cidofovir intravénás

Akut veseelégtelenség eredményez dialízis és / vagy hozzájárulnak a halál nem számoltak be. Használja intravénás prehydration normál sóoldattal és a probenecid és egyes cidofovir infúzió csökkentésére nefrotoxicitástól. Veseműködés monitorozása 48 órán belül minden egyes adagja előtt, és állítsa dózis megfelelő. Cidofovir ellenjavallt részesülő betegek más vesekárosító szerek. Neutropenia volt megfigyelhető; kíséri neutrofilszáma terápia során. Cidofovir volt karcinogén, teratogén, és az okozott hypospermiát állatkísérletekben.

Használja a cidofovir

Terápiás Osztály: vírusellenes

Kémiai Osztály: citozin nukleozid-analóg

Cidofovir kezelésére használják tüneteinek citomegalovírus (CMV) fertőzés, a szem (CMV retinitis) szenvedő betegeknél a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS). Cidofovir nem gyógyítja ezt szem fertőzést, de segíthet megtartani a tünetek rosszabbodását.

cidofovir csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert cidofovir, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a cidofovir vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Cidofovir okozhat súlyos mellékhatásokat, beleértve az esetleges rák és a baj később lesz gyermekük. Ezért különösen fontos, hogy megvitassák a gyermek orvos a jó, hogy a cidofovir tehet, valamint a kockázatok használja.

Használata előtt cidofovir

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával használata cidofovir az idősek használatát más korcsoportokban.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed cidofovir, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata cidofovir minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát cidofovir. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt, cidofovir számára meg kell adni a teljes kezelés időpontjában. Továbbá, cidofovir működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, cidofovir kell adni a szokásos adagoláshoz.

Az adag cidofovir különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag cidofovir. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások minden vér problémák oka lehet cidofovir.

Nagyon fontos, hogy a szemész (szemorvos) ellenőrzi a szemét rendszeres látogatók, mivel ez még mindig előfordulhat, hogy néhány vakságot cidofovir kezelés.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Gyógyszerek, mint a cidofovir néha súlyos mellékhatásokat okozhat, mint például a vér problémák és vesebetegségben; ezeket az alábbiakban ismertetjük. Cidofovir is tapasztaltuk, hogy rákot állatokban, és van esély okozhat rákot az emberekben is. Megvitatni ezeket a lehetséges mellékhatásokat orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata cidofovir

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

CMV retinitis Valcyte, ganciklovir, valganciklovir, cidofovir, foszkarnet, Foscavir, Cytovene, fomivirsen szemészeti, Vistide, Vitrasert

Himlőoltás Reakció cidofovir, Vistide

Óvintézkedések használat közben cidofovir

cidofovir Side Effects

cidofovir