Boostrix intramuszkuláris

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a Boostrix

Diftéria egy súlyos betegség, amely légzési nehézséget okozhat, szívproblémák, idegkárosodás, tüdőgyulladás, esetleg halált. A súlyos szövődmények és a halálozás nagyobb a nagyon fiatal gyermekek és az idősek.

Tetanusz (más néven merevgörcs) egy súlyos betegség, ami miatt görcsök (görcsrohamok) és súlyos izomgörcsök, amely elég erős ahhoz, hogy okozhat a csonttörés a gerinc. Tetanusz okoz halált 30-40 százaléka az esetek.

Szamárköhögés (más néven szamárköhögés) egy súlyos betegség, ami miatt súlyos köhögési rohamot, ami zavarja a légzést. Szamárköhögés is okozhat tüdőgyulladást, tartós hörghurut, görcsrohamok, agyi károsodás, és halál.

Gyermekek 10 éves, vagy annál idősebb, és felnőttek, szükség lehet még egy immunizálás úgynevezett emlékeztető diftéria, tetanusz, szamárköhögés és. Felnőttek és tizenévesek kell kapnia Tdap helyett tetanusz-diftéria (Td) injekció formájában, ha már 10 éves vagy annál több, hiszen az utolsó tetanusz-diftéria vakcina. Tdap vakcina ajánlott felnőtteknek, akik szoros kapcsolatban állnak a baba, aki kevesebb, mint egy éve, és a felnőttek számára, akik dolgoznak az egészségügyi területen.

Diftéria, tetanusz, szamárköhögés és súlyos betegségek okozhatnak életveszélyes betegségek. Bár néhány súlyos mellékhatások léphetnek fel adag után Tdap (általában a pertussis vakcina rész), ez ritkán történik. Annak az esélye, hogy gyermeke fogása egy ilyen betegség, és nem lehet állandóan sérült vagy elhullott ennek eredményeként sokkal nagyobb, mint az esélye, hogy a gyermek szerzés egy súlyos mellékhatása a Tdap vakcina.

Ez a vakcina adandó csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Boostrix

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Boostrix® és Adacel® nem alkalmazható gyermekek 10 évesnél fiatalabb korban.

A tanácsadó bizottság immunizálása Practices (ACIP) azt javasolta, hogy a tizenévesek kap egy Tdap vakcina helyett tetanusz-diftéria (Td) vakcina. A bizottság arra is ösztönzi az összes tizenéves, még azok is, akik már kaptak Td, hogy egy Tdap emlékeztető, hogy segítsen megvédeni pertussis (pl szamárköhögés). Ha kérdése van arról, hogy a tinédzser kell kapnia Tdap, forduljon orvosához.

Adacel® nem használják felnőttek 65 éves és idősebb.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát Boostrix® az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata a termékek száma, amelyek diftéria, tetanusz, szamárköhögés és sejtmentes emlékeztető oltás. Lehet, hogy nem kifejezetten a Boostrix. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés az egyik az izmokat.

Ez a vakcina jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért, ha bármilyen kérdése van.

Ön vagy gyermeke kaphat más vakcinákkal egyidejűleg, mint ez, hanem egy másik szervezet területre. Meg kell kapni a betegek utasítások az összes vakcina. Győződjön meg az összes információt, és beszéljen orvosával vagy a nővérrel, ha kérdése van.

Nagyon fontos, hogy értesítse az orvost rögtön, ha Önnek vagy gyermekének bármilyen nemkívánatos hatást, miután megkapta az oltást. Ez magában foglalhatja az ájulás, görcsrohamok, a magas láz, sírás, hogy nem hagyja abba, vagy súlyos bőrpír vagy duzzanat, ahol a lövés kapott.

Ájulás előfordulhat után megkapja ezt a vakcinát. Lehet, hogy emellett látászavarok, zsibbadás vagy bizsergő érzés a karod, a kezek vagy a lábak, vagy rángások a karok és lábak. Hívjon orvost rögtön, ha Ön vagy gyermeke a fenti tünetek bármelyikét.

Nagyon fontos, hogy tájékoztassa az orvost, ha Ön vagy gyermeke allergiás gumi. A fecskendők tartalmazhat száraz, természetes latex gumi. Ez okozhat allergiás reakciót, ha van egy latex allergia.

Ez a vakcina nem kezeli az aktív fertőzés. Ha Ön vagy gyermeke diftéria, tetanusz, szamárköhögés vagy fertőzés, akkor kell a gyógyszert a fertőzés kezelésére.

Helyes használata diftéria, tetanusz, szamárköhögés és sejtmentes emlékeztető oltás

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Óvintézkedések használat közben Boostrix

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Szamárköhögés profilaxis azitromicin, Zithromax, klaritromicin, Biaxin, Biaxin XL, Adacel (Tdap), Pentacel

Tetanusz profilaxis tetanusztoxoidra Adacel (Tdap), Pentacel, Tenivac (Td), Pediarix, diftéria toxoid / tetanusztoxoid

Diftéria profilaxis Adacel (Tdap), Pentacel, Tenivac (Td), Pediarix, diftéria toxoid / tetanusztoxoidra Daptacel (DTaP), Kinrix

Boostrix Side Effects

Boostrix (Tdap) (diftéria toxoid / pertussis, sejtmentes / tetanusztoxoid)