fogcsikorgatás (fogcsikorgatás)

Fogcsikorgatás (BRUK-siz-um) olyan állapot, amelyben őrölni, gnash vagy kilincs fogait. Ha fogcsikorgatás, akkor öntudatlanul kilincs a fogak össze a nap folyamán, vagy a kilincs vagy őrölni őket éjjel (alvás fogcsikorgatás).

Sleep fogcsikorgatás tekinthető alvással kapcsolatos mozgási rendellenesség. Emberek, akik kilincs vagy őrölni a foga (Brux) alvás közben nagyobb valószínűséggel más alvási rendellenességek, például horkolás és szünetek légzés (alvási apnoe).

Mikor kell orvoshoz

Enyhe fogcsikorgatás nem igényel kezelést. Azonban, az egyes emberek, fogcsikorgatás lehet, gyakori és elég súlyos ahhoz vezet állkapocs rendellenességek, fejfájás, károsodott fogak és egyéb problémák.

Amit megtehetsz

Mert lehet, hogy az alvás fogcsikorgatás, és nem tud róla, amíg szövődmények, ezért fontos tudni, hogy a jelek és tünetek a fogcsikorgatás, és törekedjen a rendszeres fogápolás.

Mit várnak el az orvos vagy a fogorvos

Jelei és tünetei fogcsikorgatás lehetnek

fogászati ​​megközelítések

Keresse fel orvosát vagy fogorvosát, ha

Ha azt veszi észre, hogy a gyermek köszörülés saját fogak -, vagy más jelek vagy tünetek a fogcsikorgatás – ne felejtse el megemlíteni, hogy az Ön gyermeke a következő fogászati ​​találkozó.

Az orvosok számára nem teljesen világos, hogy mi okozza fogcsikorgatás. Lehetséges testi vagy lelki okok lehetnek

Ezek a tényezők növelik a kockázatot a fogcsikorgatás

A legtöbb esetben, fogcsikorgatás nem okoz súlyos szövődmények. De súlyos fogcsikorgatás vezethet

Az a legjobb, hogy a fogorvos először, de akkor is lehet látni az elsődleges ellátást nyújtó, ha a fogorvos úgy érzi, hogy ez szükséges. Bizonyos esetekben, amikor telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót, akkor lehet hivatkozni, hogy az alvás specialista.

Mivel a kinevezések lehet rövid, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült.

Ahhoz, hogy kész a kinevezése

Mert fogcsikorgatás, néhány alapvető kérdést feltenni a következők

Az orvos vagy a fogorvos valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

A rendszeres fogászati ​​vizsgák, a fogorvos valószínűleg ellenőrizni fogja jeleit fogcsikorgatás. Ha bármilyen jeleit, a fogorvos megvizsgálja a változásokat a fogak és a száj az elkövetkező több látogatást, hogy ha a folyamat fokozatos és annak meghatározása, hogy kezelésre van szüksége.

Ha a fogorvos azt gyanítja, hogy van fogcsikorgatás, ő megpróbálja meghatározni az okát, kérdéseket tehet fel az Ön általános fogászati ​​egészség, gyógyszerek, a napi rutin és az alvási szokások.

terápiák

Gyógyszerek

Értékelni mértékének fogcsikorgatás, a fogorvos ellenőrizheti a

A fogászati ​​vizsgálat is kimutat más betegségek okozhatnak hasonló állkapocs vagy fülfájás, például állkapocs ízületi (TMJ) rendellenességek, más fogászati ​​problémák, vagy fülgyulladás.

Ha a fogorvos azt gyanítja, jelentős pszichológiai komponens a fogcsikorgatás vagy alvással kapcsolatos rendellenesség, akkor lehet hivatkozni, hogy egy terapeuta, tanácsadó vagy alvás specialista. Egy alvás specialista végezhet további vizsgálatokra, mint például a vizsgálat az alvási apnoe, videomegfigyelő és mérésére, hogy milyen gyakran az állkapocs izmai megfeszülnek, miközben alszol.

Sok esetben, a kezelés nem szükséges. Sok gyerek kinövi fogcsikorgatás kezelés nélkül, és sok felnőtt nem őrölni, vagy kilincs fogaik szenvednek, amelyek kezelést. Azonban, ha a probléma súlyos, a kezelési lehetőségek közé tartoznak bizonyos fogászati ​​megközelítések, terápiák és gyógyszerek. Beszéljen orvosával arról, hogy mi is működik a legjobban az Ön számára.

Ha Ön vagy gyermeke fogcsikorgatás, orvosa javaslatot tesz megőrzésére vagy javítására a fogait. Bár ezek a módszerek megakadályozhatják vagy korrigálja a kopás a fogak, akkor nem hagyja abba a fogcsikorgatás

Egyes terápiák segíthetnek enyhíteni fogcsikorgatás, mint például a

Általában a gyógyszerek nem nagyon hatásos a fogcsikorgatás, és további kutatásokra van szükség annak megállapítására, azok hatékonyságát. Példák a gyógyszerek, amelyek lehet használni a fogcsikorgatás közé

Ha Önnél fogcsikorgatás mellékhatásaként a gyógyszert, orvosa megváltoztathatja a gyógyszer vagy írnak egy másikat.

Ezek öngondoskodás lépések megelőzésére vagy segíthet kezelni fogcsikorgatás

keresse fel orvosát