béta-karotin kölcsönhatások

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

A béta-karotin karotinoid. A karotinoidok piros, narancs, vagy sárga, zsírban oldódó vegyületek. Ezek a vegyületek természetes módon vannak jelen számos gyümölcsök, magvak, olajok, és zöldségek. Alfa, béta és gamma-karotin tartják provitaminok, mert lehet alakítani aktív vitamin

A kereskedelemben kapható béta-karotin az ember okozta, vagy vett pálmaolaj, algák, gombák. A béta-karotin alakítjuk retinol, ami elengedhetetlen a látás és a növekedés.

Kulcs a fokozat

Orális leukoplakiát (rákmegelőző elváltozások száj)

Az embereken végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a béta-karotin ígéretes használat orális leukoplakiában (rákmegelőző elváltozások száj), valamint a leégés. Azonban nem volt hiánya előny nap által károsított bőr, anyajegy megelőzése, a szívbetegségek kockázatát, a fertőzés H. pylori, a szürke hályog megelőzésében, a cukorbetegség és a stroke.

A kutatások azt mutatják, hogy a béta-karotin fokozott a kockázata a húgyhólyag, tüdő, gyomor, és prosztatarák. Szintén általános rák előfordulása az azbeszt munkások, a dohányzók, illetve magas kockázatú egyének nőtt. Továbbá, néhány kutatás azt megnövekedett szívbetegség kockázatát és a halál béta-karotin kiegészítés.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Az American Heart Association ajánlja a béta-karotin étrend magas gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonából, nem pedig kiegészíti. Fogyasztása öt adag gyümölcs és zöldség naponta biztosít 6-8 milligramm béta-karotin.

Mert időskori makula degeneráció, 20-50 mg béta-karotin már szájon át naponta 5-14,2 év.

Leégés

A daganatos betegségek megelőzésében, 6-75 milligramm béta-karotin vették szájon át naponta vagy minden másnap 1-14,2 év. Megjegyzés: Egyes kutatások azt találták, fokozott a halál vagy a rák béta-karotin kiegészítés.

A hasi aorta aneurizma (AAA) megelőzés

Szürkehályog, 20-50 milligramm béta-karotin vették naponta vagy minden második nap 5-8 év.

Időskori makula-kór (szemmel rendellenesség okozza látásvesztés)

A kemoterápia mellékhatásai, 250 mg béta-karotin már szájon át naponta 21 napig, majd 75 mg naponta.

Alzheimer kór

Angioplasztika (műtét elzáródott artériák)

Ízületi gyulladás

Krónikus tüdőbetegségek esetében 20 milligramm béta-karotin már szájon át naponta 5-8 év.

A karotinoid hiány

Cisztás fibrózis, 10-300 milligramm béta-karotin vették 14 napig naponta 14 hónap.

Kemoterápia mellékhatásai

A cukorbetegség, 50 milligramm béta-karotin vették kétnaponta kilenc évig.

Krónikus tüdőbetegségek

Mert eritropoetin protoporphyria, 25-300 milligramm béta-karotin vették szájon át naponta.

A HIV esetében, 60 mg béta-karotin vették háromszor szájon át naponta 1-3 hónap.

Mortalitás csökkentése, a 1,2-50 mg béta-karotin vették naponta vagy másnaponként 28 napig 14,1 év. Megjegyzés: Egyes kutatások azt találták, fokozott a halál vagy a rák béta-karotin kiegészítés.

Orális leukoplakia, 60-360 milligramm béta-karotin már szájon napi vagy heti hat hónap és egy év.

Mert polimorf fény kitörés, 75-180 milligramm béta-karotin vették szájon át naponta.

A terhesség, 4,5 milligramm béta-karotin vették kezdve naponta 20. hete előtt terhesség is 2,173-2,307 mg béta-karotin piros pálmaolaj már szájon át naponta nyolc héten kezdődő 26-28 hetes terhesség.

Leégés, 15-180 milligramm béta-karotin már szájon át naponta 3-24 hétig.

Az eritropoetin protoporphyria, a korosztály 1-4 éves, a napi dózis volt 60-90 milligramm a béta-karotin, szájon át, az életkor 5-8 napi dózis 90-120 mg, az életkor 9-12 napi dózis 120- 150 milligramm, az életkor 13-16 napi adag 150-180 mg, és a 16 éves és annál idősebb a napi adag 180 mg béta-karotin, szájon át, amelyek potenciálisan növeli 30-60 milligramm naponta 16 év alatti gyermek év, és legfeljebb összesen 300 milligramm napi azokban több, mint 16, ha van ellenállás. Továbbá, 30-150 milligramm béta-karotin már naponta, szájon át.

Mert polimorf fénykiütés 30-150 milligramm béta-karotin már naponta, szájon át.

