Gyermekkori craniopharyngeoma kezelés

A gyermekkori craniopharyngiomas ritka tumorok általában közel található az agyalapi mirigy (egy borsó nagyságú szerv alján az agy, amely ellenőrzi más mirigyek) és a hipotalamusz (egy kis kúp alakú szerv csatlakozik az agyalapi mirigy által idegek).

Craniopharyngiomas általában része szilárd tömeg, részben folyékony -filled ciszta. Ezek jóindulatú (nem rákos), és nem más részeire is átterjedt az agy, vagy más testrészek. Azonban azt is nőnek, és nyomja meg a közeli részein az agy, vagy más területeken, többek között az agyalapi mirigy, a látóideg chiasm, optikai idegek, és folyadékkal töltött terek az agyban. Craniopharyngiomas érinthet számos funkciók az agy. Ezek érinthetik hormon készítés, a növekedés és a látást. Jóindulatú agydaganat kezelésre van szüksége.

Ez az összefoglaló a kezelés elsődleges agydaganatok (tumorok, hogy kezdődik az, agy). A kezelés a metasztatikus agydaganat, amelyek daganatok által képzett rákos sejtek; kezdődik más testrészek és átterjedt az agy, nem borítja; ezt az összefoglalót. Lásd a kezelési összefoglaló Childhood agy és a gerincvelő daganatai Kezelés áttekintése az információkat a különböző típusú gyermekkori agyi és gerincvelői tumorok.

Agydaganatok előfordulhatnak gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt, azonban, gyermekek kezelésére más lehet, mint a kezelés felnőtteknek. (Lásd, az összesítést a felnőtt központi idegrendszeri daganatok kezelése)

Craniopharyngiomas ritkák fiatalabb gyermekeknél, mint 2 éves és leggyakrabban diagnosztizált éves gyermekek 5-14 év. Nem ismert, hogy mi okozza ezeket a tumorokat.

Ezek és más jelek és tünetek oka lehet craniopharyngiomas vagy más körülmények között. Kérdezze meg gyermeke kezelőorvosát, ha gyermeke az alábbiak közül bármelyik

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet alkalmazni

Az orvosok azt gondolják, a tömege egy craniopharyngeoma alapul, ahol ez az agyban, és hogyan néz ki egy CT vagy MRI. Annak érdekében, hogy biztos, mintát szövet van szükség.

Az egyik a következő típusú biopszia eljárást lehet alkalmazni, hogy a minta szövet

A patológus véleményét szövet mikroszkóp alatt, hogy vizsgálja meg a tumor sejteket. Ha a tumor sejtek találhatók, mint sok tumor biztonságosan lehetséges során el lehet távolítani az azonos műtét.

Az alábbi laboratóriumi vizsgálatokat is lehet végezni a mintát szövet, amely eltávolítja

A prognózis (esélye a hasznosítás) és a kezelési lehetőségek függenek a következő

Az alkalmazott eljárás annak kiderítésére, hogy a rák átterjedt az agy, vagy más testrészek nevezik megállóhelyeken. Nincs egységes rendszer átmeneti gyermekkori craniopharyngeoma. Craniopharyngeoma le újonnan diagnosztizált vagy kiújuló betegség.

A vizsgálatok eredményei és eljárások végzett diagnosztizálására craniopharyngeoma melyek segítenek dönteni a kezelésről.

Ismétlődő craniopharyngeoma egy daganat, amely kiújult (jött vissza), miután azt nem kezelték. A daganat lehet térni az ugyanazon a területen az agy, ahol először találtak.

Különböző kezelések állnak rendelkezésre a gyermekek számára craniopharyngeoma. Egyes kezelések szabvány (a jelenleg használt kezelés), és néhány jelenleg klinikai kipróbálás. A kezelés klinikai vizsgálat egy kutatási tanulmány célja, hogy segítsen javítani a jelenlegi kezelések vagy információt szerezzen az új kezelések a betegek számára daganatok. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az új kezelés jobb, mint a standard kezelést, az új kezelési válhat a standard kezelést.

Mivel daganatok gyermekek ritkák, részt vesz egy klinikai vizsgálatban figyelembe kell venni. Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Információ folyamatban lévő klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon. Kiválasztása a legmegfelelőbb kezelés egy olyan döntés, hogy ideális esetben magában foglalja a beteg, a család és az egészségügyi team.

