colcrys (kolchicin) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Colcrys?

Mivel kolchicin korábban készítettek szövetségi szabályozás, amely megköveteli a kormány felülvizsgálja az összes forgalmazott gyógyszereket, nem minden felhasználási kolchicin hagyta jóvá a kormány. 2009-től Colcrys az egyetlen márka kolchicin, amely jóváhagyta a kormány.

A Colcrys márka kolchicin a kormány által jóváhagyott köszvény kezelésére felnőtteknél, és kezelje nevű genetikai rendellenesség örökletes mediterrán láz felnőttek és gyermekek, akik legalább 4 éves.

Generikus formái kolhicin volna használni kezelésére vagy megelőzésére a köszvényes rohamok, vagy a tüneteinek kezelésére Behcets szindróma (mint például duzzadás, kivörösödés, melegség és fájdalom).

Fontos információ

Colcrys nem gyógyítja meg a köszvényes ízületi gyulladás vagy Behcets szindróma, és ez nem fog megelőzni ezeket a betegségeket előrehaladását. Colcrys nem szabad használni, mint egy rutin fájdalom gyógyszeres más feltételeket.

Súlyos gyógyszerkölcsönhatások fordulhatnak elő, ha bizonyos gyógyszereket együtt alkalmazva Colcrys. Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerről, amit használni most, és bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

Meghozatala előtt Colcrys, közölje orvosával, ha Ön máj- vagy vesebetegség, szívbetegség, gyomorfekély, colitis ulcerosa, Crohn-betegség, bélrendszeri vérzés, vagy egyéb súlyos gyomor-bélrendszeri betegsége.

Ha az előírtnál Colcrys hosszú ideig, a vérben vizsgálni kell rendszeresen. Ne mulassza ütemezett találkozók.

A gyógyszer szedése előtt

Hívjon orvost egyszerre, ha van egy komoly mellékhatása, mint például izomfájdalom vagy gyengeség, zsibbadás vagy bizsergető érzés a kéz- vagy lábujjak, súlyos hányás vagy hasmenés, könnyen véraláfutások vagy vérzés, gyengeség vagy fáradtság, influenzás tünetek, vér a vizelet, vizelés szokásosnál kevesebbet, vagy egyáltalán nem, vagy halvány szürke vagy megjelenése az ajkak, a nyelv, vagy a kezét.

Nem szabad használni Colcrys ha allergiás a kolchicin.

Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatások használata esetén Colcrys, különösen akkor, ha máj- vagy vesebetegségben szenved. Orvosa változtatni a kezelési tervet, ha használja az alábbi gyógyszerek

ciklosporin

nefazodon

tipranavir

klaritromicin vagy telitromicin

itrakonazol vagy ketokonazol; vagy

HIV vagy AIDS gyógyszer – atazanavir, darunavir, fozamprenavir, indinavir, lopinavir, nelfinavir, ritonavir vagy saquinavir.

Annak érdekében, hogy Colcrys biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

májbetegség

vesebetegség; vagy

ha Ön digoxint vagy koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Kolchicin átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Vegye Colcrys pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Ne vásároljunk kolchicin az interneten vagy forgalmazóktól származó kívül az Egyesült Államokban. Használja ezt a gyógyszert nem megfelelően vagy az orvoshoz is súlyos mellékhatásokat vagy halált okozhat.

Colcrys lehet venni étellel vagy anélkül.

Kezelésére köszvényes roham, a legjobb eredményeket figyelembe Colcrys az első jele a támadás. Minél tovább várunk, hogy elkezdi szedni a gyógyszert, a kevésbé hatékony lehet.

Hogyan kell Colcrys?

Szükség lehet arra, hogy egy második alacsonyabb dózisban Colcrys 1 órával az első adag után, ha még mindig van köszvény fájdalom. Kövesse az orvos utasításait.

A dózis függ az oka, hogy ezt a gyógyszert szedi. Kolchicin dózisok köszvény és mediterrán láz különböző.

Ne hagyja abba a Colcrys, hacsak orvosa nem mondja, hogy akkor is, ha jól érzi magát.

Hívja fel orvosát, ha tünetei nem javulnak, vagy ha azok rosszabbodnak.

Ha használja ezt a gyógyszert hosszú távú, szükség lehet gyakoribb orvosi vizsgálatok.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás kolchicin végzetes lehet.

A túladagolás tünetek közé tartozik a hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom, izomgyengeség, alig vagy egyáltalán nem vizelés, zsibbadás vagy bizsergés, gyenge pulzus, lassú szívverés, gyenge vagy felületes légzés vagy ájulás.

Grapefruit és a grapefruitlé kölcsönhatásba léphet a kolchicin, és vezet a nem kívánt mellékhatásokat. Kerüljük a grapefruit termékek szedése Colcrys.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Colcrys: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

izomfájdalom vagy gyengeség

Mi történik, ha túladagolás?

zsibbadás vagy bizsergető érzés a kéz- vagy lábujjak

sápadt vagy szürke megjelenése az ajkak, a nyelv, vagy a kezét

Mit kell elkerülni véve Colcrys?

súlyos vagy folyamatos hányás vagy hasmenés

láz, hidegrázás, izomfájdalmak, influenzás tünetek; vagy

bőrbevérzéssel, szokatlan vérzés, gyengeség vagy fáradtság.

Colcrys mellékhatások

Gyakori Colcrys mellékhatás lehet

hányinger, hányás, hasi fájdalom; vagy

hasmenés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet a kolchicin, és néhány gyógyszer nem használható együtt. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Colcrys. Adj egy listát az összes gyógyszer minden olyan egészségügyi szolgáltató, aki kezeli, akkor.

7.02.32016-03-24, 02:52:23

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei 06 éves Tablet; Szóbeli a kormány jóváhagyta 2009

Köszvény, akut naproxen, ibuprofen, metilprednizolon, Aleve, kolchicin, indometacin, Advil, Motrin

Köszvény, profilaxis kolchicin, Mitigare

Familiáris mediterrán láz kolhicin

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Colcrys?

Colcrys (kolchicin)