buprenorfin / naloxon szájnyálkahártyán, nyelvalatti

Terápiás Osztály: opiátfüggőség

Használja a buprenorfin / naloxon

Farmakológiai Osztály: opioid agonista / antagonista

Kémiai Osztály: opioid

Amikor egy narkotikus gyógyszert használnak hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló, ami szellemi vagy fizikai függőség. Fizikai függőség is vezethet megvonási mellékhatások, ha a narkotikus hirtelen abbahagyása. Súlyos megvonási mellékhatások általában megelőzhető, ha egy személy van kapcsolva buprenorfin és naloxon kombináció. Ez hat a központi idegrendszer (CNS), amely segít megelőzni a visszavonás mellékhatásokat.

buprenorfin / naloxon csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A buprenorfin / naloxon, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a buprenorfin / naloxon vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatások a buprenorfin és naloxon bukkális film, nyelv alatti tabletta, vagy a nyelv alá film a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt buprenorfin / naloxon

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát a buprenorfin és naloxon kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a buprenorfin és naloxon kombináció.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed buprenorfin / naloxon, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata buprenorfin / naloxon bármelyik az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata buprenorfin / naloxon bármelyik az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata buprenorfin / naloxon bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A buprenorfin / naloxon bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja a buprenorfin / naloxon, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák befolyásolhatja a buprenorfin használata / naloxon. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye buprenorfin / naloxon pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

buprenorfin / naloxon jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ha használja a bukkális film

Ha használja a nyelv alatti tabletta

Ha használja a nyelv alatti film

Beszélje meg orvosával, mielőtt a változó adagolási formák (pl filmek, tabletták) vagy az adagoló erőssége. Ezek a formák nagyon különbözik egymástól.

Az adagot a buprenorfin / naloxon különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú buprenorfin / naloxon. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot a buprenorfin / naloxon, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata buprenorfin / naloxon

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Flush fel nem használt Bunavail ™ filmek, Suboxone® filmek, és Zubsolv® tablettákat a vécén.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, amikor használja a buprenorfin / naloxon. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a törvény ellen és veszélyes bárki másnak, hogy használja a gyógyszert. Tartsa a fel nem használt filmeket vagy a tablettákat biztonságos helyen. Emberek, akik a kábítószerfüggő érdemes ellopni buprenorfin / naloxon.

Ne használjon több buprenorfin / naloxon vagy vegye gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül. Ez lehet életveszélyes. A túladagolás tünetei közé tartozik az extrém szédülés vagy gyengeség, lassú szívverés vagy a légzés, görcsök, légzési nehézség, és a hideg, nyirkos bőrt. Hívja fel orvosát azonnal, ha ezeket a tüneteket észleli.

Óvintézkedések használat közben buprenorfin / naloxon

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátás, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy használja a buprenorfin / naloxon. Súlyos nemkívánatos hatások léphetnek fel, ha bizonyos gyógyszereket együtt adják buprenorfin és naloxon kombináció.

buprenorfin / naloxon növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert fent felsorolt ​​használata közben buprenorfin / naloxon.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás fordulhat elő, amikor felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Továbbá, fekve egy ideig nem mentesíti az szédülés vagy szédülés.

buprenorfin / naloxon tehet meg szédül, álmos, vagy szédülés. Győződjön meg arról, hogyan reagál a buprenorfin / naloxon Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

buprenorfin / naloxon súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben buprenorfin / naloxon.

Ha már a buprenorfin / naloxon rendszeresen több hétig vagy hosszabb ideig, hirtelen ne hagyja abba a használatát ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet csökkenteni annak lehetőségét, elvonási tünetek, például hasi vagy hasi görcsök, szorongás, láz, hányinger, orrfolyás, izzadás, remegés, vagy alvászavar.

buprenorfin / naloxon Side Effects

buprenorfin / naloxon

Használata buprenorfin / naloxon, míg terhes okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat az újszülöttnél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy ha terhességet tervez használata közben buprenorfin / naloxon.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 3. melléklet Mérsékelt abúzuspotenciállal

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Ópiátfüggőség Suboxone, buprenorfin, naltrexon, Subutex, Vivitrol, Zubsolv, buprenorfin / naloxon, Bunavail, Revia, Probuphine