certolizumab pegol szubkután

A tuberkulózis, az invazív gombafertőzések, bakteriális, vírusos és más opportunista fertőzések, néhány halálos kimenetelű volt szedő betegeknél certolizumab pegol. A betegeket ki kell vizsgálni, a tuberkulózis és a kockázati tényezők kell vizsgálni a látens tuberculosis fertőzés megkezdése előtt certolizumab pegol és a kezelés alatt. Kezelése látens tuberculosis fertőzés el kell kezdeni a kezelést megelőzően a certolizumab pegol. Szedő betegeket megfigyelés certolizumab pegol jeleit és tüneteit fertőzés, beleértve a tuberkulózis olyan betegeknél, akik negatívnak látens tuberculosis fertőzés. A limfóma és más rosszindulatú, néhány halálos kimenetelű, számoltak be a gyermekgyógyászati ​​betegek (nem jelzett ebben a populációban) kezelt tumor nekrózis faktor (TNF) gátlók.

Használja a certolizumab pegol

Terápiás Osztály: Immune csökkentő

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest fragmentum

certolizumab pegol csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert certolizumab pegol, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a certolizumab pegol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot kor hatásaival certolizumab injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát certolizumab injekció az idősek. Azonban certolizumab pegol okozhat súlyosabb fertőzések az idősek, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél certolizumab.

Használata előtt certolizumab pegol

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed certolizumab pegol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata certolizumab pegol bármelyik az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát certolizumab pegol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad certolizumab pegol. certolizumab pegol adják a lövés a bőre alá, rendszerint a has (gyomor), vagy a comb.

certolizumab pegol jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Certolizumab is adható otthon. Ha ön használ certolizumab pegol otthon, az orvos vagy a nővér megtanítja, hogyan kell elkészíteni és beadni a gyógyszert. Ügyeljünk arra, hogy megértsék, hogyan kell használni a gyógyszert.

Ahhoz, hogy a előretöltött fecskendőben

A dózis a certolizumab pegol különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú certolizumab pegol. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

certolizumab pegol kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Védje a gyógyszert a közvetlen fényt. Tartsa a gyógyszert az eredeti csomagolásban, amíg nem akarja használni.

Dobja használt fecskendőket kemény, zárt tartályban (szúródik), hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Helyes használata certolizumab pegol

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a certolizumab pegol megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Certolizumab átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Lesz szükség van egy bőrpróba tuberkulózis Mielőtt elkezdené alkalmazni certolizumab pegol. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív reakciója a tuberkulózis bőrpróba.

Amíg kezelik certolizumab, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Certolizumab csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha májműködési zavar tünetei, mint a sárga bőr vagy szemek, sötétbarna színű vizelet, jobboldali hasi fájdalom, láz, vagy súlyos fáradtság.

certolizumab pegol okozhat egyéb nemkívánatos hatások, amelyek nem fordulnak elő, míg hónapok vagy évek után certolizumab pegol használják. A kis számú ember (köztük gyermekek és tizenévesek), akik használják ezt a fajta gyógyszert fejlesztettek bizonyos ráktípusok (pl leukémia, bőrrák). Néhány betegnél egy ritka fajtája rák nevű lymphoma. Beszéljen orvosával, ha szokatlan vérzést, véraláfutást, vagy gyengeség, duzzadt nyirokcsomók a nyak, hónalj vagy ágyék, vagy megmagyarázhatatlan fogyás. Továbbá, kérdezze meg orvosát azonnal, ha a bőr vörös, hámló foltok, vagy kiemelkedő dudorok, hogy genny.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: mellkasi fájdalom, csökkent vizeletmennyiség, kitágult nyaki vénák, extrém fáradtság, rendszertelen légzés, szabálytalan szívverés, légszomj, az arc duzzanata, az ujjak, a lábak, vagy lábszára, szorító érzés a mellkasban, légzési nehézség, súlynövekedés, vagy nehézlégzés. Ezek tünetei lehetnek a szív nevezett állapot pangásos szívelégtelenség.

Certolizumab okozhat súlyos allergiás reakciókat. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, szédülés, ájulás, vagy szédülés, az arc, a torok, a lábak, vagy a láb, vagy problémás légzés után megkapja a gyógyszert.

Óvintézkedések használat közben certolizumab pegol

Néhány ember használja certolizumab pegol alakult ki lupus-szerű tünetek. Győződjön meg róla orvosával, ha elkezdi mellkasi fájdalom, légszomj, ízületi fájdalom, vagy a kiütés az arcon vagy a karok, amelyek érzékenyek a napra.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt certolizumab pegol. certolizumab pegol befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

certolizumab pegol Side Effects

certolizumab

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Arthritis psoriatica prednizolon, Humira, metotrexát, triamcinolon, dexametazon, Decadron

Bechterew-kór prednizolon, naproxen, Humira, aszpirin, diclofenac, Celebrex

Rheumatoid arthritis, Plaquenil, hidroxi-, szulfaszalazin Enbrel, Remicade

Crohn-betegség A Humira, budezonid, azathioprin, hioszciamin, Remicade Lialda

 vagy csatlakozz a certolizumab támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.