bupropion

Van kockázata fokozott az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek antidepresszánsokat szedett. Monitor a romló és szuicid gondolatok és viselkedés. Súlyos neuropszichiátriai eseményekről számoltak szedő betegek bupropion a dohányzásról való leszokás. Figyeljük meg az összes beteget neuropszichiátriai hatások akkor is, ha éppen nem használja bupropion a dohányzásról való leszokás.

Öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek számoltak antidepresszánsokkal. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás és öngyilkossági gondolatok és viselkedés; tanácsot családok és a gondozók, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. A bupropion hidrobromid nem engedélyezett a dohányzás abbahagyása, de súlyos neuropszichiátriai reakciók során keletkezett és kezelés abbahagyása után szedő betegek bupropion a dohányzásról való leszokás. Figyeljük meg az összes beteget neuropszichiátriai reakciók, és a betegeket a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltató, ha az ilyen reakciók előfordulhatnak.

Használja a bupropion

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Kémiai Osztály: aminoketont

A bupropion mellett értékesítik különböző márkanév. Ha már szed olyan gyógyszert depresszió vagy segít a dohányzásról való leszokásban, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bupropion. Nagyon fontos, hogy megkapja csak egy recept egy időben a bupropion.

bupropion csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A bupropion, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a bupropion vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt bupropion

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását bupropion a gyermekek között. Vizsgálatok használt más gyógyszerek depresszió kimutatták, hogy egyes gyermekek, a fiatalok és a fiatal felnőttek gondolni öngyilkosság vagy öngyilkossági kísérlet, ha ezeket a gyógyszereket szedi. Emiatt lehetséges nemkívánatos hatás alkalmazása gyermekek esetében nem ajánlott.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát bupropion az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását a bupropion és nagyobb valószínűséggel van korfüggő vese- vagy májbetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél bupropion.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed bupropion, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata bupropion bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata bupropion bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata bupropion bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata bupropion bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja bupropion, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a bupropion. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye bupropion csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

bupropion jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Csak a márka bupropion, hogy az orvos felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

A tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, osztás, vagy rágja meg.

Lehet venni bupropion étellel vagy anélkül. De ha van hányinger, vegye be a gyógyszert étellel.

Egy része a kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta átjut a székletében. Ez normális jelenség, és nem kell aggódni.

Használata Zyban® tabletta

Ha alvászavar (inszomnia), ne vegye bupropion túl közel, hogy lefekvés előtt.

Helyes használata bupropion

Ha a bupropion, hogy megakadályozzák a depresszió szezonális affektív zavar, hogy azt során az őszi szezonban, mielőtt a tünetek kezdete. Folytassa a gyógyszer alkalmazása révén a téli szezonban, és egészen kora tavasszal.

Az adagot a bupropion különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú bupropion. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag bupropion, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha szed a Wellbutrin XL® retard tabletta és kihagy egy adagot, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Óvintézkedések használat közben bupropion

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Orvosa ellenőrizni fogja az Ön haladásának rendszeres látogatások, különösen az első néhány hónapban, hogy vegye bupropion.

Ne szedje a bupropion egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], a linezolid [Zyvox®], a metilén kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni bupropion alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 2 hét után megállás bupropion, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor lehet, zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

A vérnyomása lehet, hogy túl nagy használata közben bupropion. Ez okozhat fejfájást, szédülést vagy homályos látás. Lehet, hogy szükség mérni a vérnyomását otthon. Ha úgy gondolja, hogy a vérnyomás túl magas, forduljon orvoshoz azonnal.

A bupropion okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Győződjön meg arról, hogy orvosa tudja, ha alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Szintén tájékoztassa az orvost, ha hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

bupropion okozhatnak komoly típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, az arc, a nyelv vagy a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő bupropion. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás bupropion.

bupropion mellékhatásai

bupropion

Alkoholtartalmú italok fogyasztása kell korlátozni vagy elkerülni, ha lehet, a bupropion. Ez segít megelőzni a rohamokat.

bupropion okozhat néhány ember, hogy egy hamis jólét, vagy arra, hogy álmos, szédül, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a bupropion, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha álmos, szédül, vagy csökkenti az éberséget.

Ne hagyja abba a bupropion ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Ez csökkenti annak az esélyét, hogy egyes mellékhatások, ha abbahagyja a gyógyszer, mint például a nyugtalanság, szorongás, szédülés, egy érzés, állandó mozgás az önálló vagy környékén, fejfájás, fokozott izzadás, hányinger, remegés vagy reszketés, alvászavar, vagy gyalogos, vagy szokatlan fáradtság.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

bupropion okozhat változást a étvágy vagy testtömeg. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni a tömeg rendszeresen.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy szed bupropion. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja bupropion.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro

Dohányzásról leszoktató Chantix, nikotin, vareniklint, Zyban, Nicoderm CQ

Szezonális affektív zavar Wellbutrin XL, XL Budeprion