clonazepam (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy ha a gyógyszer megfelelően működik, és lehetővé teszi a változások az adagot. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát. Orvosa, hogy csatlakozzon egy terhességi regiszterben szedő betegek roham gyógyszert.

Ez a gyógyszer álmosságot, baj gondolkodás, baj mozgásokat vezérlő, vagy baj, hogy tisztán látjuk. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber vagy képes gondolkodni, vagy látni is.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha a gyermek, vagy a gondozó bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát vagy gyermeke orvosát azonnal.

Ha Ön vagy gyermeke már szedni ezt a gyógyszert nagy dózisban, vagy hosszú ideig, ne hagyja abba a szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet abban, hogy a súlyosbodó az Ön állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, görcsök (rohamok), hallucinációk, gyomor- vagy izomgörcsök, remegés, vagy szokatlan viselkedés.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszer (CNS) depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok (használt rohamok), izomlazítók, vagy érzéstelenítés (zsibbasztó gyógyszerek), köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.