felfekvés (decubitus) kezelések és gyógyszerek

kezelés csapat

csökkenti a nyomást

Stage I és II felfekvések általában gyógyít néhány héttől néhány hónapig konzervatív ellátás a seb és a folyamatos, megfelelő általános ellátást. Stage III és IV felfekvések nehezebb kezelni.

Tisztítás és öltözködés sebek

Kezelése sok szempontból a sebkezelés általában multidiszciplináris megközelítést igényel. Tagjai a gondozási csoport tartalmazhat

Az első lépés a kezelésére felfekvés van csökkentve a nyomást, hogy okozta. Stratégiák az alábbi

Újrapozícionálás. Ha van egy felfekvés, meg kell visszahelyezni rendszeresen, és elhelyezni a megfelelő pozícióban. Ha egy kerekesszéket, próbálja meg eltolni a testsúly 15 percenként, vagy úgy. Kérjen segítséget áthelyezés óránként. Ha ágyhoz, cseréljen helyet kétóránként.

Ha van elég felsőtest erejét, próbálja áthelyezésével magát egy eszköz, például egy trapéz bar. Gondozók is használható ágyneműt, hogy segítsen lift és helyezze te. Ez csökkenti a súrlódást és nyírás.

Care, amely segít a seb gyógyulását a következőket tartalmazza

Alkalmazása kötszerek. A kötszer elősegíti a gyógyulást tartása egy seb nedves, ez akadályozná a fertőzések ellen, és tartja a környező bőr száraz. Kiképzési lehetőségek közé filmek, géz, zselék, habok és a kezelt burkolatok. Kombinációja kötszerek lehet használni.

Az orvos választja ki a kötszer alapján számos tényezőtől, így például a méret és súlyossága a seb, az összeg a kisülés, és a könnyű behelyezését és kivételét a kötszert.

Gyógyul megfelelően, a sebek kell szabad sérült, halott vagy fertőzött szövetet. Eltávolítása ez a szövet (sebkimetszésre) hajtjuk végre, számos módszer, súlyosságától függően a seb, az általános állapota és a kezelési célokat.

Más beavatkozások, amelyek a felhasznált

A felfekvés, amely nem gyógyul lehet szükség műtétre. A célok között szerepel a műtét higiénia és megjelenése a seb, fertőzés megelőzésére vagy kezelésére, csökkenti a folyadék veszteség a sebet, és csökkenti a rák kockázatát.

Ha szüksége van a műtét, az eljárás típusa nagyban függ a helyét a sebet, és hogy van-e hegszövet egy korábbi műveletet. Általában a legtöbb felfekvések helyreállítjuk, párnán izom, bőr vagy egyéb szövet fedjük le a sebet, és tompítja az érintett csont (csappantyú rekonstrukció).

Eltávolítása a károsodott szöveteket

egyéb beavatkozások

Sebészet