fogamzásgátló módszerek

Sok születés-szabályozási módszerekről. Ismerje meg a különböző típusú fogamzásgátló segít kiválasztani a legjobb az Ön számára. Amikor így a választás, úgy találták, hogy csak az óvszer segít megvédeni Önt a szexuális úton terjedő fertőzések (nemi betegségek). Hogy megvédje magát és partnerét a szexuális úton terjedő betegségek, használjon óvszert (együtt a választott fogamzásgátló módszer) minden alkalommal, amikor a szex.

Hormonális módszerek nagyon megbízható eszköz fogamzásgátló. Hormonális módszerek a két alapvető formulák

Kombinált és csak progesztogén módszereket írnak a nők különböző okok miatt. Minden típusú módszernek megvannak az előnyei és hátrányai.

A kombinált hormonális módszerek egyaránt tartalmaznak ösztrogént és progeszteront (szintetikus progeszteron). A kombinált módszer pirula (a “Pill”), a bőr tapasz, míg a gyűrű; Csak progesztin hormonális módszerek közé tartozik a pirulák, továbbá az úgynevezett “mini-tabletták”, egy lövés (például Depo- Provera), és implantátumok (például Implanon vagy Nexplanon). Ha nem tudja az ösztrogén, a progeszteron egyetlen módszer lehet az egyik lehetőség az Ön számára. Van egy hormonális IUD, hogy a kibocsátások egy típusú progesztin.

A kombinált tabletták csökkenthetik akne, fájdalom a peteérés és a menstruáció előtti tüneteket. Mindkét típusú fogamzásgátló tabletta csökkenti erős vérzés és görcsök. Ellentétben a kombinált fogamzásgátló tabletta, a csak progesztogén tartalmú tabletta bevehető szinte minden nő, beleértve a szoptatással -feeding. Attól függően, hogy mikor elkezdi mindkét típusú fogamzásgátló tablettát, akkor lehet, hogy egy biztonsági másolatot fogamzásgátló módszer az első héten; Tapaszt vagy vaginális gyűrűk hasonló a kombinált tabletták, de nem igényelnek vesz egy napi pirulát. A tapaszt hetente cserélik, és a gyűrű változik havonta (1 hét szünet után 3 hét használat); Egyes fogamzásgátló tabletták csökkentik a súlyos hangulati és fizikai tünetek, hogy a nők egy része kap megkezdése előtt a havi időszakokra. Ezek a tünetek az úgynevezett premenstruális ideges nyugtalanság (PMDD). Vannak még a fogamzásgátló tabletták a nők számára, akik kevesebb ideig, vagy akik szeretnék megállítani, amelynek időszakokban; A fogamzásgátló lövés nem igényli a napi tabletta. Ehelyett látja a egészségügyi szakember, 3 havonta egyszer az injekció A hormon implantátum hormonokat bocsát, amelyek megakadályozzák a terhesség kb 3 év. Meg kell behelyezni és kivenni egy képzett egészségügyi szakember. A tényleges implantátum körülbelül akkora, mint egy gyufaszál, és beilleszthető a bőr belsejében a felkar.