fekete galagonya: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Blackhaw, Nanny Bush, déli Fekete-Haw, Stag Bush, Viburno, Viburno Americano, Viburnum, Viburnum lentago, Szilvalevelű Bangita, Viburnum rufidulum, Viorne AmÃricaine, Viorne à Feuilles de Prunier, Viorne à Manchettes.

Fekete galagonya egy cserje, amely őshonos erdők Közép- és Dél-Észak-Amerikában. Az emberek használják a gyökér kérge és kivonatait, hogy a gyógyszert; Fekete galagonya használják növeli a kiválasztott vizelet (mint a vízhajtó) enyhíti folyadék-visszatartás, és a hasmenés kezelésében, a görcsöket, és az asztma. Azt is használják, mint egy tonik; Nők használata fekete galagonya kezelésére menstruációs görcsei és a méh szülés után, és megakadályozza a vetélés.

Fekete galagonya olyan kémiai anyagot, amely pihenni a méh.

Elegendő bizonyíték fo; Hasmenés; Asztma; Menstruációs görcsök; Görcse a méh (anyaméh) a szülést követő; Növeli a vizelet termelés; Megelőzése vetélés; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát fekete galagonya e célra.

Fekete galagonya szár kérge valószínűleg biztonságos a legtöbb ember, ha szájon át az élelmiszer mennyiségben. Fekete galagonya gyökér kérge valószínűleg biztonságos a legtöbb ember, ha szájon át, mint a gyógyszer. Eddig nem mellékhatásokról számoltak be; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Ez esetleg veszélyes használni fekete galagonya, ha terhes. Ez hatással lehet a méh; Az is a legjobb, hogy elkerüljék a fekete galagonya, ha szoptat -feeding. Nem tudunk eleget annak biztonságát; Aspirin allergia: Fekete galagonya tartalmaz vegyi anyagok úgynevezett szalicilátok. Van némi aggodalom, hogy ezek a szalicilátok is allergiás reakciót válthat ki asztmás vagy aszpirin allergia; Vesekő: Mivel a fekete galagonya tartalmaz oxálsav, ez növelheti a kőképződés az emberek, akiknek a kórtörténetében vesekő.

Jelenleg nincs információ BLACK HAW interakciók

A megfelelő adag fekete Haw való felhasználásra kezelés számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához szükséges dózistartományban fekete galagonya. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

BALDINI, L., BRAMBILLA, G., és PARODI, S. [RESEARCH a méhben KÖVETKEZMÉNYEKÉNT Szilvalevelű Bangita.]. Arch Ital Sci Farmacol. 196; 14: 55-63.

Jarboe, C. H., Zirvi, K. A., Schmidt, C. M., McLafferty, F. W. és Haddon, W. F. 1-metil-2,3-dibutil hemimellitate. Egy új eleme Szilvalevelű Bangita. J. Org Chem 196; 34 (12): 4202-4203.

Tomassini, L., Cometa, F. M., Foddai, S., és Nicoletti, M. iridoid glükozidok származó Szilvalevelű Bangita. Planta Med 199; 65 (2): 195.

Részletek elvont.

Mezőgazdasági Res Svc. Dr. Duke fitokémiai és etnobotanikai adatbázisok. Elérhető: www.ars-grin.gov/duke/ (Hozzáférhető július 7, 1999).

Chevallier A. The Encyclopedia of gyógynövények. London, Egyesült Királyság: Dorling Kindersley, Ltd., 1996.

Elektronikus Code of Federal Regulations. Cím 21. rész 182 – anyagok általánosan biztonságosnak. Elérhető: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

Hoffman D. A gyógynövény kézikönyve: a használati útmutatóban ismertetett Gyógynövények. rev ed. Rochester, VT: Healing Arts Press, 1998.

Upton R, Petrone C, szerk. Fekete Haw Bark, Szilvalevelű Bangita: Analitikai, minőség-ellenőrzés, és terápiás monográfia. Gyógynövény gyógyszerkönyv Terápiás Compendium. Santa Cruz, CA: Herbal gyógyszerkönyv. 2000.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió