biológiai terápiák rák: kérdések és válaszok

Biológiai terápia (néha immunterápia, Biotherapy, vagy biológiai választ módosító terápia) egy viszonylag új mellett a család rák kezelések, hogy magában foglalja a műtét, kemoterápia és sugárkezelés. Biológiai terápiák használja a szervezet immunrendszerét, közvetlenül vagy közvetve, a rák elleni küzdelemben, illetve ne csökkentse a mellékhatások, amelyek által okozott bizonyos rák kezelések.

Az immunrendszer egy komplex hálózata sejtek és szervek, hogy működjenek együtt, hogy megvédje a szervezetet a támadások “idegen” vagy “nem saját” betolakodókat. Ez a hálózat az egyik a szervezet fő védekező fertőzés elleni és a betegség. Az immunrendszer működik betegségek ellen, beleértve a rákot, a különböző módokon. Például, az immunrendszer felismerheti a különbség az egészséges sejtek és rákos sejtek a szervezetben, és működik, hogy megszüntesse a rákos sejteket. Azonban az immunrendszer nem mindig ismeri a rákos sejtek, mint “idegen”. Továbbá, a rák fejlődhet, amikor az immunrendszer elromlik, vagy nem megfelelően működjön. Biológiai terápiák célja, hogy javítsa, serkentik, vagy fokozzák az immunrendszer válaszokat.

Immunrendszer sejtjei közé tartoznak a következők

Limfociták egy fajta fehérvérsejtek található a vérben, és sok más részein a szervezetben. Típusai limfociták közé tartoznak a B-sejtek, T-sejtek, és a természetes ölősejtek.

B-sejtek (B-limfociták) érett plazmasejtek szekretáló fehérjék úgynevezett antitestek (immunglobulinok). Az antitestek felismerik és az idegen anyagokat, úgynevezett antigének összeillesztésével mint amikor egy kulcs illik a zárba. Minden típusú B-sejt tesz egy specifikus antitest, amely felismeri az egyik specifikus antigén.

T-sejtek (T-limfociták) működik, elsősorban olyan fehérjék úgynevezett citokinek. Citokinek lehetővé teszik az immunrendszer sejtjeinek kommunikálni egymással, és egy olyan limfokinek, interferonok, interleukinek, és kolónia-stimuláló faktorok. Egyes T-sejtek, az úgynevezett citotoxikus T-sejtek, kiadás pórusképzõ fehérjék közvetlenül megtámadják a fertőzött, a külföldi, illetve a rákos sejteket. Egyéb T-sejtek, az úgynevezett helper T-sejtek szabályozzák az immunválaszt felszabadításával citokinek jelzi más immunrendszer falán.

Természetes ölősejtek (NK-sejtek) termelnek erőteljes citokinek és pórusképző kötődő fehérjék és megölik sok idegen behatolók, fertőzött sejtek és a tumorsejtek. Ellentétben a citotoxikus T-sejtek, ezek birtokában támadni gyorsan, fel az első találkozás a célokat.

A fagociták olyan fehérvérsejtek, hogy le tudják nyelni és megemészteni mikroszkopikus organizmusokra és részecskék a folyamat néven ismert fagocitózist. Számos típusú fagociták, beleértve a monocitákat, amely keringenek a vérben, és a makrofágok, amelyek székhelye a szövetekben az egész szervezetben.

Biológiai terápiák használja a szervezet immunrendszerét, hogy a rák elleni küzdelemben, illetve ne csökkentse a mellékhatások, amelyek által okozott bizonyos daganatellenes szerek (lásd 1. kérdés); Biológiai válasz módosítók (BRMS) fordulnak elő a természetben a szervezetben, és lehet előállítani a laboratóriumban. BRMS változtatja a kölcsönhatás a szervezet immunrendszere és a rákos sejteket, hogy növeljék, a közvetlen, illetve helyreállítása a szervezet azon képességét, hogy a betegség elleni küzdelemben (lásd 3. kérdés); Biológiai terápiák közé tartoznak az interferonok, interleukinek, kolóniastimuláló faktorok, monoklonális antitestek, vakcinák, a génterápia, és a nem specifikus immunmodulátor szerek (lásd a kérdések 4-10); Biológiai terápiák okozhat számos mellékhatás, amely nagymértékben különbözhet ügynök ügynök és betegenként (lásd 11. kérdés).