cariprazine (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha görcsök (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság . Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Ez a gyógyszer okozhat retardált mozgászavarok (mozgási rendellenesség). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha ajak smacking vagy gyűrődést, szuszogva és az arc, szapora vagy féregszerű mozgások a nyelv, ellenőrizetlen rágás mozgalmak, vagy akaratlan mozgások a karok és lábak.

Cukorbetegek számára: Ez a gyógyszer okozhat magas vércukorszint (hiperglikémia). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fokozott szomjúság, vagy fokozott vizeletürítés. Ha azt veszi észre változást az eredmények a vizelet vagy vércukor teszt, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer növeli a súlyát. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni a tömeg rendszeresen használata közben ezt a gyógyszert. Beszéljen orvosával arról, hogyan akadályozza súlygyarapodás.

Cariprazine átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést, vagy ha a láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat szédülést, álmosságot, baj gondolkodás, vagy baj kontrolling a test mozgását. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy képes tisztán gondolkodni.

Ez a gyógyszer csökkentheti mennyit izzad és úgy érzi, túl meleg. Lehet, hogy szédül, gyenge, fáradt vagy zavart, vagy hányása vagy gyomorrontás. Ne legyen túl forró edzés közben, és kerülje az olyan helyeket, magas hőmérsékleten. Hívja fel orvosát, ha a túlmelegedéstől és nem tud lehűlni.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes. Ne használja ezt a gyógyszert, a későbbi része a terhesség alatt, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.