bunions

A bütyök egy csontos dudor, amely képződik a közös tövében a nagylábujj. A bütyök formája, amikor a nagylábujj nekinyomja a következő lábujj, arra kényszerítve a közös a nagylábujj hogy nagyobb és kiáll. A bőrön át a bütyök lehet vörös és fájdalmas.

Visel szűk, keskeny cipő okozhat bütyök vagy esetleg tegyék rosszabb. Bunions is alakulnak az öröklött szerkezeti hiba, a stressz a lábad, vagy olyan betegsége, például ízületi gyulladás.

Mikor kell orvoshoz

Kisebb a bütyök (bunionettes) is kialakulhat a közös a kis lábujjak.

Amit megtehetsz

A jelek és tünetek a bütyök közé

Mit várnak el az orvos

Bár a bütyök gyakran nem igényelnek orvosi kezelést, keresse fel orvosát, vagy egy orvos, aki specializálódott kezelésére láb rendellenességek (podiatrist vagy ortopéd láb specialista), ha van

konzervatív kezelés

Bunions alakulhat ki, ha a nyomás a csapágy és változó a testsúly csökken egyenlőtlenül az ízületek és inak a lábak. Ez az egyensúlyhiány nyomás teszi a nagylábujj közös instabil, végül formázó részei a közös egy kemény gomb, amely kiugró azon a szokásos lábad alakját.

A szakértők nem értenek egyet, hogy a szűk, magas sarkú vagy túl szűk cipő okozhat a bütyök, vagy cipő egyszerűen hozzájárul bütyök fejlődését. További okok közé

Bunions kapcsolatba hozható bizonyos típusú arthritis, különösen a gyulladásos típusú, mint például a reumás ízületi gyulladás. Foglalkozás, hogy hozza extra megterhelést jelent a láb vagy az egyik, hogy előírja, hogy viseljen a hegyes orrú cipő is lehet oka.

Ezek a tényezők növelhetik a kockázatot a bütyök

Annak ellenére, hogy nem mindig problémát okoz, a bütyök állandó hacsak műtéttel korrigálható. Lehetséges szövődmények közé

Ha gondjai vannak a lábad, akkor valószínű, hogy indul az látta az elsődleges orvos. Az alapellátás orvos utalja be egy láb specialista (podiatrist vagy ortopéd láb specialista).

Ahhoz, hogy a legtöbb idejét az orvosával, készítsen egy listát a kérdést, mielőtt a látogatást. A kérdések lehetnek

Ne habozzon feltenni bármilyen más kérdés.

Néhány kérdés, orvosa kérni öntől közé

Orvosa képes azonosítani egy bütyök vizsgálatával a lábát. Figyeli a nagylábujj, ahogy mozog fel és le, segít az orvos határozza meg, ha a mozgási tartománya korlátozott. Orvosa azt is keresni bőrpír vagy duzzanat.

Miután a fizikális vizsgálat, röntgen lábad segíthet az orvos azonosítani az oka a bütyök és a sebesség annak súlyosságát.

A kezelési lehetőségek változnak súlyosságától függően a bütyök és az összeget a fájdalom okoz.

A sebészi megoldás

Sebészi kezelések, amelyek enyhíteni a fájdalmat és a nyomás a bütyök közé

Ha a konzervatív kezelés nem ad mentességet a tünetek, akkor szükség lehet a műtét. A cél a bütyök műtét enyhíti kellemetlen visszatérve a lábujj a megfelelő helyzetbe.

Számos sebészeti eljárások bunions, és senki sem a technika legjobb minden probléma.

Sebészeti eljárások bunions járhat

Ez lehetséges, akkor lehet, hogy járni a lábad után azonnal bütyök eljárást. Azonban a teljes helyreállítás hetekig vagy hónapokig. Megismétlődésének megakadályozása érdekében, akkor be kell, hogy viseljen megfelelő cipőt gyógyulás után. Nem valószínű, hogy Ön képes lesz arra, hogy viseljen szűkebb cipő a műtét után.

Műtét nélkül nem ajánlott a bütyök okozza, gyakori a fájdalom, vagy zavarja a napi tevékenységet. Beszéljen orvosával arról, hogy mire számíthat, miután bütyök műtét.

Ezek a tippek enyhülést hozhat egy bütyök

Keresse fel orvosát, ha a fájdalom nem szűnik meg.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a bütyök

keresse fel orvosát