bipoláris zavar okozza: a genetika, az agy vegyi anyagok, környezet, és így tovább

Az orvosok számára nem teljesen világos az oka a bipoláris zavar. De már szerzett egy nagyobb megértést az elmúlt években a bipoláris spektrum, amely magában foglalja a felajzott magasságra mánia a mélypontra a major depresszió, valamint a különböző hangulati állapotok e két véglet között.

Bipoláris zavar a gyerekek körülbelül 1% -a gyermekek az Egyesült Államokban van a bipoláris zavar – extrém változások a hangulat. Gyógyszeres kezelés segít, de ez nem csupán a gyermekek megküzdési készségek; Judith Lederman fia megpróbált leugrani egy mólón az első öngyilkossági kísérlet. Ő volt 5 éves. “A pszichológus azt mondta, hogy csak próbálok a figyelmet,” Lederman emlékeztet. “Ő volt, 8 éves volt, amikor élete első teljes értékű mániás epizód,” mondja Lederman. “Megállt alszik napokig, már nagyon ellenséges volt, …

Szakértők úgy vélik, a bipoláris zavar oka részben a mögöttes probléma specifikus agyi áramköröket és az egyensúlyt az agy vegyi úgynevezett neurotranszmitterek.

Három agy vegyi – noradrenalin (norepinefrin), szerotonin és a dopamin – részt vesznek az agyban és a testi funkciókat. A noradrenalin és szerotonin következetesen kapcsolódik a pszichiátriai hangulati rendellenességek, mint a depresszió és bipoláris zavar. A dopamin szokásosan kapcsolódik az öröm rendszer az agy. Megzavarása a dopamin rendszer csatlakozik pszichózis és a skizofrénia, a súlyos mentális betegség, amelyet torzulások a valóságban, és logikátlan gondolkodás és viselkedések.

Az agy kémiai szerotonin van csatlakoztatva számos testi funkciók, mint például az alvás, ébrenlét, étkezési, a szexuális aktivitás, impulzivitás, tanulás, és a memória. A kutatók úgy vélik, hogy a kóros működése agyi áramkörök, mely magában foglalja a szerotonin egy kémiai hírvivő hozzájárulnak hangulati zavarok (depresszió és bipoláris zavar).

Számos tanulmány a bipoláris betegek és hozzátartozóik azt mutatták, hogy a bipoláris zavar családokban. Talán a leginkább meggyőző adatok származnak ikervizsgálatok. Azokban a vizsgálatokban, egypetéjű ikrek, a tudósok számolnak be, hogy ha az egyik egypetéjű bipoláris zavar, a másik két nagyobb esélye a bipoláris zavar kialakulásának, mint a másik testvér a családban. Kutatók arra következtetnek, hogy az élettartam esélyét azonos iker (a bipoláris iker), hogy is kialakulhat bipoláris zavar körülbelül 40% -ról 70%.

Több tanulmány a Johns Hopkins Egyetem kutatói megkérdezett valamennyi első fokú rokonok betegek bipoláris I és II bipoláris rendellenesség és arra a következtetésre jutott, hogy a bipoláris II betegség volt a leggyakoribb érzelmi rendellenesség mindkét család készletek. A kutatók azt találták, hogy 40% az 47 első fokú rokonok a bipoláris II beteg is volt a bipoláris II disorde; 22% -a 219 első fokú rokonok az I bipoláris beteg bipoláris II betegség. Azonban betegek körében a bipoláris II kutatók megállapították, csak egy relatív bipoláris I. Arra a következtetésre jutottak, hogy a bipoláris II a legelterjedtebb diagnózis rokonok mind bipoláris I és bipoláris II családok.