kapott kezelések kilökődések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hangulat- vagy szokásos viselkedését, zavartság, gondolkodás, emlékezetvesztés, csökkent szilárdságú egyik oldalán a test, vagy a látás megváltozása, séta, vagy a beszéd.

belataceptet növelheti a kockázata, hogy a rák egyes fajtái, különösen a bőrön. Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

A fényvédő krémek vagy fényvédő a napvédő faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól óra között 10:00 és 15:00 Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

belataceptet fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben belataceptet. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha bármilyen fajta fertőzés Mielőtt elkezdené alkalmazni belataceptet. Szintén tájékoztassa orvosát, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

Lesz szükség van egy bőrpróba tuberkulózis Mielőtt elkezdené alkalmazni belataceptet. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív reakciója a tuberkulózis bőrpróba.

belataceptet növelheti kialakulásának kockázata egy ritka és súlyos vírusfertőzés nevezett poliomavírus-nephropathia (PVAN). PVAN okozza BK vírus. A BK vírus befolyásolhatja a vesék munkáját, ami az átültetett vese, hogy nem. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: véres vizelet, csökkent gyakorisága vagy a vizelet mennyiségét, fokozott szomjúság, étvágytalanság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hányinger, az arc, az ujjak, vagy az alsó lábszár, légzési nehézség, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, hányás vagy súlygyarapodás.

Amíg kezelik belataceptet, és miután befejezte annak használatát, fontos, hogy beszéljen orvosával a védőoltások (vakcinák), ​​meg kell kapnia. Nem kap semmilyen vakcina anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Belataceptet csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kaphat bizonyos vakcinák mivel van esély tudták átadni a fertőzést az Ön számára. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van erről.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Helyes használata belataceptet

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Óvintézkedések használat közben belataceptet

Elutasítás profilaxis Myfortic, mikofenolsavra, muromonab-CD3, belataceptet, Nulojix, Orthoclone OKT3

 vagy csatlakozz a belatacept támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

belataceptet Side Effects

belataceptet