emlőrák: diagnózis és tesztek

A korai felismerés lehet egy nagy plusz mellrák kezelésére. Ismerje mellrák tesztek és diagnózist. Esedékes a mammográfia? Kérjük, hogy a találkozót most.

A korábbi emlőrák észlelésekor, annál jobb lehet a beteg hosszú távú egészségét. Kap egy rövid áttekintést a tesztek, amelyek segíthetnek felismerni a mellrák.

A nők esetében a normál mellrák kialakulásának kockázatát, self-vizsgák, a klinikai vizsgálatok, és a mammográfia-tól 40 ellenőrizheti a mellrák. Abnormális vagy magas kockázatú nők szükség lehet a korábbi szűrés vagy további vizsgálatok. Olvass tovább.

Csinálsz rendszeres emlő önálló vizsga? Míg egyes daganatok túl kicsi, hogy úgy érzi, és a legtöbb csomók nem rák, önálló vizsgák proaktív módon, hogy segítsen vigyázni magadra. Megtanulják, hogyan.

A klinikai mell vizsga egy mell vizsga által végzett egészségügyi szakember. Ez egy alapvető része a női kivizsgálással, kortól kezdődően 20. Tudja meg, mit várnak el a klinikai mell vizsga.

A mammográfia egy speciális típusú röntgen vett keresni kóros kinövések vagy változások mellszövet. Ez egy kulcsfontosságú eszköz az emlőrák kimutatására, bár nem teszt tökéletes. További információ itt.

A legtöbb kóros mammogram eredményei nem mellrák. De további vizsgálat elvégzése nem szükséges, hogy biztos legyen. A lényeg: Ne essen pánikba, de ne tudjon a nyomon követési vizsgálatok.

Nem találja mammográfia kényelmetlen? Ne hagyja ki a tes; csak megtanulják, hogyan kell kezelni a jobb. Ez a videó bemutatja, hogyan kell kezelni a mammográfiás kellemetlenséget.

Az orvosok néha használni ultrahang képek annak ellenőrzésére, hogy a mell dudor egy ciszta (a folyadékkal töltött zacskó, amely nem rák), vagy egy szilárd tömeg. Bővebben itt.

MRI jelentése mágneses rezonancia. Ismerje meg, hogyan mell MRI használják, hogy segítsen felismerni a mellrák.

Ha az orvos biopsziát, ők sejtek eltávolítására gyanús tömeg, hogy ha ez a rák. Ez a cikk áttekintést nyújt az emlő biopszia.

Ez a típusú emlő biopszia általában használ tű, nem műtét. Ismerje meg, mi szó minimálisan invazív emlő biopszia.

Egy Sentinal csomópont biopszia, az orvos ellenőrizni néhány nyirokcsomók a hónaljban, hogy a rák átterjedt a nyirokrendszer. Ismerje meg, mi szó egy sentinel node biopszia.

Ductalis mosás ellenőrzi sejtek tejjáratot a rákmegelőző sejtek. Olvassa el itt.