Brethine szubkután

Terápiás Osztály: Hörgőtágító

Használja a Brethine

Farmakológiai Osztály: Sympathomimetikus

Terbutalin családjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett hörgőtágító. Bronchodilatátorok olyan gyógyszerek, amelyek ellazítják az izmokat a hörgőkben (légút) a tüdő. Ezek enyhítésére köhögés, zihálás, légszomj, és problémás légzés növeli a levegő áramlását a hörgőket.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használja terbutalin injekció 12 évesnél fiatalabb gyermekek éves kor alatt nem ajánlott.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát terbutalin injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél terbutalin injekció.

Használata előtt Brethine

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alá (általában a váll területén).

Ez a gyógyszer néha adni otthon a betegeknek, akik nem kell a kórházban vagy a klinikán. Ha használja ezt a gyógyszert, otthon, az orvos fog tanítani, vagy valaki, aki törődik veled, hogyan kell elkészíteni és beadni a gyógyszert. Légy biztos benne, hogy pontosan hogyan kell a gyógyszert készíteni és beadni.

Ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ha ezt a gyógyszert asztma, akkor kell használni egy másik gyógyszert, amely gyorsabban működik egy asztmás roham, amely már megkezdődött. Ha nincs másik gyógyszert kell használni egy akut roham vagy ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Bontott injekciós üvegeket a gyógyszerből, szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható. Egy nyitott ampulla gyógyszert kell használni azonnal.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Dobja használt tűket kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások okozta gyógyszert.

Helyes használata Brethine

A gyógyszer használata megelőzésére vagy kezelésére koraszülés árthat a terhes nők. Ez a gyógyszer fokozhatja szívbetegségek kockázatát, és más súlyos mellékhatásai adható terhes nő sokáig. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kérdezze meg kezelőorvosát, ha a légzési nehézségek után folytatódik egy adagot ebből a gyógyszerből, vagy ha az Ön állapota rosszabbodik.

Ön is eltart egy gyulladáscsökkentő gyógyszer (például kortikoszteroidok) az asztma együtt ezt a gyógyszert. Ne hagyja abba a gyulladáscsökkentő gyógyszer akkor is, ha az asztmája tűnik, jobb, ha nem kell eldöntenie, hogy az orvos által.

Ha bőrkiütés, csalánkiütés vagy bármilyen allergiás reakció ez a gyógyszer, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és kérdezze meg orvosát azonnal.

Hipokalémia előfordulhat használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több, a következő tünetek: görcsök, csökkent vizelet, szájszárazság, fokozott szomjúság, szabálytalan szívverés; étvágytalanság, hangulati változások, izomfájdalom vagy görcsök, hányinger vagy hányás, zsibbadás vagy bizsergő a kezek, lábak, vagy az ajkak, légszomj, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor tesztek, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi vagy vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Óvintézkedések használat közben Brethine

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Brethine Side Effects

Brethine (terbutalin)

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Koraszülés nifedipin, progeszteron, terbutalin, Prometrium, Makena, Endometrin, Crinone, ritodrint

Asztma, karbantartás Symbicort, albuterol, flutikazon montelukaszt Singulair, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA

Asztma, akut albuterol, Ventolin, dexametazon, ProAir HFA, metilprednizolon, hidrokortizon, teofillin