budeprion xl

Van kockázata fokozott az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek antidepresszánsokat szedett. Monitor a romló és szuicid gondolatok és viselkedés. Súlyos neuropszichiátriai eseményekről számoltak szedő betegek bupropion a dohányzásról való leszokás. Figyeljük meg az összes beteget neuropszichiátriai hatások akkor is, ha éppen nem használja bupropion a dohányzásról való leszokás.

Öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek számoltak antidepresszánsokkal. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás és öngyilkossági gondolatok és viselkedés; tanácsot családok és a gondozók, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. A bupropion hidrobromid nem engedélyezett a dohányzás abbahagyása, de súlyos neuropszichiátriai reakciók során keletkezett és kezelés abbahagyása után szedő betegek bupropion a dohányzásról való leszokás. Figyeljük meg az összes beteget neuropszichiátriai reakciók, és a betegeket a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltató, ha az ilyen reakciók előfordulhatnak.

Használja a Budeprion XL

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Kémiai Osztály: aminoketont

A bupropion mellett értékesítik különböző márkanév. Ha már szed olyan gyógyszert depresszió vagy segít a dohányzásról való leszokásban, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bupropion. Nagyon fontos, hogy megkapja csak egy recept egy időben a bupropion.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Budeprion XL

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását bupropion a gyermekek között. Vizsgálatok használt más gyógyszerek depresszió kimutatták, hogy egyes gyermekek, a fiatalok és a fiatal felnőttek gondolni öngyilkosság vagy öngyilkossági kísérlet, ha ezeket a gyógyszereket szedi. Emiatt lehetséges nemkívánatos hatás alkalmazása gyermekek esetében nem ajánlott.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát bupropion az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását a gyógyszer, és nagyobb valószínűséggel van korfüggő vese- vagy májbetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél bupropion.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata a számos termék, amely tartalmaz bupropion. Lehet, hogy nem kifejezetten a Budeprion XL. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Csak a márka a gyógyszer, amit orvosa felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

A tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, osztás, vagy rágja meg.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül. De ha van hányinger, vegye be a gyógyszert étellel.

Egy része a kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta átjut a székletében. Ez normális jelenség, és nem kell aggódni.

Használata Zyban® tabletta

Helyes használata bupropion

Ha alvászavar (inszomnia), ne szedje ezt a gyógyszert, túl közel, hogy lefekvés előtt.

Ha használja ezt a gyógyszert, hogy megakadályozza a depresszió szezonális affektív zavar, hogy azt során az őszi szezonban, mielőtt a tünetek kezdete. Folytassa a gyógyszer alkalmazása révén a téli szezonban, és egészen kora tavasszal.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha szed a Wellbutrin XL® retard tabletta és kihagy egy adagot, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Óvintézkedések használat közben Budeprion XL

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Orvosa ellenőrizni fogja az Ön haladásának rendszeres látogatások, különösen az első néhány hónapban, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Ne szedje a bupropion egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], a linezolid [Zyvox®], a metilén kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni bupropion alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 2 hét után megállás bupropion, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor lehet, zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

A vérnyomása lehet, hogy túl nagy használata közben ezt a gyógyszert. Ez okozhat fejfájást, szédülést vagy homályos látás. Lehet, hogy szükség mérni a vérnyomását otthon. Ha úgy gondolja, hogy a vérnyomás túl magas, forduljon orvoshoz azonnal.

A bupropion okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Győződjön meg arról, hogy orvosa tudja, ha alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Szintén tájékoztassa az orvost, ha hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, az arc, a nyelv vagy a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom.

Budeprion XL Side Effects

Budeprion XL (bupropion)

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás ezzel a gyógyszerrel.

Alkoholtartalmú italok fogyasztása kell korlátozni vagy elkerülni, ha lehet, a bupropion. Ez segít megelőzni a rohamokat.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy egy hamis jólét, vagy arra, hogy álmos, szédül, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha álmos, szédül, vagy csökkenti az éberséget.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Ez csökkenti annak az esélyét, hogy egyes mellékhatások, ha abbahagyja a gyógyszer, mint például a nyugtalanság, szorongás, szédülés, egy érzés, állandó mozgás az önálló vagy környékén, fejfájás, fokozott izzadás, hányinger, remegés vagy reszketés, alvászavar, vagy gyalogos, vagy szokatlan fáradtság.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer okozhat változást a étvágy vagy testtömeg. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni a tömeg rendszeresen.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, fluoxetin

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac

Szezonális affektív zavar bupropion Wellbutrin XL