belimumab intravénás

Terápiás Osztály: Immunológiai Agent

Használja a belimumab

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

belimumab kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert belimumab, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a belimumab vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását belimumab injekciós gyermekeknél. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását belimumab nem végeztek az idős populációban. Azonban nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Használata előtt belimumab

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát belimumab. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad belimumab. belimumab kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Ön is kap gyógyszereket, hogy segít megelőzni az allergiás reakciók az injekció.

belimumab jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról belimumab megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Nem kaphat belimumab ha Ön is használ más, biológiai terápiák vagy a ciklofoszfamid (Cytoxan®).

Közölje orvosával, ha terhes, vagy ha terhességet tervez. A fogamzóképes nőknek teherbe kell használni hatékony fogamzásgátló kezelés ideje alatt és legalább 4 hónapig az utolsó adagot.

belimumab növelheti a kockázatot a fejlődő fertőzések, beleértve a súlyos agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg és mosson gyakran kezet. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy láz, hidegrázás, köhögés, hogy nem fog menni, influenza-szerű tünetek, fejfájás, éjszakai izzadás, vagy fogyás. Mondja el orvosának, ha egyensúlyi problémák, zavartság, nehezen beszél vagy séta, szédülés, memóriazavar, vagy látászavarok.

Használata belimumab növelheti a rákos betegség kialakulásának kockázatát. Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

Belimumab okozhat infúziós reakciót, míg kapsz, vagy jobb az infúzió után véget ér. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha fáj a feje, viszketés, szédülés, ájulás, szédülés, hányinger, izom- vagy ízületi fájdalom, vagy kiütés.

belimumab okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, csalánkiütés, viszketés, kiütés, az arc, a nyelv és a torok, vagy légzési nehézség, miután megkapta a gyógyszert.

belimumab okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák, illetve lesz depressziós. Ha Ön vagy gondozója ezek bármelyikét észleli nemkívánatos hatások, értesítse orvosát.

Amíg kezelik belimumab, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Belimumab csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Helyes használata belimumab

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A szisztémás lupus erythematosus prednizon, aszpirin, triamcinolon, dexametazon, Plaquenil, hidroxi-klorokin, azatioprin, Ecotrin, Decadron, Imuran, kortizon, a Bayer Aspirin, Deltasone, BENLYSTA, Kenalog-40, Acthar, belimumab, Sterapred, Fasprin, Kenalog-10, a kortikotropin

Óvintézkedések használat közben belimumab

belimumab Side Effects

belimumab