Carcinoma ismeretlen primer kezelés

Rák képezhet bármely szövetben a test. Az elsődleges daganat (rák, hogy az első képződik) átterjedhet más testrészekre. Ezt a folyamatot nevezik áttét. A rákos sejtek általában úgy néz ki, mint a sejteket a szövet típusát, amelyben a rák kezdődött. Például, a mellrák sejteket átterjedhet a tüdőben. Mivel a rák kezdődött a mell, a rákos sejtek a tüdő néz ki, mint a mellrák sejteket.

Néha az orvos találja, ahol a rák átterjedt, de nem találja, ahol a szervezetben a rák első növekedni kezdett. Ez a fajta rák hívják rák ismeretlen primer (CUP) vagy okkult primer tumor .; Nagyítás carcinoma ismeretlen primer, rákos sejtek terjedését a szervezetben, de az a hely, ahol az elsődleges daganat kezdett ismeretlen.

A vizsgálatok, hogy megtalálják, ahol az elsődleges daganat kezdett, és információt szerezni, ahol a rák. Ha a vizsgálatokat képes megtalálni a primer rák, a rák már nem egy csésze, és a kezelést típusa alapján a primer rák.

Az elsődleges rák (rák, hogy az első képződik) nem lehet találni az alábbi okok miatt

Néha CUP nem okoz panaszokat vagy tüneteket. Jelek és tünetek oka lehet CUP vagy más körülmények között. Kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak közül bármelyik

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet alkalmazni

A biopszia az eltávolítása a sejtek vagy szövetek így lehet megtekinteni mikroszkóp alatt egy patológus. A patológus véleményét szövet mikroszkóp alatt keresni rákos sejteket, és hogy megtudja, a rák típusától. A típus a biopszia, hogy történik függ a testrész vizsgált rákos .; Az egyik a következő típusú biopszia lehet használni

Ha a rák található, egy vagy több a következő laboratóriumi vizsgálatokat fel lehet használni, hogy tanulmányozza a szövetminták, és megtudja a rák típusától

A sejtek a test egy bizonyos megjelenés, amely attól függ, hogy milyen típusú szöveti származnak. Például, egy minta a rákos szövet venni a mell várhatóan alkotják emlő sejteket. Azonban, ha a mintát szövet egy másik típusú sejt (nem alkotják emlő sejtek), valószínű, hogy a sejtek terjedését a mell egy másik része a test. Annak érdekében, hogy a terápia megtervezéséhez, az orvosok először meg kell találnia az elsődleges daganat (rák, hogy az első képződik).

Egyes esetekben, a testrész, ahol a rákos sejteket először talált segíti az orvost, hogy melyik diagnosztikai tesztek a leginkább hasznos.

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet tenni azért, hogy megtalálják, ahol a rák kezdett

Néha egyik teszt megtalálható az elsődleges daganat helyén. Ezekben az esetekben a kezelés alapja lehet, amit az orvos úgy gondolja, a legvalószínűbb a rák típusától.

A prognózis (esélye, hasznosítás) függ a következő

A legtöbb beteg esetében a CUP, a jelenlegi kezelés nem gyógyítja a rákot. A betegek szeretne részt venni egy a sok klinikai vizsgálatok tenni, hogy javítsa a kezelés. Klinikai vizsgálatok során CUP zajlanak sok részén az országban. Információ klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A mértéke vagy a rák terjedését általában le szakaszaiban. A színpadon a rák általában használják a terápia megtervezéséhez. Azonban CUP már más részeire is átterjedt a test, ha megállapítást nyer.

Az orvosok a következő típusú információkat a terápia megtervezéséhez

Különböző típusú kezelés áll rendelkezésre betegek jutott. Egyes kezelések szabvány (a jelenleg használt kezelés), és néhány jelenleg klinikai kipróbálás. A kezelés klinikai vizsgálat egy kutatási tanulmány célja, hogy segítsen javítani a jelenlegi kezelések vagy információt szerezzen az új kezelések a rákos betegek számára. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az új kezelés jobb, mint a standard kezelést, az új kezelési válhat a standard kezelést. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Műtét közös kezelés CUP. Az orvos távolítsa el a rák, és néhány egészséges szövetek körül.

Még ha az orvos eltávolítja a rák látható idején a műtét, néhány beteg esetében adható kemoterápia vagy sugárkezelés után, a műtét megölni rákos sejteket, hogy marad. Kezelésben kell részesíteni a műtét után, hogy növelje az esélyeit a gyógymódot, az úgynevezett adjuváns terápia.

Sugárkezelés a rák kezelésére használó nagy energiájú röntgen-vagy más típusú sugárzás megöli a rákos sejteket, vagy tartsa őket a nő. Kétféle sugárkezelés. Külső sugárkezelés használ a gép a testen kívül, hogy küldjön sugárzás felé a rák. Belső sugárkezelés használ radioaktív anyagot zárt a tűk, magvak, vezetékek, vagy a katéter, amelyek helyezett közvetlenül vagy annak közelében a rák. Az, hogy a sugárkezelés miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő.