Gyógyulás elősegítésében a műtét vagy betegség

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Az eritropoetin protoporphyria

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

A béta-karotin növelheti a vérzés kockázatát, ha hozott gyógyszerek, amelyek fokozzák a vérzés kockázatát. Néhány példa közé tartoznak az aszpirin, véralvadásgátlók ( “vérhígítók”), mint a warfarin (Coumadin®) vagy heparin, anti-vérlemezke-gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix®), és a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, mint az ibuprofen (Motrin®, Advil ®) vagy a naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

A béta-karotin is kölcsönhatásba léphet szerek a bőr, a szem, gyomor, bél, tüdő és máj; szerek Alzheimer-kór, az asztma, a rák, a cukorbetegség, köszvény, gyulladás vagy fekély; szereket, amelyek befolyásolják a immun-, ideg-, illetve mozgásszervi rendszereket;-alkohol; antibiotikumok; antivirális szerek; koleszterinszint-csökkentő szerek; szív szerek; vasat; ásványolaj; nikotin; orlisztát (Xenical®); vagy a pajzsmirigy hormonok.

A béta-karotin növelheti a vérzés kockázatát, ha figyelembe gyógynövények és kiegészítőket, amelyek úgy vélik, hogy növelje a vérzés kockázatát. Több esetben vérzést is jelentettek a Ginkgo biloba, és kevesebb esetben fokhagymás fűrészpálma. Számos egyéb szerek elméletileg növelheti a vérzés kockázatát, bár ezt még nem igazolták a legtöbb esetben.

A béta-karotin is kölcsönhatásba az alkohollal antibiotikumok, antioxidánsokat, antivirális gyógynövények és kiegészítők, canthaxanthin, koleszterinszint-csökkentő gyógynövények és kiegészítők, halolaj, szív gyógynövények és kiegészítők, gyógynövények és kiegészítők a bőrt, a szemet, a gyomor, bél, tüdő, vagy a máj; gyógynövények és adalékok a Alzheimer-kór, asztma, rák, cukorbetegség, köszvény, gyulladás vagy fekély; gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják az immun, idegi, vagy izom- és csontrendszeri rendszerek vasat; lutein, likopén, ásványolaj; multivitamin; nikotin; növény szterinek, vörös pálmaolaj; napraforgóolaj; pajzsmirigy hormonok, vitaminok A, C, és E, vagy cink.

Ez az információ alapján rendszeres felülvizsgálatát szakirodalom és a konszenzus nyilatkozatok, lektorált által hozzájárulnak az Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

A-béta-karotin, A-béta-karotin (francia), A-Caro-25, alfa-karotin, az alfa-karotin, B-Caro, a béta-karotin, béta-karotin, béta-karotin (francia), a béta-karotin tout transz (francia), a béta-caroteno (spanyol), a béta-kriptoxantin, Biotene, Caroguard®, Caro-jes ™, Caro-t, karotin, karotinok, karotinok (francia), karotinoidok, karotinoidok (francia), karotinoidok Mélanges (francia ), száraz béta-karotin, eyebright, gamma-karotin, gamma-karotin, a zöld leveles zöldségek, Lumitene®, tengeri karotin, Max-Caro®, Mega Carotene®, vegyes karotinoidokat, Oceanic Beta®, narancs, gyümölcs, narancssárga zöldségek, pálmaolaj , provitamin, provitamine A (francia), vörös pálmaolaj, retinol, napraforgóolaj, Superbeta Carotene®, szintetikus all-transz béta-karotin, Ultra Beta Carotene®.

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Kerüljük az emberek, akiknek ismert allergia vagy érzékenység a béta-karotin, A-vitamin, vagy bármely más olyan alapanyag béta-karotin termékek, mint például élelmiszer-tartósítószerek és színezékek.

A béta-karotin valószínűleg biztonságos, ha fogyasztják felnőttek és gyermekek, az élelmiszerekben mennyiségekben természetesen megtalálható az élelmiszerekben.

A béta-karotin az esetleg a használat során biztonságosnak rövid távú kiegészítőként irányítása alatt az egészségügyi szolgáltató.

A béta-karotin okozhat böfögés, székrekedés, hasmenés, szédülés, fejfájás, fokozott a megbetegedés (beleértve a húgyhólyagrák, megfázás, szívkoszorúér-betegség, a tüdőrák, a mortalitás, prosztatarák, és a gyomorrák), ízületi fájdalom, légzési panaszok, izom fájdalom, gyomor- és bél problémák, látási problémák, súlyosbodó koleszterinszintet, sárga lerakódások a szem és a bőr sárgás elszíneződése.

A béta-karotin növeli a vérzés vagy bevérzés. Óvatosan kell eljárni az emberek, hogy vérzékenységben vagy gyógyszerek szedése, amelyek fokozhatják a vérzés kockázatát. Adagmódosítások lehet szükség.

Használja óvatosan az emberek, akik étkezési zavarok, a szem rendellenességek, vese rendellenességek, tüdőbetegségek, mozgásszervi megbetegedések, vagy idegrendszeri tünetek.

