coeliakia tünetei

Vérszegénység, általában eredő vashiány, a csontsűrűség (osteoporosis) vagy lágyító csont (csontlágyulás), viszkető, blistery bőrkiütés (dermatitis herpetiformis) károsodása fogzománc, fejfájás és fáradtság; Idegrendszeri sérülés, beleértve a zsibbadás és bizsergés a láb és a kéz, és a lehetséges problémákat egyensúly ízületi fájdalom, csökkent működése lép (hyposplenism) Savas reflux és a gyomorégés

Gyermekek

dermatitis herpetiformis

A jelek és tünetek a coeliakia nagymértékben változhat.

Mikor kell orvoshoz

Bár a klasszikus tünetek hasmenés és a súlyvesztés, a legtöbb ember a lisztérzékenység tapasztalat kevés vagy semmilyen emésztési jelek vagy tünetek. Csak mintegy egyharmada emberek coeliakiára hasmenést tapasztal, és körülbelül a fele van fogyás.

Húsz százalék emberek coeliakiák székrekedés, és 10 százalék elhízott.

Amellett, hogy emésztési problémák, egyéb jelek és tünetek a coeliakia közé

Nem kevesebb, mint 75 százaléka a cöliákiás gyermekek túlsúlyos vagy elhízott. Emésztési panaszok és tünetek által tapasztalt 20-30 százaléka gyermek, azzal a feltétellel, bár a pontos jelei és tünetei eltérnek az életkor.

Csecsemőknél, tipikus jelei és tünetei lisztérzékenység közé

Az idősebb gyermekek tapasztalhat

Dermatitis herpetiformis viszkető, hólyagos bőrbetegség, amely abból ered, bél glutén intolerancia. A kiütés általában bekövetkezik a könyök, térd, a törzs, a fejbőr és a fenék.

A dermatitis herpetiformis gyakran jár együtt változásokat a bélés a vékonybél azonos a coeliakia, de a betegség esetleg nem észrevehető emésztési tünetek.

A dermatitis herpetiformis kezeljük a gluténmentes diéta és a gyógyszeres kezelés, hogy ellenőrizzék a kiütés.

Forduljon orvosához, ha hasmenése van vagy emésztési zavarokat, hogy tovább tart, mint két hét. Beszélje meg gyermeke orvosát, ha ő sápadt, ingerlékeny vagy nem nő, vagy egy potbelly és bűzös, terjedelmes széklet.

Ügyeljen arra, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt megpróbál a gluténmentes diéta. Ha nem eszel glutént, mielőtt tesztelik cöliákia, akkor meg lehet változtatni a vizsgálati eredményeket.

A coeliakia hajlamos családokban. Ha valaki a családban a feltétel, kérdezze meg orvosát, ha kell vizsgálni. Szintén kérdezze meg kezelőorvosát, tesztelés, ha Ön vagy valaki a családban van egy kockázati tényezője coeliakia, mint például az 1. típusú cukorbetegség.

Krónikus hasmenés, puffadás has Pain, a növekedés elégtelensége vagy fogyás

Hasmenés, székrekedés, Alacsony termet, késleltetett pubertás, neurológiai tünetek, beleértve a figyelemhiányos / hiperaktivitás zavar (ADHD), tanulási nehézség, fejfájás és az izom koordináció hiánya