clindacin p lokális

Terápiás Osztály: pattanás

Használja a Clindacin P

Kémiai Osztály: lincosamid

A klindamicin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tanulmányok A gyógyszerről volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlítására használja ezt a gyógyszert gyermek 12 éves kor feletti használat más korcsoportokban.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlítjuk a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban az idősek használható más korcsoportokban, a gyógyszer várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ez a felnőtteknél.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Mielőtt használni Clindacin P

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos műanyagot tartalmazó klindamicin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Clindacin P. Kérjük, olvassa el gondosan.

Alkalmazása előtt ezt a gyógyszert, alaposan mossa le az érintett területek meleg vízzel és szappannal, majd alaposan öblítse le, és pat száraz.

Alkalmazása során a gyógyszer használja ahhoz, hogy fedezze az érintett terület enyhén. Meg kell alkalmazni a gyógyszert, hogy az egész terület általában befolyásolja a pattanások, nem csak a pattanások magukat. Ez segít megőrizni az új pattanások kitörésre.

Meg kell kerülni mosása akne sújtotta területeken túl gyakran. Ez kiszáríthatja a bőrt, és a pattanások rosszabb. Mosás enyhe, édeskés szappan 2 vagy 3-szor egy nap legyen elég, ha van zsíros bőrre. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Aktuális klindamicin nem gyógyítja a pattanások. Ahhoz azonban, hogy segítsen megőrizni a pattanások kordában tartani ezt a gyógyszert a teljes kezelés ideje alatt, még akkor is, ha a tünetek kezdenek tisztázni néhány nap után. Lehet, hogy továbbra is használja ezt a gyógyszert minden nap hónapig vagy még hosszabb ideig bizonyos esetekben. Ha abbahagyja a gyógyszer túl hamar, a tünetek visszatérhetnek. Fontos, hogy ne hagyjon ki egyetlen adagot sem.

Azoknál a betegeknél, a helyi hab formájában klindamicin

Azoknál a betegeknél a lokális megoldás formájában klindamicin

Azoknál a betegeknél, a helyi szuszpenzió formájában klindamicin

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, vegye be minél hamarabb. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata klindamicin

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ha a pattanások nem javul körülbelül 6 hétig, vagy ha rosszabb lesz, kérdezze meg kezelőorvosát. Azonban akne kezelésére eltarthat akár 8-12 hétig, mielőtt a teljes javulás.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már elrendelte egy másik gyógyszert kell alkalmazni a bőrön együtt ezt a gyógyszert, akkor a legjobb alkalmazni őket különböző időpontokban. Ez segít megőrizni a bőr nem lesz túl irritált. Továbbá, ha a gyógyszereket használnak, vagy annak közelében egy időben, lehet, hogy nem működnek megfelelően.

Azoknál a betegeknél a lokális megoldás formájában klindamicin

Egyes betegeknél, klindamicin hasmenést okozhat.

Ön továbbra is használhatja kozmetikumok (make-up) használata közben ezt a gyógyszert, az akne. Azonban, a legjobb, hogy csak a “víz-bázis” kozmetikumok. Is, akkor a legjobb, hogy nem használja kozmetikai túlságosan vagy túl gyakran. Lehet, hogy a pattanások rosszabb. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Óvintézkedések használat közben Clindacin P

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Clindacin P Side Effects

Clindacin P (klindamicin lokális)

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin, Accutane, tretinoin lokális

Bakteriális Vaginitis metronidazol, klindamicin lokális, Cleocin, tinidazolt, MetroGel-Hüvelyi, ecetsav lokális

Periorális dermatitis metronidazol helyileg, klindamicin lokális, MetroGel, akne kezelés, Cleocin T, benzoil-peroxid helyileg, Clindagel, MetroCream

 vagy csatlakozz a Clindacin P támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.