Használata óvatosan antibiotikumokkal kombinációban, koleszterinszint-csökkentő szerek, zsírpótlók, vas, lutein, ásványi olaj, a nikotin, az orlisztát növényi szterolok, protonpumpa-inhibitorok, nagyon alacsony zsírtartalmú étrend, és E-vitamint

Kerülje a béta-karotin-kiegészítők önmagukban vagy más antioxidáns vitaminok, előtt és után közvetlenül angioplasztika (műtét elzáródott artériák).

Kerüljük a gyermekek és a terhes vagy szoptatós anyák.

Testmozgás által előidézett asztma megelőzésére

Kerüljük az emberek, akik a füst, igyon nagy mennyiségű alkoholt, és nagyobb a kockázata a rák, a történelem azbesztexpozíció májbetegségem, vagy a szívbetegség.

Exercise teljesítmény (oxidatív stressz megelőzése)

Kerüljük az emberek, akiknek ismert allergia vagy érzékenység a béta-karotin, A-vitamin, vagy bármely más olyan alapanyag béta-karotin termékek, mint például élelmiszer-tartósítószerek és színezékek.

Szívbetegség

Hiányoznak a tudományos bizonyíték a béta-karotin kiegészítés terhesség vagy szoptatás során.

Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, et al. Antioxidáns-kiegészítők megelőzésére mortalitás egészséges résztvevők és a betegek a különböző betegségek. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,3: CD007176.; Cortes-Jofre M, Rueda JR, Corsini-Munoz G, et al. Kábítószer megelőzésére tüdőrák az egészséges emberek. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,10: CD002141.; Eliassen AH, Hendrickson SJ, Brinton LA, et al. Keringő karotinoidok és az emlőrák kockázata: összevont elemzését nyolc prospektív vizsgálatok. Cancer Inst. 12-19-2012,104 (24): 1905-1916., Evans JR és Lawrenson JG. Antioxidáns vitamin és ásványi anyag-kiegészítők, a folyamatot lassítja az időskori makula degeneráció. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,11: CD000254.; Hu N, Wang, Yi B, et al. A karotinoidok és az emlőrák kockázata: a meta-analízis és a meta-regresszió. Mellrák Res.Treat. 2012,131 (1): 239-253., Li FJ, Shen L, és Ji HF. Bevitel az E-vitamin, C-vitamin, valamint a béta-karotin és a kockázat az Alzheimer-kór: a meta-analízis. J.Alzheimers.Dis. 2012,31 (2): 253-258., Li l, Ying XJ, a Sun TT, et al. Áttekintés a módszertani minősége rendszeres értékelés körülbelül gyomorrák kockázati és védő tényezők. Ázsiai Pac.J.Cancer Prev. 2012,13 (5): 2069-2079.; Mathew MC, Ervin AM, Tao J, et al. Az antioxidáns vitamin kiegészítés megelőzésére és progressziójának lassítására korfüggő szürkehályog. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,6: CD004567.; Mayne ST, Ferrucci LM és Cartmeli B. tanulsága randomizált klinikai vizsgálatokban a mikrotápanyag kiegészítés a rák megelőzésében. Annu.Rev.Nutr. 8-21-2012,32: 369-390., Miller PE és Snyder DC. Fitokemikáliák és a rák kockázata: felülvizsgálatát az epidemiológiai bizonyítékok. Nutr.Clin.Pract. 2012,27 (5): 599-612., Pabalan N, Jarjanazi H Sung L, et al. Menopauzális státusz módosítja emlőrák kockázat a myeloperoxidáz (MPO) G463A polimorfizmus kaukázusi nők: egy meta-analízis. PLoS.One. 2012,7 (3): e32389.; Thorne-Lyman AL és Fawzi WW. Az A-vitamin és a karotinoidok a terhesség alatt az anyai, újszülött és a csecsemő egészségi állapot: rendszeres felülvizsgálatát és meta-analízis. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012,26, Suppl 1 36-54.; Ulbricht C, Basch E, Chao W, et al. Tényeken alapuló rendszeres felülvizsgálatát vitamin a természetes szabvány kutatási együttműködés. J.Diet.Suppl 2012,9 (4): 299-416., Weber D és Grüne T. A hozzájárulást a béta-karotin vitamin ellátás az emberek. Mol.Nutr.Food Res. 2012,56 (2): 251-258., Zhang X, Dai B, Zhang B, et al. A vitamin és a méhnyakrák kockázata: a meta-analízis. Gynecol.Oncol. 2012,124 (2): 366-373.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés

HIV

Májbetegség

mentális teljesítmény

Éjjellátó tartozék

Polimorf fény kitörés (viszkető kiütés)

Terhesség

Aktinikus keratosis (pikkelyes bőr miatt leégés)

Anyajegy / mol (diszpláziás anyajegyek) megelőzés

Cisztás fibrózis

Szívbetegség megelőzés

rák megelőzés

Szürkehályog

Cukorbetegség

Halálozási csökkentés

ütés

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet