Bell-féle bénulás

Bell-féle bénulás okoz hirtelen gyengesége az arc izmait. Ez teszi a fele az arc tűnik, hogy leesik. A mosoly egyoldalú, és a szeme azon az oldalon ellenáll zárás.

Bell-féle bénulás, más néven arcidegbénulás, előfordulhat bármely életkorban. A pontos oka ismeretlen, de ez úgy tűnik, hogy az eredmény a duzzanat és gyulladás az ideg, amely ellenőrzi az izmok az egyik oldalon az arc. Ez lehet egy reakció fordul elő, hogy miután egy vírusos fertőzés.

Mikor kell orvoshoz

A legtöbb ember számára, Bell-féle bénulás ideiglenes. A tünetek általában kezdeni, hogy javítsa néhány héten belül, a teljes gyógyulás körülbelül hat hónap. Néhány ember továbbra is van néhány Bell-féle bénulás tünetei az élet. Ritkán, Bell-féle bénulás ismétlődhet.

Amit megtehetsz

Jelek és tünetek a Bell-féle bénulás hirtelen jelentkezhetnek, és tartalmazhatnak

Mit várnak el az orvos

Ritkán, Bell-féle bénulás hatással lehet az idegek mindkét oldalán az arc.

Mit lehet tenni az időközben

Azonnal kérjen orvosi segítséget, ha azt tapasztalja, hogy bármilyen típusú bénulás, mert lehet, hogy a stroke. Bell-féle bénulás nem okozott a stroke.

Keresse fel orvosát, ha azt tapasztalja, az arc gyengesége vagy lelógó meghatározására szolgáló okot és a betegség súlyosságától.

Bár a pontos oka Bell-féle bénulás lép fel, nem világos, hogy ez gyakran kapcsolódik a kitettség egy vírusfertőzés. Vírusok, amelyek kapcsolódnak a Bell-féle bénulás tartalmazzák a vírus okozza

A Bell-féle bénulás, az ideg, amely ellenőrzi az arc izmait, amely keresztülhalad a szűk folyosón csont úton az arcod, begyullad és duzzadt – legtöbbször a vírusos fertőzés. Emellett arcizmok, az ideg befolyásolja könnyek, nyál, íz és egy kis csont közepén füléhez.

Bell-féle bénulás gyakrabban fordul elő, akik

Továbbá, néhány ember, akiknek visszatérő rohamok a Bell-féle bénulás, amelyek ritkák, a családban visszatérő rohamok. Ezekben az esetekben előfordulhat, hogy a genetikai hajlam a Bell-féle bénulás.

Enyhe esetben a Bell-féle bénulás általában eltűnik egy hónapon belül, de felépülés súlyosabb esetben járó teljes bénulás változik. Szövődmények lehetnek

Akkor valószínűleg kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Azonban néhány esetben, amikor telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót, akkor lehet hivatkozni, hogy azonnal neurológus.

Még jó, hogy felkészüljenek a találkozó. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész.

Készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb idejét az orvosával. Bell-féle bénulás, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon feltenni bármilyen további kérdése, hogy eszedbe közben a találkozót.

Légy kész válaszolni a kérdésekre az orvosától, mint például

Gyógyszerek

Fizikoterápia

Sebészet

Ha arcfájás

Ha a szem nem záródik teljesen, ezek a tippek

Nincs konkrét teszt Bell-féle bénulás. Orvosa meg fogja nézni az arcát, és megkérdezi, hogy mozog a arc izmait becsukod a szemed, hogy felemelné az homloka, mutatja a fogakat és a homlokát ráncolva, többek között mozgásokat.

Egyéb feltételek – mint például a stroke, a fertőzések, Lyme-kór, daganatok – is okozhat arc izomgyengeség, utánozva Bell-féle bénulás. Ha nem világos, miért okoz a tüneteket van, orvosa javasolhatja más vizsgálatok, ideértve

A legtöbb ember a Bell-féle bénulás teljesen felépül – kezeléssel vagy anélkül. Nincs egy kaptafára minden kezelést a Bell-féle bénulás, de orvosa javasolhatja gyógyszereket vagy fizikai terápia segít felgyorsítani a helyreállítási. Műtét ritkán egy lehetőség Bell-féle bénulás.

Általánosan használt gyógyszerek kezelésére Bell-féle bénulás közé

Vírusellenes gyógyszerek. A szerepe az antivirális szerek is rendezetlen. Vírusellenes szerek önmagukban nem mutattak javára a placebóhoz képest. Vírusellenes szerek adunk szteroidok is valószínű, hogy hasznos.

Ennek ellenére, valaciklovir (Valtrex) néha adnak együtt prednizonnal emberek súlyos arcidegbénulás.

Bénult izmok zsugorodnak és lerövidítik, maradandó kontrakturák. A gyógytornász tud tanítani, hogyan kell masszírozni, és gyakorolja az arc izmait, amely segít megelőzni ennek bekövetkezését.

A múltban, dekompressziós műtét enyhítésére használják a nyomást a arcideg megnyitja a csontos részt, mely az ideg áthalad. Ma dekompressziós műtét végzése nem ajánlott. Arcideg sérülése és maradandó hallásvesztés lehetséges kockázatok ilyen műtét.

Ritkán, plasztikai műtétre lehet szükség, hogy helyes tartós arcideg problémákat.

Főoldal bánásmód magában

Bár ott kevés tudományos bizonyíték támasztja alá az alternatív gyógyászat emberek Bell-féle bénulás, néhány ember azzal a feltétellel részesülhet a következő

keresse fel orvosát