Intenzitás-modulált sugárkezelés (IMRT) egy olyan típusú 3-dimenziós (3-D) sugárkezelés, amely egy számítógépet, hogy képek a mérete és alakja a daganat. Vékony sugarak sugárzás különböző intenzitású (erősségek) célja, hogy a daganat többféle megközelítésből. Ez a fajta sugárkezelés kisebb valószínűséggel okoz szájszárazságot, nyelési és károsítja a bőrt.

Kemoterápia a rák kezelésére használó gyógyszerek megállítani a rákos sejtek növekedését, vagy megöli a sejteket, vagy megállás őket elválasztó. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, a gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápia). Ha a kemoterápiát helyezett közvetlenül a cerebrospinalis folyadékba, egy szerv, vagy egy testüreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia). A kombinációs kemoterápia a használata a két vagy több rákellenes gyógyszerek.

Hormonterápia a rák kezelésére, amely eltávolítja a hormonok, vagy blokkolja a cselekvés és megállítja a rákos sejtek növekedését. A hormonok olyan anyagok által mirigyek a szervezet, és kering a véráramban. Egyes hormonok is okozhat bizonyos rákos megbetegedések növekedését. Ha a tesztek azt mutatják, hogy a rákos sejtek a helyeken, ahol a hormonok tulajdonítanak (receptorok), gyógyszerek, műtét vagy sugárkezelés használják, hogy csökkentsék a hormonok, vagy blokkolja őket a munka.

Információ klinikai vizsgálatok elérhető az; weboldal.

Egyes betegeknél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb kezelés választás. Klinikai vizsgálatok részét képezik a rákkutatás folyamatot. Klinikai vizsgálatok, hogy kiderüljön, ha új rákos kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a standard kezelést.

Sok mai standard kezelése a rák alapuló korábbi klinikai vizsgálatokban. A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat részesülhet a standard kezelés vagy az elsők között kap új kezelés.

A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat rák fogják kezelni a jövőben. Még ha a klinikai vizsgálatok nem vezetnek hatékony új kezelések, gyakran választ fontos kérdésekre, és segíthetik a kutatás előre.

Néhány klinikai vizsgálatokban csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más vizsgálatok vizsgálati kezelések a betegek, akiknek a rák nem ütött jobban. Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek próbára új módon megállítani a rák ismétlődő (jön vissza), vagy csökkentse a mellékhatások a rák kezelésére.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Lásd a kezelési lehetőségei következő részben a linkeket a jelenlegi kezelési klinikai vizsgálatokban. Ezeket lekért lista a klinikai vizsgálatokban.

Rák található nyaki (nyak) nyirokcsomók terjedhetett a tumor a fej és a nyak. Kezelése nyaki nyirokcsomó carcinoma ismeretlen primer (CUP) között lehetnek a következő

Lásd az összefoglaló áttétes pikkelyes Neck Cancer okkult elsődleges kezelés

A rákos sejtek, amelyek rosszul differenciált meg nagyon különbözik a normál sejtek. A típus a sejt jöttek nem ismert. Kezelése rosszul differenciált carcinoma ismeretlen primer, beleértve a daganatokat a neuroendokrin rendszer (a része az agynak, amely ellenőrzi a hormon-termelő mirigyek a szervezetben) között lehetnek a következő

A kezelés a nők, akik a peritoneális (bélés a has) karcinóma ismeretlen primer lehet ugyanaz, mint a petefészekrák. A kezelés magában foglalhatja a következő

Lásd az összefoglalót a petefészek epitheliális, petevezető, és primer hasnyálmirigy rák kezelése

Rák már csak a hónalji (hónalj) nyirokcsomók terjedhetett a daganat a mellben.

Kezelése axilláris nyirokcsomó-metasztázis rendszerint

A kezelés is tartalmazhat egy vagy több, a következők

Rák már csak a lágyéki (ágyék) nyirokcsomók legvalószínűbb kezdődött a genitális, anális vagy végbél területén. Kezelése lágyéki nyirokcsomó áttétek lehetnek a következő

Melanóma kezelésében, hogy már csak egyetlen nyirokcsomó területén általában

Lásd összefoglaló Melanoma kezelése

Nincs egységes kezelés carcinoma ismeretlen primer, amely megtalálható a különböző testtájakat. A kezelés magában foglalhatja a következő

A kezelés a visszatérő carcinoma ismeretlen primer általában egy klinikai vizsgálatban. A kezelés attól függ, hogy a következő

visszatérő carcinoma ismeretlen primer. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

újonnan diagnosztizált karcinóma ismeretlen primer. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

carcinoma ismeretlen primer, lásd a következő

Általános rák információk és egyéb források a National Cancer Institute, lásd az alábbi

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal, a kezelés carcinoma ismeretlen primer. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Adult Treatment Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Felnőtt kezelési Editorial Board. Carcinoma ismeretlen primer kezelés. Bethesda, MD: / típusok / ismeretlen elsődleges / beteg / ismeretlen elsődleges-kezeléssel. . [PMID: 26389238]