bélmozgások babák – téma áttekintése

Lehet, hogy meglepett a száma pelenkák újszülött megy keresztül minden nap.

6 hetes korban, a baba nem lehet székletürítés naponta. Ez általában nem jelent problémát, amíg a baba úgy tűnik, kényelmes és egészséges és növekszik, és mindaddig, amíg a széklet nem nehéz.

Az újszülött székletürítés (más néven “széklet”) lehet változtatni egy tétel a napok, hetek és hónapok a születés után. A széklet jöhet sok különböző színek és textúrák, amelyek mindegyike tökéletesen normális, ha a gyerek.

Ahogy a baba növekszik, és elkezdi enni szilárd ételeket lehet változást észlel a baba székletében.

Az első széklet baba átmegy sűrű, zöldes fekete, és ragadós. Úgy hívják meconium; A széklet általában változik ez a vastag, zöldes fekete zöld az első napokban. Majd változik sárga vagy sárgásbarna végére az első héten; A székletben a mell -fed babák általában több sárga, mint a tápszerrel táplált babák. Lehetnek topis; Ez normális a baba székletében, hogy orrfolyás vagy pépes, különösen, ha ő van a mell -fed.

Sok szülő aggódik széklet színe. De a legtöbb színváltozás által okozott élelmiszer színezőanyag vagy az adalékanyagok az élelmiszer és nem egy komoly probléma. Ha azt veszi észre, a színváltozást, gondoljon, amit a baba már eszik.

Ha formula-feed vagy szoptatni fog, a széklet terjedhet puha laza vagy akár orrfolyás; Amikor elkezdi, hogy a baba szilárd ételeket, a széklet lesz feszesebb és erősebb szagú; Ha az élelmiszer nem feszült, akkor látni ételdarabok- a székletben.

Brown, barna, sárga, zöld és mind normális színű a baba székletében. Zöld széklet okozhatja zöldséget vagy zöld zselatin; Fekete vagy piros széklet jelentheti vérzés a belekben, de ez is okozhatja cékla, paradicsomlé vagy leves, vagy piros zselatin; Egy fehér széklet jelentheti májbetegségben szenved. Azt is lehet gyógyszerek által okozott vagy étrend tej csak.