A kezelés fogja felügyelni a gyermekgyógyászati ​​onkológus, egy orvos, aki specializálódott kezelésére daganatos gyermekek. A gyermekgyógyászati ​​onkológus működik más gyermek egészségügyi szolgáltatók, akik szakértők a gyerekek kezelésében agydaganat, akik specializálódtak bizonyos területekre a gyógyszert. Ezek között lehetnek a következő szakemberek

Jeleket vagy tüneteket a tumor által okozott lépése előtt diagnózis, és továbbra is hónapokig vagy évekig. Fontos, hogy beszéljen a gyermek orvosok a jelek vagy tünetek a tumor által okozott, hogy továbbra is a kezelés után.

Mellékhatásai tumorkezelési kezdődő kezelés alatt vagy után, és továbbra is hónapokig vagy évekig nevezzük késői hatásai. Késői hatásai a daganatellenes kezelés között lehetnek a következő

A következő súlyos testi problémák léphetnek fel, ha az agyalapi mirigyben, a hipotalamuszban, optikai idegek, vagy az arteria carotis érinti a műtét során vagy a sugárkezelés

Néhány késői hatások lehetnek kezelni és irányítani. Az élethosszig tartó hormonpótló terápia több gyógyszert lehet szükség. Fontos, hogy beszéljen a gyermek orvosok a hatása tumor kezelésére lehet az a gyermek. (Lásd az összefoglalót utóhatásai Kezelés Childhood Cancer további információkért).

Az, hogy a műtét történik méretétől függ a tumor, és ahol az agyban. Ez attól is függ, hogy a tumor nőtte közeli szövetek egy ujj-szerű módon és a várható késői hatásai a műtét után.

A típusú műtét lehet használni, hogy távolítsa el az összes daganat, hogy látható a szemmel tartalmazzák a következőket

Néha a tumor látható eltávolítjuk műtét és további kezelés nem szükséges. Máskor nehéz eltávolítani a daganatot, mert egyre nagyobb a vagy gombbal a közeli szervekben. Ha van daganat maradt a műtét után, sugárkezelés általában adott, hogy megöli a tumorsejteket, hogy marad. Kezelésben kell részesíteni a műtét után, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy a rák vissza fog térni, az úgynevezett adjuváns terápia.

Részleges reszekció kezelésére használják néhány craniopharyngiomas. Arra használják, hogy diagnosztizálják a tumor, folyadékot eltávolítani a ciszta, és tehermentesítse a látóidegre. Ha a tumor közel az agyalapi mirigy vagy a hypothalamus, akkor nem kell eltávolítani. Ez csökkenti a számos súlyos mellékhatása a műtét után. Részleges reszekció követi sugárkezelés.

Sugárkezelés a tumor kezelésére használó nagy energiájú röntgen-vagy más típusú sugárzás megöli a tumorsejteket, vagy tartsa őket a nő. Kétféle sugárkezelés. Külső sugárkezelés használ a gép a testen kívül, hogy küldjön sugárzás felé a tumor. Belső sugárkezelés használ radioaktív anyagot zárt a tűk, magvak, vezetékek, vagy a katéter, amelyek helyezett közvetlenül vagy annak közelében a daganat.

Az, hogy a sugárkezelés miatt attól függ, hogy a daganat újonnan diagnosztizált, vagy jött vissza.

Mivel a sugárkezelés, hogy az agy befolyásolhatják a növekedés és fejlődés a fiatal gyermekek, a módokat, amelyek a sugárkezelés, amelyeknek kevesebb mellékhatása is tanulmányozták. Ezek tartalmazzák

Műtét lehet tenni, hogy lefolyjon daganatok többnyire folyadékkal telt ciszták. Ez csökkenti nyomás az agyban és enyhíti a tüneteket. Egy katétert (vékony cső) be van helyezve a ciszta és egy kis tartályba helyezik a bőr alá. A folyadék csatornába a tartályba, és később eltávolítják. Néha, miután a ciszta lecsepegtetett, a gyógyszer kerül a katéteren keresztül a ciszta. Ez okozza a belső fal a ciszta heg és leállítja a ciszta abban folyadék vagy növeli a az idő, ami alatt a folyadék felépíteni újra. Műtéti eltávolítása a daganat lehet elvégezni, ha a ciszta lecsepegtetett.

