coca (Erythroxylum coca) kapcsolódó kifejezések

Bazuco (spanyol), bolíviai koka, Bolivianischer Kokastrauch (német), coca (angol, francia, portugál, spanyol), a kokalevél, coca paszta, kokain, kokain-hidroklorid, kokain növény, kokain só, Erythroxylaceae (Family), Erythroxylon (korábbi genus), Erythroxylum (genus), Erythroxylum koka, Erythroxylum coca var. koka, Erythroxylum coca var. ipadu, Erythroxylum novogranatense var. novogranatense, Erythroxylum novogranatense var. truxillense, espadu (portugál), honger-en-dorstboom (holland), Huanuco koka, Kóka (lengyel, szlovák), koka pravá (csehszlovák), koka sort (holland), kokacserje (magyar), kokainovník pravý (csehszlovák), kokaplante (dán), Kokastrauch (német), Mamas coca (kecsua) Mumus (kecsua), Pitillo (spanyol).

Megjegyzés: Van négy fajta növényeket a koka növény család általában termesztik Dél-Amerikában, többek között az E. coca var. coca, E. novogranatense var. novogranatense, E. coca var. ipadu, és E. novogranatense var. truxillense.

A monográfia információkat tartalmaz a koka növény és koka növény termékek, mint például a kokalevél, koka levél tea, valamint a kokain. Kokalevél és a kokain két különböző termék. A kokain egy olyan vegyület van jelen a levelek a koka növény és egy addiktív stimuláns, amely potenciálisan mérgező, különösen nagy mennyiségben, vagy hosszú távú használatra. Kokain növelte az a betegség és a halál.

A növekedés, értékesítése és birtoklása a kokain a legtöbb országban illegális. A feldolgozatlan koka levél, azonban lehet legális néhány dél-amerikai országban, mert a használata kokalevél hagyományosan tartották, hogy egy része a kultúrának. Hogy megakadályozzák a kokain előállítása, koka növény gazdálkodás gyakran korlátozott ezekben az országokban.

Ez a cikkely nem tartalmaz információt receptre kokain-hidroklorid.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés