cholecystographias ügynök (orálisan) használata előtt

Allergia

Pediatric

Annak eldöntésében, hogy kap egy diagnosztikai vizsgálat, a kockázatokat figyelembe a vizsgálatot meg kell mérni a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. E vizsgálatokhoz a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata cholecystographias anyagok gyermekekben használható más korcsoportokban, tesztek alkalmazásával iopanoic sav gyermekeknél nem bizonyították, hogy ezek a szerek okoznak különböző mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint azok a felnőttek.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata cholecystographias szerek az idősek használható más korcsoportokban, ezek a szerek várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ők a felnőtteknél.

Tanulmányok hatást terhességben nem végeztek embereken bármelyik ezeket a szereket. Az állatokon végzett kísérletek volna tenni csak iocetamic sav, amely nem nyert bizonyítást, hogy születési rendellenességet okoz, vagy egyéb problémák. Azonban ritkán, egyéb radiopaque szerek jódos okozta hypothyreosis (pajzsmirigy), a baba, amikor adott a terhesség végén. Továbbá, röntgenfelvételeket a has általában nem javasolt a terhesség alatt. Ennek célja, hogy ne tegyék ki a magzatot sugárzásnak. Győződjön meg róla, hogy megbeszélte volna orvosával.

geriátriai

Iocetamic sav, iopanoic sav és tyropanoate átjut az anyatejbe, és a többi ügynök átjut az anyatejbe is. Azonban ezek radiopaque anyagokat nem jelentettek problémát okozhat a szoptatott csecsemőknek.

Terhesség

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Szoptatás

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Egyéb egészségügyi problémák

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát diagnosztikai vizsgálatok ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a