Kemoterápia olyan kezelés, amely használ rákellenes gyógyszerek megállítani a tumorsejtek növekedését, vagy megöli a sejteket, vagy megállás őket elválasztó. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, a gyógyszer a véráramba, és elérheti a tumor sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápia). Ha a kemoterápiát helyezett közvetlenül a cerebrospinalis folyadékba vagy egy szerv, a gyógyszerek elsősorban befolyásolják a tumorsejtek azokat a területeket (regionális kemoterápia).

Intracavitaris kemoterápia olyan típusú regionális kemoterápia, hogy a hely gyógyszereket közvetlenül egy üregbe, például egy ciszta. Ezt alkalmazzák a craniopharyngeoma hogy visszatért a kezelés után.

Biológiai terápia olyan kezelés, amely a beteg immunrendszere a rák elleni küzdelemben. Anyagok a szervezet által előállított vagy tett a laboratóriumban használják, hogy növeljék, a közvetlen, illetve helyreállítása a szervezet természetes védekező rák ellen. Ez a fajta rák kezelésére is hívják bioterápiát vagy immunterápiában. A craniopharyngeoma hogy visszatért a kezelés után a biológiai terápia kábítószer belsejében van elhelyezve a tumor egy katétert (intracavitaris), vagy vénába (intravénás).

Egyes betegeknél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb kezelés választás. Klinikai vizsgálatok része az orvosi kutatási folyamat. Klinikai vizsgálatok, hogy kiderüljön, ha új kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a standard kezelést.

Sok mai szokásos kezelések alapja a korábbi klinikai vizsgálatokban. A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat részesülhet a standard kezelés vagy az elsők között kap új kezelés.

A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat betegségek fogják kezelni a jövőben. Még ha a klinikai vizsgálatok nem vezetnek hatékony új kezelések, gyakran választ fontos kérdésekre, és segíthetik a kutatás előre.

gyermekkori craniopharyngeoma.

Néhány klinikai vizsgálatokban csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más vizsgálatok vizsgálati kezelések a betegek, akik nem javult. Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek próbára új módon megállítani a betegség visszatérő (jön vissza), vagy csökkentse a kezelés mellékhatásait.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Lásd a kezelési lehetőségei következő részben a linkeket a jelenlegi kezelési klinikai vizsgálatokban. Ezeket lekért klinikai vizsgálatok adatbázisban.

Egyes vizsgálatok történtek vala, hogy diagnosztizálják a betegséget, vagy úgy dönt, hogyan kell kezelni azt is meg lehet ismételni. Egyes vizsgálatok kell ismételni, hogy milyen jól működik a kezelés hatásosságát. Döntéseket arról, hogy továbbra is, a változás, vagy hagyja abba a kezelést lehet alapozni az ezen vizsgálatok eredményét.

Egyes vizsgálatok továbbra is tenni időről időre a kezelés után véget ért. A fenti vizsgálatok eredményeit az is látható, ha az Ön állapota megváltozott. Ezek a vizsgálatok néha nyomon követési vizsgálatok vagy kivizsgálások.

A kezelés után, a nyomon követési vizsgálatot MRI kerül sor több éve, hogy ellenőrizze, ha a daganat kiújult.

A kezelés az újonnan diagnosztizált gyermekkori craniopharyngeoma lehetnek a következő

gyermekkori craniopharyngeoma.

Craniopharyngeoma kiújulhat (jön vissza), függetlenül attól, hogy hogyan kezelték az első alkalommal. Kezelési lehetőségek visszatérő gyerekkori craniopharyngeoma függ a kezelés típusától, hogy kapott, amikor a daganat először diagnosztizálták, és az igényeinek a gyermek.

A kezelés magában foglalhatja a következő

gyermekkori craniopharyngeoma.

További információ a gyermekkori craniopharyngeoma és más gyermekkori agydaganat

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal, a kezelés gyermekkori craniopharyngeoma. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Gyermekgyógyászati ​​kezelés Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Pediatric kezelés Editorial Board. Gyermekkori craniopharyngeoma kezelés. Bethesda, MD: / típusok / agy / beteg / gyermek-cranio-kezeléssel. . [PMID: 26389237]