cabozantinib (szájon át)

ka-boe-ZAN-ti-hegyet

Gastrointestinalis (GI) perforációk, fisztulaképződés és súlyos vérzés fordult elő kezelt betegeknél cabozantinib malát. Abba kell hagyni a kezelést, ha a GI perforáció vagy fisztula fejleszteni. Betegnél figyelni vérzés, és nem adható cabozantinib malát a súlyos vérzés.

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: tirozin-kináz inhibitor

Cabozantinib kezelésére alkalmazzák medulláris pajzsmirigyrák, amely már átterjedt a különböző testrészek. Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztult a szervezetben. Cabozantinib daganatellenes (rák) gyógyszer.

cabozantinib csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert cabozantinib, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a cabozantinib vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását cabozantinib a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását cabozantinib a geriátriai populációban. Azonban nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed cabozantinib, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata cabozantinib bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát cabozantinib. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kezelésére használt gyógyszerek a rák nagyon erős, és számos mellékhatása. Meghozatala előtt cabozantinib, győződjön meg a kockázatokat és előnyöket. Fontos, hogy szorosan működjön együtt orvosával a kezelés során.

Vegye cabozantinib kizárólag az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

cabozantinib jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Vegyünk cabozantinib éhgyomorra. Ne egyen legalább 2 óra előtt és legalább 1 óra bevétele után cabozantinib.

Nyelje le a kapszulát egészben, egy pohár (legalább 8 uncia) vizet. Ne törje össze, törés, rágni, vagy nyissa ki a kapszulát.

Az adagot a cabozantinib különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú cabozantinib. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag cabozantinib, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagyott egy adag cabozantinib és ez kevesebb, mint 12 óra telt el a rendes játékidőben, pótolja, amilyen hamar csak lehet, és vegye be a következő adagot a szokásos időben. Ha kihagyott egy adagot, és ez több mint 12 óra telt el a rendes játékidőben, hagyja ki az elfelejtett adagot, és vegye be a következő adagot a szokásos időben. Ne használjon extra gyógyszert pótolni a kihagyott adag pótlására.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ha vesz cabozantinib sokáig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások bármilyen probléma vagy nem kívánt hatásokat. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével cabozantinib közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Meg kell továbbra is használni fogamzásgátló legalább 4 hónapig a kezelés abbahagyása után cabozantinib. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos hasi fájdalom, vagy öklendezés, köhögés vagy fulladás, amikor eszik vagy iszik. Ezek lehetnek tünetei perforáció (szakadás), vagy fisztula (furat) a bélben.

cabozantinib növelheti a vérzés esélye. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha vért köhög fel, vagy vérző íny, légzési nehézség vagy nyelési, szédülés, fokozott menstruációs vérzés, hüvelyi vérzést, orrvérzés, elhúzódó vérzés a vágások, piros vagy sötét barna vizelet, vagy piros vagy fekete, kátrányos széklet . Maradj távol durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Ecset és fogselyem a fogak gyengéden. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, hányinger, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karod, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, izzadás, vagy hányás. Ezek lehetnek a tünetek a szívroham.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt cabozantinib. Lehet, hogy hagyja abba a cabozantinib előtt a műtétre, beleértve a fogászati ​​beavatkozásokat.

Orvosa ellenőrizni fogja az Ön vérnyomását rendszeresen szedésének cabozantinib. Lehet, hogy szükség figyelemmel kísérheti vérnyomását otthon. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy súlyos fejfájás, szédülés, vagy a látászavar.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van állkapocs szorító, duzzanat, zsibbadás, fájdalom, vagy egy laza fogat. Ez lehet a tünetek egy súlyos állkapocs problémát.

cabozantinib okozhat súlyos bőr probléma az úgynevezett kéz-láb szindróma vagy palmaris-plantaris erythrodisaesthesia szindróma. Kérdezze meg orvosát, ha van egy kiütés, hogy nem megy el, vagy bőrpír, fájdalom, duzzanat, vagy hólyagok a tenyerét vagy a talpakon.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fáj a feje, görcsök, zavartság, homályos látás vagy egyéb látászavarok. Ezek lehetnek a tünetek egy ritka és súlyos agyi állapot, az ún reverzibilis posterior leucoencephalopathiát.

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben cabozantinib. A grapefruit és a grapefruitlé növelheti a cabozantinib a vérben.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.