cefotetán injekció

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Használja a cefotetán

Farmakológiai Osztály: 2. generációs cefalosporin

Cefotetán injekció osztályába tartozik a gyógyszerek úgynevezett cefalosporin antibiotikumok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban cefotetán nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

cefotetán csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert cefotetán, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a cefotetán vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását cefotetán injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát cefotetán injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél cefotetán injekciót.

Használata előtt cefotetán

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata cefotetán bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja cefotetán, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát cefotetán. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad cefotetán. cefotetán adják a lövés az egyik az izmok, vagy egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Hemolitikus anémia előfordulhat használata közben cefotetán. Hagyja abba a cefotetán és kérdezze meg orvosát azonnal, ha van hát, láb, vagy gyomorfájás, fogínyvérzés, hidegrázás, sötét vizelet, a légzési nehézségek, láz, a test általános duzzanat, fejfájás, étvágytalanság, hányinger vagy hányás; orrvérzés ; sápadt bőr, torokfájás, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárgás szem vagy a bőr.

Cefotetán injekció hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Hasmenés gyógyszerek teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart. Ha bármilyen kérdése van ezzel, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ne igyon alkoholt, míg kapsz cefotetán befecskendezés és a 3 nap (72 óra) után az utolsó adagot. Az alkoholfogyasztás ebben az időszakban okozhat kipirulás, fejfájás, izzadás, és a gyors, lüktető, vagy szabálytalan szívverés.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, amit kapott cefotetán. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja cefotetán.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

Helyes használata cefotetán

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Sebészeti profilaxis ciprofloxacin, ranitidin, metronidazol, klindamicin, Zantac

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

A bőr vagy lágyszöveti fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Vese Fertőzések ciprofloxacin, Augmentin, cefalexin Levaquin, levofloxacin

 vagy csatlakozz a cefotetán támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

Óvintézkedések használat közben cefotetán

cefotetán Side Effects

cefotetán